ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев отпадна от Купата след драматична загуба от Левски с дузпи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:24 / 30.11.2013Коментари (2)4553
©
Ботев напусна турнира за Купата на БФС при набор 96 след драматична загуба с дузпи от Левски. В редовното време срещата завърши 1:1, а при 11-метровите удари "сините" успяха да реализират повече дузпи от "жълто-черните" и се класираха на полуфинал. Двубоят се игра на централния терен в Коматево и бе изгледан от над 500 зрители. "Жълто-черните" играха по-добре от съперника си, но така и не успяха да реализират положенията си.

Още в 7-ата минута възпитаниците на Костадин Видолов имаха отлична възможност, след като топката се озова в краката на Васил Кирков, който останал абсолютно непокрит от 6-7 метра прати топката високо над вратата. В 18-ата минута Валентин Томов центрира от корнер, а Петко Ганев засече топката с глава, но вратарят на гостите се намеси отлично и спаси. 10 минути по-късно футболист в "синьо" стреля от границата на наказателното поле, но Мартин Димитров плонжира и улови топката. В 35-ата минута гостите откриха резултата, като играч на Левски центрира отляво, а Петко Ганев в опит да избие топката я прати неспасяемо в собствената си врата. До края на първата част "сините" владееха повече топката, но повече я задържаха в задни позиции, отколкото да търсят втори гол.

След почивката "жълто-черните" започнаха активно, подкрепяни бурно от публиката. В 52-ата минута "сините" направиха изключително глупава дузпа, която бе реализирана от Валентин Томов, който изравни резултата. Само 2 минути по-късно играч на гостите стреля от около 15 метра, но топката мина на сантиметри над гредата. "Канарчетата" опитаха няколко пъти интересни атаки, но завършващият пас бе неточен и не успяха да стигнат до чисто положение. С течение на времето умората взе да взима превес и ситуациите пред двете врати бяха рядкост. В 90-ата минута Валентин Томов центрира в наказателното поле, където играч на Ботев засече топката с глава, но вратарят на гостите демонстрира невероятен рефлекс и със сетни сили успя да избие, предотвратявайки сигурен гол.

Така се стигна до рулетката на дузпите. Първата дузпа бе изпълнена от "жълто-черните", като Валентин Томов я реализира със сериозна доза шанс, след като ударът му прати топката в напречната греда, но за щастие на "канарите" топката тупна зад голлинията. "Сините" успяха да изравнят, а втората дузпа за Ботев бе вкарана от Наско Милев, но от своя страна гостите отново вкараха. При третите дузпи и двата тима отново бяха точни и така се стигна до фаталната четвърта дузпа. Зад топката застана Мартин Атанасов, който се подхълзна и прати топката високо над вратата. Софиянци реализираха четвъртата си дузпа и поведоха. Петата дузпа за "жълто-черните" бе изпълнена перфектно от Петко Ганев, но гостите успяха да вкарат и последния си 11-метров удар и по този начин се класираха за полуфиналите.

След края на срещата "жълто-черните" бяха изпратени с бурни аплодисменти от бултрасите, които въпреки загубата окуражиха "канарите". Гостите демонстрираха поведение, което не подхожда на името на клуба, като откровено започнаха да провокират феновете, но до ексцесии не се стигна.

Още по темата: общо новини по темата: 108
06.06.2014
06.06.2014
04.06.2014
26.05.2014
26.05.2014
26.05.2014
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Важен играч на ЦСКА-София поднови тренировки, на линия е за Ботев
Ботев триумфира в "Битката за Тракия" при ветераните
Опашка за билети на стадион "Христо Ботев"
Иновативно: Дубълът на Ботев играе в събота от 20 часа
Отлична новина от Ботев преди гостуването на Локомотив София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: