ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Легенда на Ботев нападна Мъри Стоилов и Сашо Александров
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:58 / 18.12.2013Коментари (111)17665
© Plovdiv24.bg
Легендарният вратар на Ботев (Пд) Димитър Вичев нападна треньора и спортно-техническото ръководство на клуба, пред "7 дни спорт". Според него, Станимир Стоилов и Александър Александров съсипват клуба и са го превърнали в "отбор на Левски".

Вижте изповедта на Вичев:

"Ботев (Пловдив) е пълен провал. С тези пари, с тези 7 човека, които са уж професионални треньори, да са седми в класирането е абсолютен провал. Това не е Ботев. Но то няма и как да е иначе, след като в момента отборът има най-слабия треньор от 1974 г. насам. Освен че е най-слабият, Мъри е и най-страхливият треньор, когото познавам. Не може да обвиняваш терена за слабата си игра. Не може да правиш смяна в 91-ата минута при 0:0 и да твърдиш, че си търсил победата.

Какво показва Ботев? Нищо! И нека не говорим за спад в играта. Не са били Барселона в Лига Европа. Биха Астана, Мастана и някакви други такива. Това е пълна заблуда. Така става, когато имаш най-лошия технически директор. Защото какво направи Кривия за Ботев? Показа му среден пръст. Това, което се случва, е пълна порнография. Лъжат собственика, че правят нещо, а всъщност му изпиват кръвчицата. Да си ходят всички!

Защо не дадоха на Петър Зехтински да е шеф на ДЮШ? Не дават на легенди като мен, като Георги Попов-Тумби, Динко Дерменджиев, Виден Апостолов и някои други да стъпват на Коматево. Аз там ходя със синя грейка, за да не ме изгонят от стадиона, защото това е отбор на Левски.

Не е останал един ботевист в Ботев. И всички съвсем скоро трябва да разберат, че изходът е само един. Да си ходят и Кривия, и Мъри, и Цанко Цветанов. Този последният, дето лежа по тревата, правеше се, че са го ударили с бутилка. Той ли обича Ботев? Или обича парите? Защото бусчетата на Ботев (Пловдив) са негови.

Ако не беше Наско Сираков, Мъри Стоилов нямаше да е на този пост. Него нямаше да го има на световната футболна карта. Какъв треньор е той? В Кипър го разбраха за 3 месеца, че не става. Тях двамата с Кривия в цяла България няма кой да ги вземе. Гриша Ганчев надуши Мъри и го изгони набързо. Тук защо спят, не мога да разбера.

Тодор Неделев не искаше да отива в Майнц. Те го продадоха това дете. А той не е готов още за големия футбол и го знаеше това нещо. Да не мислите, че го продадоха за негово добро? Продадоха го, за да печелят пари на негов гръб. Те са престъпници. Изгониха честните хора, останаха само измамници.

Кривия какъв ботевист е? Че има три изиграни мача за Ботев ли? Че е вкарал един гол на Своге. А хората, писали златната история на отбора, къде са? Не ги пускат на стадиона. Наградили го като легенда, а легендите са Зехтински, братя Добревски, Дерменджиев и много други... Но не и Кривия. Тези хора за какви се взеха? Да не даваш на истинските легенди да стъпят на стадиона. Такива хора са за разстрел.

Говорим за върховното представяне в Лига Европа, сякаш сме били Байерн Мюнхен. А Мъри от страх игра за равен срещу Щутгарт. Който и друг треньор да беше, щеше да пусне Домовчийски да играе. Мъри го пуска няколко минути преди края. Това е всеки път. Ако ни бяха били Берое, догодина щяхме да се мъчим да останем в топ 7. И говорим за хубавите времена в Ботев. За хубавите мачове в Лига Европа. Страшна работа!

1994 година аз подготвях вратарите за световното, сега нямали място за мен в Ботев. Лилчо Арсов съм го гледал от осми клас и съм го направил вратар, Амбарцумян също. Ники Михайлов беше на 6 годинки, когато съм му сложил ръкавици на ръцете. Заради Ботев съм отказал на толкова много отбори. Искаха ме и Херта, и Аустрия (Виена), от нашите отбори ме искаха Левски и ЦСКА.

Предложих преди време на Мъри да вземе вратаря Петър Денчев, страшно талантливо момче. Без пари щеше да дойде момчето, без комисиони. Мъри каза, че туристи не му трябвали. Взе си Стаховяк. Не е лош вратар, но нека бъдем честни, един мач не е извадил. Болно ми е за отбора, а за тази болест лек няма. Решението е само едно. Вън мръсниците от Ботев (Пловдив)!"

Още по темата: общо новини по темата: 284
04.03.2014
04.03.2014
24.02.2014
20.02.2014
19.02.2014
19.02.2014
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+12
 
 
Вичев е от онова поколение на Ботев, което газеше всичко на ред и говеда и чорбари и буфери и има право да говори каквото си иска и дори да е на "хранилка" както се изразяват някои форумни дришльовци!!!! Вичев, Блангев, Хорозов, Пачев, Симов, Зехтински,Бакалов,Костадинов,Пашев,Пехливанов(Турн
ата),Раков,Младенов,Славков,ще спра до тук..- могат с чиста съвест да изискват и да упрекват сините навлеци! Шапки долу, пред тези легенди! Тези хора,трябва да възродят Ботев!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+1
 
 
Забележете как никоя фракция от Ботев Пловдив не осъжда клуба си, а от друга страна, няколко фракции на Локомотив правят всичко възможно отборът да върви надолу! Евала ви правя на Ботевъ!
-4
 
 
Големи специалисти станахте всички. Къде бяха така наречените ни "легенди" 10 години? Къде бяха така наречените ни "легенди", освен Бакалов в годините във В и Б група? Къде бяха така наречените ни "легенди" в момента, когато отборът ни имаше най-голяма нужда от тях? Не се ли изнизаха като пръдня в гащи? Или просто сега, виждайки, че има пари решиха да се наредят на хранилката? Айде няма нужда от такива легенди!
+6
 
 
Аз пък не мога да разбера едно: защо легендите на Ботев да се чувстват гости на собствения си стадион, защо не ги поканят, не ги почетат - къде с нещо символично, къде с малка сума пари срещу правото да им се иска неагажиращо мнението; тези хора са си дали живота за тоя клуб, все нещо умно ще кажат, кураж ще вдъхнат; че сега на софрата на Ботев се яде кръвнишки - само едната тренерска годишна заплата се равнява на бюджета на малък клуб в Б група. Няма лошо, ама насреща засега нищо - седмо място! За какви кокали говорите, Вичев ли ще ви източи милионите, бат Зико ли или Бакала, с който се подиграхме неблагодарно?! Не се излагайте! Тези хора, докато са живи, трябва да ги почитаме като живи паметници на жълто-черното величие! Само с наемници и бабарици на големи заплати тоя отбор няма да се вдигне, помнете ми думата!
+1
 
 
Вичката е прав до някъде , но не съвсем . Първо никъде няма доживотна професия - ,,легенда,, . Второ в никой модерен отбор по света , не е задължително , легендите и бивши футболисти на клуба , да са в управлението и ръководството . Това се решава само и единствено от собственика на клуба . Трето и в сегашното ръководство има достатъчно ботевисти - Коцето Костадинов е директор , Марин Бакалов , Наско Пашев и Митко Младенов са скаути . Тошко Зайцев , Кочев ,Румен Байрев тренират младите таланти . Георги Славков е шеф на цялата база .Антим Пехливанов е охранител на базата . Е, колко още ботевиста да се назначат? Това ,че някой легенди като Вичката останаха без хляб , не значи ,че трябва да плюят по клуба и хората ,които работят там . Защото плюят все едно по собственика на клуба . А това ,че Мъри не си е изпълнил целта , нека всички бъдат спокойни . Цветан Василев сам може да прецени и реши , колко още ще го изтрае .
-1
 
 
Тоя е прав ама го казва понеже не е на работа при вас иска и той да намаже
+2
 
 
Съгласен съм с повечето от казаното и най вече това че се точи клуба,НО всичко това се казва защото не е треннер на вратарите или защото не работи в клуба.Как човек на тази възраст може да бъде тренер на вратарите?Та той трябва цял ден да бие удари и да центрира топки ми той може да умре на тренировка!Аз съм против дъртаци било то и легенди да тренират отбора те са с остарели разбирания отказват да се доусъвършенстват в професията понеже някога са били много добри и т.н.А и точно тази легенда е известна с непрестанните си клетви.Нямам против легендите да са на стадиона да дават съвети но не и да управляват.Мисля че за позицията директор човека трябва да е управленец,по възможност не футболист(не са особено умни)и по възможност не от Пловдив за да няма шуро бадженащина ,всичко друго са провинциални методи на работа!Успех на Ц.В. и само БОТЕВ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Важен играч на ЦСКА-София поднови тренировки, на линия е за Ботев
Ботев триумфира в "Битката за Тракия" при ветераните
Опашка за билети на стадион "Христо Ботев"
Иновативно: Дубълът на Ботев играе в събота от 20 часа
Отлична новина от Ботев преди гостуването на Локомотив София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: