ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (21) | Вчера (23)
Лудогорец поиска "А" група от 10 отбора
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:58 / 09.12.2013Коментари (11)4310
© Bulphoto
За мен е изключително важно да се намалят отборите в "А" група. Най-добре е да са 10 и да няма плейофи, а да се играе по 4 пъти. Това заяви един от собствениците на шампиона Лудогорец Георги Домусчиев.

Босът на "орлите" добави, че по този начин уговорените мачове у нас ща намалеят. "Примерно ще изпадат 2 тима, а освен това ще има и 4 европейски квоти. Това означава, че няма да има златна среда и отбори, които да не играят за нищо. По този начин ще намалее и уреждането на двубоите", каза още Домусчиев, след което добави, че всички клубове трябва да имат представители в Изпълкома на БФС или никой да няма.

Босът на Лудогорец говори и за лошите резултати на отбора в последните 2 срещи. Както е известно, шампионите завършиха 1:1 с Черно море у дома, след което паднаха с 0:1 от Левски, отново в Разград. "Това се дължи на многото мачове, които изиграхме до момента. Надявам се треньорското ръководство да вземе мерки и това да не се повтаря през пролетта", добави Домусчиев.

Той не пропусна да коментира и предстоящата зимна селекция на отбора и в двете посоки. "Ще задържим ядрото си. Но ако получим добра оферта, няма да спираме никого. Дано успеем да вземем и 1-2 класни състезатели. Но сами разбирате, че е много трудно. Добрите играчи се плашат да идват в България, тъй като се пишат само лоши неща. Лудогорец е изключение. Преди да дойде тук, Върджил Мисиджан се допита до Мичел Бургзорг", каза още бизнесменът,

Накрая той говори и за предстоящия ремонт на стадиона на Лудогорец в Разград. "Желанието ни е да разполагаме със съоръжение от 4-та категория. Така ще можем да играем мачовете си от Европа в Разград. За тези цели са ни нужни 20 млн. лв. Стадионът е общински и сме разговаряли с кмета. Договорката е общината да осигури 20% от финансирането, а ние 80%. Това означава кметството да извади 4 млн, а ние 16. С брат ми вече се готвим да набавим сумата, туй като хич не е малка", завърши Георги Домусчиев.

Още по темата: общо новини по темата: 114
09.05.2014
09.05.2014
05.05.2014
28.04.2014
15.04.2014
08.04.2014
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+7
 
 
Прав е. Отбори като Нефтохимик, Пирин и Славия нямат място в А група.
+1
 
 
Лудогорец когато направят школа, съдадат поне двадесетина футболисти, дадат поне 2-3 национални състезатели от техните юноши, когато си построят стадион подходящ за евротурнирите, тогава нека започнат да дават предложения за кардинални промени! Прекалено са малки още, за да дават акъл и да командват парада. Финанси може и да имат, но морално право и заслуги - много са далеч още. Всеки олигарх може да направи и най-дивото село шампион, кризата е тотална у нас, всеки с някой лев е кандидат за медал. Но едно е да пръснеш малко пари /без значение дали е задоволяване на личен каприз или благотворителна нициатива/, съвсем друго да изградиш модел за пример. Това им липсва на Лудогорец - добрия пример. Лично мнение - добрия пример е школа, публика, стадион, възвръщаемост, мениджмънт. Изсипването да десетки милиони и участие в Лига Европа нито са върха на света, нито са подходящ модел за пример. Както не са Челси, Сити, ПСЖ, макар дори там изсипването на милионите не е просто прищявка, а част от сериозен бизнес план. Дано не ми се обидят привържениците на Лудогорец, но дори и те трябва да си признаят, че ако утре Домусчиев си тръгне, мечтите им ще се разпростират някъде между "Б" и "В" група. А при устойчив модел няма толкова голямо значение собственика, треньора, футболиста и т.н. Машината си върви. Та, като изградят машината, тогава ще слушам и попивам всяка дума от Разград. Дотогава - нека не надскачаме собственият си ръст! Иначе, само идиот може да си повярва, че с непрекъснато рязане и съкращаве броя на отборите ще се върви напред. Когато липсва стабилна основа, никой връх не може да е стабилен. Футбола ни ще тръгне, когато във "В" групата ни се заиграе приличен футбол, на сносни терени и при минималната изискуема организация. Тогава ще се надгражда и нагоре. Другото са празни приказки. И 5 отбора да останат, пълни с африканци и южноамериканци, нашият футбол ще си е в колапс и олигарси със свъсени вежди ще умуват защо точно не им се получават нещата.
+4
 
 
Абе 10 отбора са малко но 12 мисля,че ще е идеално. И задължително да стегнат критериите за издаване на лицензи по стадионите!!
-1
 
 
може и 8 да ги направят като последните два края на сезона в да играят с първите два от Б групата за промоция
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Майкъла: Идват Ботев и Пирин и те бият! Има ли по-голямо падение от това?
И доиграването не помогна на Мико да направи обрат срещу белгиец
Бивш играч на Локомотив пое претендент за Първа лига
Един от най-важните хора в Ботев празнува на 1 май! Ще му направят ли "жълто-черните" мечтания подарък?
Нов футболен клуб ще бъде учреден в Пловдив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: