ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Старшата на Ботев надви македонци
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:19 / 17.02.2014Коментари (0)3904
©
"Ботев" (Пловдив) и Македония Гьорче Петров изиграха две контролни срещи на базата на "жълто-черните" в Коматево. В първата, която беше при набор`98, "канарчетата" победиха с 1:0, а втората при талантите до 17 години завърши с равенство 2:2.

Двубоят при набор`98 премина под контрола на пловдивчани, които можеха да запишат далеч по-убедителна победа, ако не бяха фрапантните пропуски пред вратата на гостите. Ботевистите играха с резервния си синьо-бял екип, тъй като гостите бяха с жълта екипировка. В 20-ата минута топката бе центрирана в наказателното поле на Македония, където Исмет Рамадан я засече с глава, но я прати в аут. Две минути по-късно Лъчезар Захариев проби добре по левия фланг и шутира от около 16 метра, а топката профуча на сантиметри от левия страничен стълб. В 28-ата минута Милко Георгиев проби добре, но стреля право в тялото на вратаря. В 32-ата минута капитанът на "Ботев" Петър Чалъков центрира от свободен удар, Исмет Рамадан засече топката с глава и я прати в мрежата на македонците, но страничният съдия маркира засада. В ответната атака гостите отправиха удар към вратата на Димитър Стамболийски, но той бе неточен. В 36-ата "жълто-черните" направиха феноменален пропуск. Лъчезар Захариев проби отлично по левия фланг и подаде към Милко Георгиев, който от 5 метра на празна врата прати топката над напречната греда.

В самото начало на втората част Исмет Рамадан стреля мощно от границата на наказателното поле, но топката премина над вратата. В 48-ата минута "канарите" направиха поредния си пропуск, след като Рамадан проби отлично по крилото и центрира към Милко Георгиев, който от няколко метра стреля неточно. Последваха няколко минути, в които нямаше сериозни положения пред двете врати. В 60-ата минута Исмет Рамадан за пореден път преодоля без проблем защитата на гостите и подаде към Милко Георгиев, който шутира, но ударът му бе блокиран и топката излезе в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Атанас Ташолов се извиси над всички и засече топката с глава, но за късмет на стража на гостите, който не мръдна от рамката на вратата, топката премина покрай десния стълб. Секунди преди края на мача Милко Георгиев се реваншира за пропуските си и останал сам срещу вратаря го преодоля и вкара победното попадение за "канарчетата".

За разлика от коректния и спортсменски футбол, който демонстрираха отборите при набор`98, срещата при формациите до 17 години бе истинска корида и нарушенията следваха едно след друго. Главният съдия показа над 10 жълти картона, както и втори жълт и респективно червен за Йордан Атанасов. В първите секунди гостите започнаха активно и пробваха няколко опасни центрирания, но защитата на "жълто-черните" се справи. В 11-ата минута Петър Ангелов сбърка в центъра на терена и даде възможност на играч в "бяло" да остане сам срещу Стамен Бояджиев, но ударът бе слаб и вратарят на пловдивчани спаси. В 25-ата минута Арам Адамян се опита да изведе Йоан Пеев, но стражът на Македония излезе предвидливо и улови топката. В 30-ата минута футболист на гостите проби добре по левия фланг и останал очи в очи със Стамен Бояджиев вкара за 0:1. Две минути по-късно "жълто-черните" изравниха с доста дискусионен гол. Александър Грънчарски се измъкна зад защитата на "белите" и заедно с Виктор Пенчев останаха сами срещу стража на гостите, Грънчарски пусна към Пенчев, който на празна врата вкара за 1:1. От щаба на гостите изразиха бурно недоволство, тъй като футболист на Македония лежеше на линията на наказателното поле, но въпреки това съдията не бе дал сигнал играта да спре и голът бе зачетен. След това попадение страстите на терена се увеличиха и двата отбора започнаха да се ритат, като футболът почти липсваше.

Втората част започна бурно и само в рамките на 3 минути "жълто-черните" отбелязаха два гола. В 41-ата Сашо Грънчарски вкара топката в мрежата на Македония, но голът бе отменен заради странен фаул в атака. Две минути по-късно Виктор Пенчев бе фаулиран в наказателното поле от стража на гостите и главният съдия отсъди дузпа, която бе безкомпромисно реализирана от Александър Грънчарски. В 65-ата минута Йордан Атанасов получи втори жълт картон за нарушение в центъра на терена и "жълто-черните" доиграха срещата с човек по-малко. В 67-ата футболист в бяло стреля от границата на наказателното поле, но Стамен Бояджиев се намеси отлично и изби. В 70-ата минута удар на футболист на гостите прати топката покрай вратата. Три минути след това македонците стигнаха до равенството, след като техен играч надбяга "жълто-черната" отбрана и останал сам срещу Стамен Бояджиев вкара за 2:2. Секунди по-късно Александър Грънчарски бе изведен сам срещу вратаря на Македония и пробва да го прехвърли, но прати топката в аут.

Още по темата: общо новини по темата: 108
06.06.2014
06.06.2014
04.06.2014
26.05.2014
26.05.2014
26.05.2014
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: