ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Мъри: Новите избраха Ботев заради сериозността на проекта, а не заради парите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:53 / 20.01.2014Коментари (47)6012
© Plovdiv24.bg
"Насочихме се към футболисти, които играят в големи клубове за да могат да отговорят на манталитета на клуб, който иска да печели. Искахме играчи с манталитет на победители. Надявам се тези, които привлякохме да са такива", заяви за Gong.bg от Кипър наставникът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов.

"Постарахме се да няма играч по-голям от 27 годишна възраст. За да може Ботев да има едно спокойно бъдеще в близките 3-4 години. За наша радост в този тежък зимен период успяхме да привлечем двама национални играчи - на Румъния и на Конго. Надявам се те да утвърдят и развият своите показатели в Ботев", добави Мъри.

"Естествено тежко се убеждава, не говорим само за финансите. Нашият собственик осигури на 100 %, това което поискахме. Основното, което се опитахме да убедим тези футболисти, е че Ботев е сериозен клуб, клуб който иска да се развива, да печели трофеи. Опитахме се да ги убедим, че Ботев е един сериозен проект и мисля, че това най-вече впечатли играчите. Те дойдоха за да печелят с Ботев, при тях никога не са били водещи финансите. Те ги имаха и в румънските отбори. Те дойдоха в един нов проект, който е нещо сериозно и в идните години ще се бори за всички възможни трофеи в България. Тепърва обаче Ботев ще трябва да отстоява позициите си. Имаме добра група от играчи, трябва да станем и добър отбор", категоричен бе Стоилов.

Той коментира и доколко е завършена селекцията на Ботев: "С оглед на празниците мисля, че успяхме да приключим до голяма част нещата, които бяхме планирали като селекция. Лукин и Куртеан тренират наравно с отбора. Тези дни официално ще прикючим трансферите на Бенга и Доре. Те също тренират с основната група, но са доста изостанали в подготовката, защото досегашният им отбор - Петролул започна тренировки близо седмица след нас. Така, че те ще трябва да наваксват!"

"Имаме желание да привлечем Юнес Хамза в Ботев, отправили сме конкретна оферта към Петролул и имаме съгласието им. Ако успеем да се договорим с него всичко ще е това, което бяхме запланували. Това беше и нашата идея за селекция през зимата - двамата футболисти от Петролул и двамата от динамо Букурещ плюс Хамза", каза още наставникът на "канарчетата".

"Подсилихме се на постове, на които играеха футболисти, които ни напуснаха. Като изключим Везалов, който се появи като възможност впоследствие, имахме намерение да привлечем между 4 и 5 футболисти. Имаме достатъчно конкуренция, достатъчно футболисти. Надявам се да се сработят възможно най-бързо и да изчистим взаимовръзките. Оттук нататък на Ботев ще му трябва повече игрови мачове и разбира се по най-бързия начин да сработим. Мисля, че хората, които дойдоха ще помогнат на отбора да се развие и да върви напред", сигурен бе Мъри.

"Не сме привлекли тези футболисти за да губим или да се предаваме. Взели сме ги за да може отбора да побеждава и да печели важни мачове. В такива изравнени първенства и шампионати като нашия, всеки качествен футболист и всеки сработен отбор може да вземе преимущество", добави за новите попълнения Стоилов.

"Всички футболисти полагат усилия да влязат в максимална спортна форма. Радващото е, че се движим по програма и няма контузени играчи. Все още не можем да говорим за някакъв игрови план, защото основно гледаме да вкараме отбора в добра кондиция и да бъдат готово за контролите, които ще изиграем", коментира първите десет дни от зимната подготовка на Ботев старши треньорът на пловдивчани.

"По-добри условия за подготовка от тези в Ларнака, трудно можем да намерим. Това е и целта на пребиваването на българските отбори в чужбина по време на подготовките. Надявам се всичко това да е за добро и всичко да бъде наред и след прибирането в България", каза още Мъри.

"Сега най-важно е да започнем да играем контроли, в които да опитаме да изчистим игровия стил. Нормално е, влизат нови хора в отбора. Трябва да се опитаме и да играем малко по-агресивно и малко по-стабилно отколкото в последните месец или два. Да върнем играта и настроението от началото на сезона. Да показва игрите, които всички искат да виждат", завърши Станимир Стоилов.

Още по темата: общо новини по темата: 284
04.03.2014
04.03.2014
24.02.2014
20.02.2014
19.02.2014
19.02.2014
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
А какво избра Джофри Кастелион?Сашко това с тестовете ти ли го измисли:) В Аякс им късат дамара от тренировки от деца, а футболист от втория отбор не може да мине тестовете в Ботев и без проблем ги минава в отбор от вишата лига на Холандия?!Или като е видял инатата Хасковска кратуна и си е плюл на табана и не могат да го спрат чак до Холандия! Това с тестовете сме го слушали десетки пъти по времето на Христола и сега това ми се струва ,че само твоя плитък мозък може да го съчини:)
-1
 
 
Добре де стига вече! никой не защитавам а просто гледам обективно! правят селекция--много скъпи били щяло да има скандали! Ако направят евтина селекция--тогава ще има приказки какви баберици се купували и така нататък! Ако не се направи селекция--защо нищо не се прави...вън веднага говеда моведа ... Все ще има недоволни но според мен нека видим какво ще се случи с отбора сега.....а плюнките после!
0
 
 
Какъв е този треньор който по средата на сезона сменя основните играчи(КОИТО ТОЙ САМ Е ДОКАРАЛ САМ Е ИЗБРАЛ?????)и прави съвсем нова селекция в която играчите 6м. няма да могат имената да си научат камоли да могат да се сработят и да играят заедно!!!!!Искам да попитам на какъв език ще говорят по между си играчи и треньор ?????КОГА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ,ЧЕ ТОЗИ ХАСКОВСКИ БЕК НЯМА И ГРАМ ПОНЯТИЕ ОТ ТОВА С КОЕТО СЕ ЗАНИМАВА!!!!!ВЕЧЕ НЕ ЗНАМ И С КАКВО СЕ ЗАНИМАВА ......
-1
 
 
Само приматите в задния двор на селскостопанския не разбраха че това което правим е стъпка в развитието на футболен клуб еталон.Богат собственик който си е назначил хора да движат бизнеса му.Отделя средства за ДЮШ и базите като никой друг в България.Мъри има абсолютната власт и отговорност да си избира екип и да привлича футболисти които да паснат на стила и целите към които се стремим.Не винаги успява,но конкурентен отбор не се прави за една година.Ц.в.Василев не се занимава с интервюта,напразни обещания и не се заиграва с феновете ,за разлика от тотоиграчите на пазара.Публика която е с най-голямата посещаемост в страната и подкрепя безрезервно отбора винаги и навсякъде.Е дразнещо е за обичайните заподозрени наполетоебани които лягат и стават с мисълта за Ботев.Не ви ли прави впечатление че някои кюстендилски навлеци имат повече коментари в темите за ,,символа на Пловдив'',от колкото за ,,кучката на мафията''.В Уикенд имаше една поредица ,,дневника на една к-рва''.Там често се помества един футболен отбор от черешовият край.Джуджета мегаломани винаги ще живеете ,спите и сънувате кошмара Ботев.
-3
 
 
ХАХАХА поредната доза смях идваща по въздуха от ВМЗ-Сопот
0
 
 
Тези футболисти, които треньорчето е харесало, не са лоши. Но, някой ще трябва да ги нарежда по терена. Селекцията щеше да е добра, ако беше намерил и заместник на себе си.
+1
 
 
Пилците се броят наесен, тоест през май. Умишлено не коментирам последните дни, защото няма да е коректно да говоря за нещо, което не съм гледал. Успех на Ботев! Нека първо видим как играят новите футболисти, пък тогава да говорим. По-добри условия за работа няма нито един треньор у нас, изключвам Лудогорец. Затова не е без значение каква игра ще покаже отборът през февруари.
+1
 
 
В сряда е контролата със Сион, искам да видя как ще започне мачът и с какъв титулярен състав ще излезе г-н Стоилов и след нея и крайния изход тогава ще коментираме, къде сме бетон и къде и какво ни куца. Макар, че от една проверка не можем да си вадим генерални изводи, но все пак ще имаме яснота за състав, тактика и смени. Аз се надявам да покажем хубав и нападателен футбол и да бием швейцарците, макар че контролите имат други цели, хубаво е и да побеждаваш в тях.
+12
 
 
Чудя се само едно нещо , дали някой от по-долу писалите би имал нещо против ако Цветан Василев наливаше тези пари в отборът който те подкрепят ? Май отговорът е излишен ? Колкото имаха против феновете на Локомотив - Велбъжд Кюстендил , когато ги пое мафиотът Жоро Илиев и ги направи шампиони , колкото имат против и феновете на ЦСКА , че за втори път ги клати мошенникът Лупи ама поне не са във В група. Нашият отбор изстрада достатъчно през последните години , оставете ни на спокойствие да се порадваме сега на нещо уникално което се прави в момента. Хайде кажете кой отбор е финансиран прозрачно и собствениците му са света вода ???
+9
 
 
Отговарям на тези, които питат, с този отбор ще мачкаме ли наред! Категорично не! Такъв отбор, който да мачка наред, няма! Но с този отбор, ще имаме възможност да се борим за евроквота! Което естествено не означава, че ще я спечелим. Но нали щастието е в пътя към върха, ние ще се борим на двата фронта, достойно, и ако имаме и съответната доза шанс, ще успеем!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: