ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев спечели битката за Европа срещу Литекс
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:38 / 06.04.2014Коментари (94)17180
Тимът на Ботев спечели битката за Европа срещу Литекс. В мач от 31-ия кръг на "А" група "канарчетата" надиграха с 2:1 "оранжевите" в Коматево. С победата "жълто-черните" стопиха разликата с ловчанлии на 4 точки. В класирането Литекс заема 3-то място с 58 точки, Ботев е 4-ти с 54 пункта.

Юнес Хамза даде аванс на домакините още в 9-ата минута. Нападателят се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Иван Горанов срещу Вандер Виейра.

В 14-ата Куртеан пропусна да удвои преднината на Ботев. Най-добрият играч на "канарите" в този мач Вандер Виейра направи за смях Горанов и Бодуров отдясно, след което качи на десния крак топката на румънеца, но той не стреля сполучливо от воле.

В последните минути на първата част Хамза бе близо до отбелязването на втори гол, но Илко Пиргов със сетни сили спаси удара с глава на тунизиеца.

Гостите от Ловеч започнаха силно втората част и бяха много близо до възстановяването на резултата в 49-ата минута, когато Данило Асприля се освободи от бранителите на домакините и стреля, но Стаховяк спаси.

В 66-ата минута Асприля пропусна да накаже Ботев след грешка от страна на бранителите в "жълто-черно", които го изведоха сам срещу вратаря, но Бенга го настигна и успя чисто да му избие топката.

Този пропуск бе наказан от "канарчетата" и само 4 минути след това те вкараха втори гол. Йордан Христов осъществи отличен пробив по дясното крило, центрира по земя успоредно на голлинията и Хамза вкара на празна врата за 2:0.

Само 180 секунди по-късно Литекс върна интригата в мача след гол на 17-годишния Кирил Десподов. Младокът овладя топката около центъра на терена, измъкна се от двама футболисти на "канарчетата", преодоля без проблем Сивард Спрокел, след което технично вкара в близкия ъгъл на Стаховяк за крайното 2:1 за Ботев.

В следващия кръг "канарчетата" гостуват на ЦСКА, докато "оранжевите" ще приемат Локо Пд.

Ботев - Литекс 2:1
1:0 Хамза-д. 9'
2:0 Хамза 70'
2:1 Десподов 73'

Ботев: Стаховяк - Христов /к/, Спрокел, Бенга, Минев - Иршак, Анисе, Вандер, Куртеан /Сърмов - Ромарио/, - Доре /Огнянов/, Хамза

Литекс: Пиргов - Попов, Бодурод /к/, Миланов, Горанов /Джазула/ - Берберович- Руменов, Ал. Цветков, Цветанов, Десподов - Манолов /Асприля/


Още по темата: общо новини по темата: 13
30.04.2014
07.04.2014
07.04.2014
06.04.2014
06.04.2014
06.04.2014
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-4
 
 
И като отидат какво? Бай Ганьо тръгнал по Европа
+7
 
 
Вандер не трябва да показва артистичност при паданията. Случва се заради тази артистичност съдиите да се чудят кога наистина е съборен грубо, кога симулира? Постарай се, Вандер, да не прекаляваш!
+10
 
 
Най-важното е, че в играта имаше настроение и хъс. Вероятно прихващат от ентусиазъма на Вандер, много е важен за отбора. Вярно е, че по някога играе доста индивидуално, но и когато прекалят с тики-така пак сме недоволни. Какво мислите за централна двойка Лукин-Бобан?
-16
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+6
 
 
Подкрепям на 100% Тодор Стоянов Стоянов. Браво Вандер показа им на вси4ки говеда колко си голям. Хаиде сега пак да не те пускат тея малумнитзи...
+3
 
 
Футболистите ни трябва да знаят, че мача се играе до последния съдийски сигнал. Нашите започнаха да разкарват топката още от 75_ата мин. Опропастиха идеални възможности за контраатака с цел да печелят време. Литекс се беше оголил в отбрана и вместо да ги довършиме с нов гол, ние връщахме на Стаховяк, а той при играта с крака е гола вОда. Защо през второто полувреме трябваше да се сменя стила? Вместо да продължат да изнасят топката с пасове, се започна едо изритване или от вратаря, или от центр. защитници...
+10
 
 
Важна победа за Ботев, няй-вече за самочувствието! Хубавите неща: добър избор на състав; отличен Вандер; играта през първото полувреме и особено през първите 25 минути; головия нюх на Хамза с някои изключения; стабилен Стаховяк с изключение на някои изритвания на топката напосоки; съжививяващ се Огнянов; борбен Данчо Христов; комбинативен Доре; стабилни при центриранията централни защитници; добра постройка и пазене на резултата в края на мача; Лошите неща: слабо второ полувреме-признак за непостоянство; слаб Куртеан; слаба средна линия през 2-то полувреме и явна липса на плеймейкър; много пропуски - което не може да бъде само липса на шанс, а на неумение и несъсредоточеност; тенденция към симулации - Минев, Хамза, Вандер и други се съдраха да падат при всяко докосване и да симулират контузии...; доста слаб Иршак и кошмарен Сърмов. Като цяло, имаме потенциал, но все още често губим средата на терена и оттам идват честите балонни изритвания на топката; играем на приливи и отливи и оттам са тези резултати. Необяснимо е как срещу двата най-силни отбори изнасяме добри мачове, а играем слабо срещу Черно Море и кошмарно срещу трагичния Левски... Има върху какво да се мисли още. Въпреки, че според мен Мъри трябва задължително да си ходи, в този мач не беше негова вината за несигурността в края на мача - просто трябва нападателите да си вкарват положенията. След тази победа, мачът с ЦСКА става още по-важен: ще покаже вървим ли нагоре наистина и най-вече - ще преодолеем ли най-сетне комплекса си на гости... Дано! Само Ботев!
+7
 
 
Тръгнали буферите да говорят за уговорени мачове...ужас :D Заради точката вчера ще обиграете малко юношите на Лудогорец в полуфиналите!
ВСЕ ОЩЕ МЕЧТАЯ!
+12
 
 
ДОБРЕ,ЧЕ СЪРМОВ ИГРА САМО ДВЕ МИНУТИ...АКО БЕШЕ ИГРАЛ ПЕТ...МАНИ,МАНИ!ДОКОГА ВЕ,ДОКОГА ЩЕ ГИ ГЛЕДАМЕ ТЕЗИ БАЗДАРНИЦИ В ОТБОРА???АЛОО,"ТРЕНЬОРЕ"...ГОЛОВ ПАС ДАДЕ И РАЗТЕГНА!де*а ЦИРКАДЖИЯТА ТИ ЧЕРЕН....ЕЙЙЙ ШАГО СЧУПА ТОЯ ТЕЛЕВИЗОР ВЕ...ХА ХА ХА!ПОБЕДАТА МАЙНА НИ ТРЯБВАШЕ,НО КАКВО ИМ СТАВА НА "ЛИТЕКС"???НЕЩО...ГРИШКАТА ГИ Е ОТПУСНАЛ.
+11
 
 
ВАНДЕР е играчът на мача!!! Много ми хареса как Вандер и Хамза се разбират и без да се поглеждат!!! Мариян вече даде явни признаци, че започва да прилича на себе си. Добре, че се "счупи" Сърмов! Няма да ни липсва. Много стойностен мач за нашите! Но второто полувреме се видя, че ако нашите се сработят поне толкова, колкото сега са сработени Литекс, няма да има кой да ни спре! Разбира се, че с Бобан в защитата!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Георги Николов стиска палци за Ботев в Барселона
Дубълът на Ботев обърна Сливен в Трета лига
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: