ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Станимир Стоилов: С москвич в Европа не се влиза
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:43 / 07.02.2014Коментари (11)6762
© Bulphoto
- Доста се шуми около селекцията на "Ботев" - наистина ли са толкова силни петимата, които взехте от румънското първенство?
- Качествата им ще проличат най-добре, когато започне шампионатът. Да говоря сега, ще прозвучи като реклама - на тях, на моя избор. Нормално е да има шум, щом идват от сериозно първенство, от сериозни отбори и със сериозни визитки. Предварителните прогнози за човек - това не е точна посока... Няма значение дали за възхвала или с негативизъм.

- Добре, но селекция за 1,5 милиона евро е твърде рядка за "А" група.
- Бяха инвестирани средства, които собственикът прецени. След продажбата на Тодор Неделев в "Майнц" (за 2,4 млн. евро - б.р.) г-н Цветан Василев каза, че част от парите ще отидат за нови футболисти. От което ние като щаб, а и привържениците, разбира се, трябва да сме доволни. И петимата нови имат добри качества. Само трябва по най-бързия начин да се сработят, защото няма време. Целта ни е класиране за Лига Европа, чакат ни много сериозни мачове, които започват скоро.

- Подобна селекция в последните години прави само "Лудогорец" - колко е близо "Ботев" до шампиона?
- "Ботев" се развива и наближава "Лудогорец", който обаче има изграден стил, начин на игра. В Разград едни и същи футболисти играят не от вчера. Това е важно, знаете.

- А недостижими ли са лидерите като точки? Може ли да стане чудо напролет? Все пак "Ботев" е №1 по актив само от мачовете в челната седмица, която ще играе решаваща фаза.
- Трябва да сме реалисти, защото разликата в точките е доста голяма. При положение че сме загубили през есента поне 11 точки срещу отборите от последната четворка, нормално е да не се зареждаме с излишни и нереални амбиции. Да, имаме най-много точки срещу останалите от първата седмица, но нека продължим и доразвием това и тогава да говорим за амбиции. Ако бяхме спечелили т.нар. леки мачове или сигурни точки, сега реално можеше да мечтаем за титлата, но... ("Ботев" е седми, на 11 точки от първия и втория в класирането - б.р.)

- Ставате нарицателен като пълководец на битката за добри терени в България. А "Ботев" загуби доста точки на игрища, наричани от десетилетия "картофени ниви".
- Да искаме добри терени, трябва да е задължение на всички, мисия.Аз не казвам - ако теренът е хубав, щяхме да победим еди-кой си. Борбата е да се подобрят изобщо условията за футбол, за да може и хората, които инвестират, и хората, които гледат футбол, да получават добро качество. А не блъскане, тръшкане и всевъзможно или невъзможно отскачане на топката. В Босна имаше война, но и там игрищата са по-добри от нашите. Да, теренът е един и същ и за двата отбора. Затова не съм поставял под съмнение успеха на нашите противници. Но трябва да мислим, да мечтаем и да работим и за терените, и за стадионите, и за топките, ако щете. Да влезем в крак със съвременните изисквания. Преди 20 години нямахме мобилни телефони и карахме москвичи. Сега колко хора имат по два-три мобилни телефона? Не може футболът ни да стои в каменната ера. Във втора Бундеслига е задължително терените да имат отопление. У нас само три-четири са с отопление. Голяма част от клубовете вземат добри пари от телевизионни права всяка година. И не е проблем средствата да отидат в добър терен. И така до няколко години да се променим в най-нужните неща. Понякога се дават безумни пари на футболисти, а и на треньори, а няма къде да се тренира или да се играе. Да не давам примери, за да не обидим някого. На москвичи обаче няма да стигнем далеч, няма да стигнем средноевропейското равнище. По-бързи коли трябват. А "Ботев" ще бие и ще пада, и на добри, и на лоши терени, футбол е, всеки пада.

- През месец май закръгляте 10 години, откакто станахте за първи път треньор на клуб - в "Левски". Десетилетие и на интервюта, обявени мечти и амбиции. Сякаш условията в "Ботев" са най-близо до вашата философия като начин на действие в клуба?
- Нека не обиждаме другите клубове, в които съм работил. Всички те са сериозни, с добри условия. "Ботев" сега показва пътя за развитие на всеки клуб. Благодарение на голямата амбиция на собственика да го направи бързо европейски отбор. Прекалено бързо се случва даже, "Ботев" избързва в някои отношения като бази, стадиони, каквото щете. Ето - след толкова години без участие на евросцена направихме шест паметни мача и отпаднахме без загуба. Отборът донесе радост на хората, а това е целта. Но хората трябва реално да оценят ситуацията. Има още много да се гради.

- Освободихте от "Ботев" шестима футболисти, някои от коите бяха титуляри, други дойдоха с много надежди. Какво стана?
- Компромисът е краткият път към провала. Не обичам футболисти, които не искат да се развиват и попадат в графата "хем трагични, хем сърдити". Всеки трябва да се бори за мястото си. И когато един футболист не играе, трябва да търси причините в себе си а не във фенове, треньори, колеги и т.н. Защото никой не може да свърши на никого работата на терена. Най-важното е играчите да искат да се развиват. Няма футболисти без... футболни проблеми. Когато се задоволиш и успокоиш от мисълта, че знаеш всичко и можеш всичко, ти си приключил. Важи за всяка професия.

- В Пловдив някои искаха да ви вдигат паметник до Альоша през лятото, после други засъскаха. Усещате ли "змиите" наоколо?
- Има негативни персони, които говорят или пишат умишлено. Разказват колко е лошо или колко по-добре трябва да е, само за да наелектризират обстановката. В момента когато се случват хубави неща, започват или много да хвалят, или прекомерно да критикуват. Така обикновено се разваля всичко. От много ласкатели или критикари рано или късно се разваля всичко. И на двата полюса за една година в Пловдив се наслушах на уникални глупости и лъжи. Единственият губещ в такава лъжлива обстановка реално е "Ботев". И неговите привърженици. Не е важно дали ще е Стоилов треньор или Цанко Цветанов, или който щете. Важното е обстановката. Моето верую е в добро или лошо привържениците да стоят зад клуба, зад отбора, играчите, собственика. Така ще помогнат на отбора да преодолее всякаква криза.

- Да, но "змии" съскат конкретно срещу вас - някои легенди, някои фенове.
- Кой каквото прави, го прави срещу "Ботев" а не срещу друг. Не се притеснявам за себе си, а за играта и развитието на "Ботев". Моята визитка е пребогата, какво ли не съм видял. "Разбирачи" в България много, но успели хора - малко. Градящи хора малко... Едно е сигурно, когато си тръгна, "Ботев" ще има отбор, който ще се бори за купи.

- Махнаха ви от "Левски" - отборът стана шампион, махнаха ви от "Литекс" - стана шампион, махнаха ви от "Анортозис" - стигна до второ място в Кипър.
- Който както иска да го тълкува. Аз мога да кажа само - никога не оставям руини след себе си.

- Говори ли ви се за "Левски"?
- Казал съм достатъчно през годините... Трябва да има стратегия и план. Истината е проста и важи за всеки клуб Трябва да има последователност. И когато някой направи нещо, после друг да го следва и развие. Трябва да се работи и в първия отбор, и в школата едновременно. Това важи и за "Ботев".

- "Ботев" и "Лудогорец" работят амбициозно и с доста пари от собствениците, "Литекс" не се дава. Не изглеждат ли обречени "Левски" и ЦСКА в близките години да се борят за четвърто място??
- Двата гранда са постоянна величина и ще бъдат постоянна величина като резултати и класиране. Никога няма да отстъпят от амбициите си, каквито и проблеми да имат.

- Колко отбора трябва да има в "А" група?
- Може да са и 30, ако са създали добри условия за футбол. Ако има пет такива - нека са пет в "А" група. Ако са 30 - 30...

- Мечтата ви за "Ботев"?
- Да виждам радост у хората на стадиона. После - отборът да играе добре и да побеждава. Трето - ако всичко това е налице, ще дойдат и купите.

Източник: в. "Труд"

Още по темата: общо новини по темата: 284
04.03.2014
04.03.2014
24.02.2014
20.02.2014
19.02.2014
19.02.2014
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Най слабия треньор който сме имали в предвид ресурсите които има с олигофрен тандем-спортно технически директор супер сме
-2
 
 
Махнаха ви от "Левски" - отборът стана шампион, махнаха ви от "Литекс" - стана шампион, махнаха ви от "Анортозис" - стигна до второ място в Кипър. - Който както иска да го тълкува. Аз мога да кажа сам Да се смея ли то си е за смях
-3
 
 
"- Махнаха ви от "Левски" - отборът стана шампион, махнаха ви от "Литекс" - стана шампион, махнаха ви от "Анортозис" - стигна до второ място в Кипър.----- Който както иска да го тълкува. Аз мога да кажа само - никога не оставям руини след себе си." ----- и при нас така ще стане ->>> колкото по-бързо се махне, толкова по-бързо ще станем шампиони ----- само БОТЕВ - оле
-3
 
 
стига оправдания ..... ..... ..... ..... ..... пътник си...
+5
 
 
Киро Домусчиев показа на всички как се прави не знам колко милиони е дал но сега с парите от шл и уф и сега ако продаде отбора ще е отгоре но човека си прави кефа а кефа цена няма а нещеш ли може и да е на печГ лба.Ей така от никъде от Лудогорец.Дори да е днес го има утре не показа на всички как се прави!
+3
 
 
"Ботев" до шампиона? - "Ботев" се развива и наближава "Лудогорец", който обаче има изграден стил, начин на игра. В Разград едни и същи футболисти играят не от вчера. Това е важно, знаете!!!!! Г-н Стоилов как става едни и същи футболисти да играят не от вчера в лудогорец като отбора им е от вчера?
+2
 
 
Прекалено бързо му се случват хубавите неща и не е готов за тях. Сега с тази база всеки иска да е треньор на Ботев и с ресурсите с които разполага и аз да бях треньор имам чуството чче нямаше да сме последни в седмицата-сега милиони за нови трансфери-добре,но Барса ли,Реал ли в Манчстър ли ,в Германия ли сменят основния състав през зимната пауза?Е няма такъв треньор, като лятната селекция си е правил той и сега зимата чисто нов отбор.Е явно има щото има директор да го търпи!А директора има президент да го търпи .А отгоре Г-н Василев има пари да дава и не знам до кога ще ги търпи.
-3
 
 
Прекалено бързо се случва даже, "Ботев" избързва в някои отношения като бази, стадиони, каквото щете. Ето - след толкова години без участие на евросцена направихме шест паметни мача и отпаднахме без загуба. Отборът донесе радост на хората, а това е целта. Но хората трябва реално да оценят ситуацията. Има още много да се гради. !!!!! Лудогорец не избързват- влезнаха в А група и веднага 2 пъти шампиони !База ли имат, стадион ли, публика ли ,традиции ли?Майната им. 6 Паметни мача за уефа и много да се гради.Да, но този отбор където направи тези 6 мача без загуба не се изгради а се разруши !!!!!Лятната селекция на Мъри- пълен провал.Сега половината отбор вън и то някои от най- добрите,като Тошко,Бобан,Галчев,другите вън щото не стават и 6тима нови звезди-ще печлят купи и те!Мъри с пари е лесно на всеки прозорец махаш и купуваш,но до кога ?Кога ще направиш отбор.Кога ще изградиш отбор като всички които взе през лятото не стават сега ще чакаме тия тепърва да се сработват и накрая като се класираме за уефа с 300 зора ще ти викаме браво като отпаднем от Иртиш.Майната му на нашето първенство,но в Европа не искаме да ни наричат новите евро идиоти!По интервюто ти личи че няма да си дълго треньор на Ботев така, че взимай си там комисиионни -пари -мари,каквото можеш влачи защото нямаш време:)
България над всичко! Парламента - кота 0 :)
на 07.02.2014 г.
+6
 
 
Виж ся"... Направи така че да радваш хората с игра и победи, не хората да се радвали, та виждате ли "После - отборът да играе добре и да побеждава." Изцвъкал си се на интервюто си с това финално изречение ! Ясно е че сме зад отбора, но треньорите си идват и си отиват и ако са мъже на място показват, че са професионалисти.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: