ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (6) | Вчера (28)
Здравко Димитров попита министъра на спорта: Какви са конкретните действия за ремонт на ст. "Пловдив“?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:35 / 04.04.2014Коментари (3)11711
© Plovdiv24.bg
Народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ Пловдив област Здравко Димитров внесе питането за ремонта на стадион "Пловдив". Днес - 4-ти април по време на парламентарния контрол Димитров зададе въпроса: Какви конкретни действия ще предприеме Министерството на младежта и спорта, за да бъде направен основен ремонт на стадион "Пловдив" и да бъде въведен в експлоатация като едно съвременно европейско спортно съоръжение, на министър Марияна Георгиева. Питането беше входирано в деловодството на Народното събрание от Здравко Димитров, Менда Стоянова и останалите народни представители от Пловдив и областта. 

Преди да получи отговор от министър Георгиева Димитров уточни, че един от най-големите стадиони на България е оставен на произвола на съдбата и тъне в разруха, защото няма издаден АКТ 16. В недалечното минало спортното съоръжение е било домакин на Световно първенство по лека атлетика за юноши и девойки - 1990 година. В момента спортното съоръжение разполага с база и за подготовка на отбор по вдигане на тежести - една от първите научно приложни лаборатории. В края на изказването си Здравко Димитров уточни, че въпросът с довършването и реконструкцията на стадион "Пловдив" е надпартиен, за което свидетелства и фактът, че депутати от всички партии в края на миналата година обединиха усилията си и създадоха Инициативен комитет, който да работи за постигането на целта стадион "Пловдив" да се превърне в съвременно спортно съоръжение.

В отговор министър Георгиева каза, че от страна на правителството могат да бъдат предприети някакви мерки за довършването на стадиона едва тогава, когато бъдат предоставени съответните технически документи и разчети.

Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Когато "неговата партия" беше на власт, Здравко Димитров(който за разлика от мен, вероятно и от теб, е бил спортист) беше областен управител и като такъв нямаше законодателна инициатива.Отделно, усилията, които повечето от спортните дейци от града(без значение чии симпатизанти са) бяха насочени към завършването на залата, за чието довършване МРЪСНАТА КЛИКА НА ПЛАМЕН ГОВНИШАРСКИ СПРЯ ПАРИТЕ. Хаир да не види сегашната коалиция, дано
-3
 
 
Този като се е загрижил толкова за стадион Пловдив ЗАЩО НЕ ВНЕСЕ ВЪПРОСА ЗА РАЗГЛЕЖДАНЕ КОГАТО НЕГОВАТА ПАРТИЯ БЕШЕ НА ВЛАСТ. Идват избори там в Брюксел заплатите са много високи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Димитър Кузманов стартира успешно в Хърватия, върна си на познат съперник
ЦСКА за най-добрия млад пловдивчанин: Гордеем се с теб, Ицо!
Над 500 щангисти от цялата страна вече са в Асеновград за държавното първенство
Марица победи Спартак-2, но предстои друго градско дерби за първото място
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: