ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Мартин Камбуров: Трън сме в очите на другите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:01 / 02.12.2013Коментари (28)4491
© Plovdiv24.bg
Нападателят на Локо Пд Мартин Камбуров даде интервю пред "Тема Спорт". В него во­дачът в голмайсторската листа на А група с 12 гола говори за силно­то представяне на отбора (черно-белите са само на точка от тре­тия ЦСКА), заслугата на Константин Динев, Александър Станков и още интересни теми, свързани със смърфовете. Той не пропусна да коментира и престоя си в ЦСКА.

Мартине, успяхте да запазите дистанцията от три точки от третото място, където се на­мира ЦСКА. В началото на сезона обаче никой не ви броеше за кон­курент за челото. Как успяхте да вдигнете толкова нивото си само за няколко месеца?
- Още с изтеглянето на програ­мата за сезона ни бяха отписали. Предвещаваха ни сериозен крах, тъй като започвахме с Левски и ЦСКА. За съжаление на критиците ни обаче тимът премина точно като локомотив през съперници­те си и стигнахме до челото. И аз съм изненадан, че бързо успяхме да се сработим. Клубът винаги е за­служавал да се намира в първата половина. Все още държа на мне­нието, че се събирахме по телефо­на и по такситата, за да напра­вим отбор. Ситуацията беше трудна, но излязохме от нея. Раз­бира се, има още какво да подобря­ваме. Няма как с магическа пръчка да изчезнат всичките ни пробле­ми. Останалите не ни брояха за живи, но сметките им не излязоха. Мисля, че Сашо Станков изигра го­ляма роля за облика на отбора. Из­градихме стил и начин на игра много бързо. Във всеки мач треньорът успяваше да ни мотивира и да извлече максимума от потен­циала ни. Нещо, което малко специалисти могат да сторят когато футболистите се позна­ват едва от по 5-6 дни.

Какво направи той, за да може Локо да се превърне във фактор?
- Едно от нещата е, че всеки футболист знае каква работа трябва да върши на терена. Ко­лективът също е много добър и всеки е готов да помогне на дру­гия. Това определено оказва влия­ние на играта ни. Сашо Станков определено е много качествен спе­циалист, който чете играта. Мо­же би в последно време играем по инерция. Надявам се да успеем да задържим нивото си до края на го­дината и да измъкнем необходими­те точки, за да си гарантираме място в първата седмица. "Лаута" заслужава мачо­ве с ЦСКА, Левски, Литекс, Лудогорец, Черно море, а не с отбори от долната половина. Със сигур­ност това не е та­ванът на нашия от бор. Определено има­ме нереализиран потенциал. Все пак някои футболисти дойдоха наскоро и още не са се сработили с останали­те. Пък и вижда­те, че Лудогорец започна да показва лице­то си едва след 5-6 месе­ца, та дори и повече.

Превъзхождaтли ви останалите от­бори в челото като игрови потен­циал и класа?
- Ако изключим Литекс и Лудогорец който е най-класният отбор в А група, други­те са на нашето ниво. Трябва да прибавим към тях и Ботев Пловдив, които имат по-висок бюджет от на­шия. Изброени­те клубове имат по-голе­ми възможно­сти и мо­гат да привличат класни чужденци, които ние не можем да си позволим. Например един Люби­мец би два пъти Ботев. Така че не трябва да под­ценяваме никой. Имаме шансове да сме в четвор­ката, та дори и в тройка­та. Наистина нашият тим е трън в очите на другите заради силното си представяне. Мисля, че ние ще имаме решаващо значение за изхода на пър­венството и битката за евротурнирите. Не мога да кажа, че диктуваме модата, но доста отбори ще се опарят от нас.

С какво те убеди Констан­тин Динев да се върнеш в Локо­мотив през лятото? Преди то­ва не успя да облечеш отново екипа на клуба по времето на Веселин Марешки.
- Като се върнах в България, го­ворих първо с Марешки, за да се върна в Локо Пловдив. Но човекът разбираше от футбол, колкото аз от космонавтика. Затова не ус­пяхме да се разберем. Глупости са, че съм искал много пари. Това не беше причината да не се стигне до споразумение. Докато през лятото с г-н Динев, който обича мно­го футбола, постигнах договорка. Ако трябва да бъда точен - говорихме пет минути и се разбрахме. Да не мислите, че сега взимам някакви страхотни пари? Единственият проблем да не дойда още тогава бе Марешки. Просто този човек си няма грам идея от футбол. Може за него за­платата ми да е била колосална... Няма място за сравнение между него и Динев. Единият е бил във футбола три месеца - сложен там, без да иска. За мен въобще Мареш­ки не е бил президент. Но Динев промени изключително много в клуба и го възроди. Успя да го изва­ди от положението, в ко­ето беше докаран Локо през пролетта. Ако не беше той, едва ли клубът щеше да го има в този вариант.

След сед­мица идва дерби с Бо­тев за Пловдив. Предвид нивото на отбо­рите ще може ли да си върне­те за загуба­та в първия мач през сезона?
- Те са абсолютни фаворити в дербито. На "Христо Ботев" ни победиха, тъй като не играхме добре. Но сега ще вземем мерки. Нормално е да са фаворити пре­двид това, че разполагат с по-го­лям бюджет и футболисти, които са заедно от доста време. Нор­мално е с тези пари, които разпо­лагат, да се целят високо. Засега обаче в класирането не се вижда да имат повече точки от нас, макар че тръгнаха с много фанфари. Ще се опитаме този път да ги бием.

Бе освободен от ЦСКА през лятото под претекст, че не си на нужното ниво. Сега обаче си водач в голмайсторската листа...
- Не са ме отстранявали от ЦСКА, но това е друг въпрос. Свикнал съм да ме отписват и да казват, че съм свършил с футбола. Вече толкова години слушам раз­ни специалисти да го говорят за мен не е от значение. Ето сега се вижда колко "не ставам". Радвам се, че намерих формата си от преди време и отново бележа редовно Това е и благодарение на съотборниците ми. За мен не е от значе­ние толкова много голмайстор­ският приз, печелил съм го 3 пъти вече. Надявам се да помогна да за­вършим в четворката. Колкото до ЦСКА - все още имам да уреждам някои неща с тях. Дължат ми няколко заплати. Моите адвокати вече работят по случая. Ще се раз­бере колко точно имат да ми да­ват съвсем скоро, но не съм гово­рил с никого от "Армията".

Още по темата: общо новини по темата: 209
06.03.2014
28.02.2014
27.02.2014
26.02.2014
25.02.2014
25.02.2014
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 03.12.2013 г.
+1
 
 
Изпърдян футболист. Кариера - Китай-Локо ... Дори в жалкия отбор на чорбата не се наложи.Злобата не му позволи да направи кариера.
+3
 
 
Не знам вие на кой сте трън във очите но май на тебе Ботев ти е трън във задника и то най вече паричките.Ама когато устата ти изпреварва главата и говориш без да мислиш е така.Защо забравяш откъде си тръгнал мизернико ако селския не беше приятел със баща ти за да те вземе във юношите на Ботев и после да те наложи във мъжете щеше да си умреш на село като куче без история.РАЗБРА ЛИ ГА ВА ШМАТКА?
+1
 
 
Такова чудо няма , на всяко интервю ,все бюджета на ,,БОТЕВ,, му трън в очите . Това изобщо не е мъжко , да плачеш и гледаш постоянно в канчето на противника , а и да не е в счетоводството на ,,Ботев,, та да знае колко е точно бюджета на ,,БОТЕВ,, и за какво е използван за ДЮШ , за база ,за строителство на нов стадион или за супер скъпи ,,звезди,, и къде е писано,че ако един отбор има по-голям бюджет от друг трябва непременно ,да е по-добър или медалист или шампион. Супер женско и зависливо изказване на Марто , просто пада в очите на всички.
-2
 
 
Успех Марто, вкарвай голове и си прави кефа.
+3
 
 
Мартине, от интервюто се разбира, че на теб трън в очите ти е Ботев. Лъжите, че клубът разполага с висок бюджет за привличане на класни чужденци /трансферни суми и заплати/, и че клубът е имал несъразмерно високи амбиции спрямо наличния потенциал /тръгнали сме с фанфари/, се тиражира от всички, на които сме им трън в очите. Рядко се случва някой спортист да е озлобен към съперниците си.
+7
 
 
Кво толкова ви е засегнал Камбуров незнам? Казва, че вие сте фаворита в дербито, защото имате по голям бюджет и организация, с което може да си позволите по скъпи футболисти. Казва, че сме с равни точки и ще се опитаме да ви победим. Някъде да е излъгал? Говори си за Локомотив, за Коко Динев, Марешки и за целите на отбора.
-1
 
 
То и преди миналото дерби не бяха катерене на огради... пукане на балони...пиене на кафета и ядене на торти без пари с месеци.....пък накрая тишина в ефира.....така без много лаене че филма е гледан вече!!
-2
 
 
ба*ти и злобното и дребно човече! Ботев това,Ботев онова,ти за друго можеш ли да говориш бе цървул.Такъв бюджет,онакъв бюджет,ти да не си счетоводител на Ботев? Чул недочул,разбрал неразбрал и айде бюджета им бил много голям! Сто пъти беше обяснено къде отива основната част от бюджета ама нали трябва да се лае!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Фенклубът на Локо с емоционални кадри на фона на "Радост и тъга"
17-годишен талант тренира с представителния отбор на Локомотив
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Огромно признание в Китай за бивша звезда на Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: