ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Феновете на Локо с писмо до Общината за Трибуна "Бесика"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:10 / 16.10.2013Коментари (30)5916
© Plovdiv24.bg
Организираните фенове от Лаута се обърнаха към Общината, в качеството й на собственик на имота да потърси официално мнението на Веселин Марешки относно заявените лично от него намерения преди няколко месеца да построи Трибуна "Бесика".

Plovdiv24.bg публикува обръщението на феновете без редакторска намеса:

До господин Иван Тотев - Кмет на община Пловдив

Уважаеми господин Тотев, На 7 октомври 2013 г. в зала № 2 на "Дом на техниката" в Пловдив се проведе среща, инициирана от привържениците на Локомотив Пловдив. Тя бе организирана във връзка с обещанието, което г-н В. Марешки пое пред пловдивската общественост през месец март - да участва с финанси при построяване на Трибуна "Бесика" на стадиона в парк "Лаута". За целта Община Пловдив заплати работен проект, завършен през месец май от арх. Н. Балджиев, а в последствие бе издадено и влезна в сила разрешително за строеж. От издаването на разрешителното до днес, тоест вече няколко месеца, пловдивската общественост стои в неведение за по-нататъшното развитие на нещата. Именно това наложи организирането на специална среща в "Дом на техниката".

Привържениците на Локомотив Пловдив, явявайки се най-заинтересовани от построяване на Трибуна "Бесика", поканиха представители на всички страни, имащи отношение към осъществяването на това дело. На поканата се отзоваха арх. Н. Балджиев, съпровождан от членове на своя екип, зам.-кметът г-н Г. Титюков от страна на Община Пловдив и г-н А. Узунов, представляващ ПФК Локомотив Пловдив 1926. Поканен бе и представител на г-н В. Марешки, който обаче предварително се извини, че е възпрепятстван да присъства заради разстоянието до Пловдив, което в уречения ден и час му се явява неудобно. На срещата бяха изнесени подробности за развитието на ситуацията след изготвяне на работния проект и издаване на разрешително за строеж. Арх. Балджиев запозна присъстващите с част от цифрите, заложени в количествено-стойностната сметка на работния проект, изчислени на база осреднени пазарни цени. Така стана ясно, че сумата, която г-н В. Марешки обеща да преведе по сметка на Общината (960 000 лв. с ДДС), няма да е достатъчна за цялостното завършване на трибуната, така, както е по проект.

Ето защо, екипът, изготвил проекта, предложи (по идея на феновете) няколко варианта - чрез които евентуалното бъдещо строителство може да се раздели на няколко етапа. В първия етап строежът започва благодарение сумата, преведена от г-н В. Марешки. Това финансиране реално може да се окаже достатъчно за изграждане на трибуната и тя да влезе в експлоатация от феновете. Същевременно, запазва се опцията трибуната да бъде цялостно довършена при бъдещо осигуряване на нужните средства. От страна на Общината г-н Г. Титюков поясни, че строителството на трибуната, първоначално анонсирано като дарение от г-н В. Марешки, е било променено, отново по желание на г-н В. Марешки, във формата на финансиране чрез превеждане на средства по сметка на Общината по договор за реклама. Той ще бъде сключен с Общината, а в последствие тези средства ще бъдат гласувани от Общинския съвет и целево насочени за построяването на трибуна "Бесика". От думите на г-н Г. Титюков се изясни, че всичко необходимо от страна на Общината за сключването на договора е подготвено и единствено се чака положителен отговор от г-н В. Марешки.

От страна на футболния клуб бе споделено, че към момента комуникацията с г-н В. Марешки е силно нарушена и на практика в клуба не знаят какви са намеренията му спрямо трибуната. От наша страна, ние, привържениците на Локомотив Пловдив, също нямаме контакт с г-н В. Марешки. Видно е обаче, че в месеците, последвали издаването на разрешително за строеж, той не предприема действия по посока осъществяване на думата, която даде пред препълнената Концертна зала през месец март. На срещата, организирана на 7 октомври в "Дом на техниката", не се яви негов представител (независимо от причината) и това още повече засилва притесненията ни, породени от тази неизвестност. Ето защо, ние се обръщаме към Община Пловдив, в качеството й на собственик на терена, върху който трябва да се построи Трибуна "Бесика" - да потърси по официален път позицията на г-н В. Марешки за даденото от него обещание да участва с определена сума при построяване на трибуната. Настояваме отговора, какъвто и да е той, да бъде доведен до знанието на пловдивската общественост.

Пловдив Клуб на привържениците на Локомотив Пловдив 16 октомври 2013 г.
Организация Трибуна Спортклуб
TUS NUP GM

Още по темата: общо новини по темата: 57
20.11.2016
18.11.2016
17.11.2016
17.11.2016
15.11.2016
14.11.2016
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Какво писмо каква община бе Магарешки си иска кинтите или по точно един милион който миналата година бил похарчил за буферите,ебати майтапа сега остана и Коко да си вдигне чукалата.
+3
 
 
що общината бе???вие нали си имате собственик,или така ви отърва,а?свинята майка да се взима в ръце и да ви е прави,а не да ми раздава бонуси за победи!!!!нещастник дебел!!
на 16.10.2013 г.
+11
 
 
г-н Марешки ако щеше да строи нещо щеше да го направи още тогава. Не мога да разбера как някои хора му се вързаха на приказките. Историята беше ясна. В България кое нещо се прави на честна дума?
на 16.10.2013 г.
+14
 
 
Не трябваше да се бута съществуващата трибуна,преди да се осигури финансиране за нова. Тоя Марешки щеше да затрие локо а това не искаме дори ние от Ботев.Най-големия виновник между другото е тоя лапунцер Балджиев! Балджиев каза че ще построи трибуна за 1 милион а сега иска 3! То това е и една от причините мошенника Марешки хептен да забрави обещанието си а и аз на негово място бих се стреснал,защото ще даде той една купчина пари и накрая ще се окаже че след свършването им не се е построило и това което се бутна.
+1
 
 
Марешки пари няма да превежда,ако не сте разбрали.За периода, в който издържаше Локото (а по документи собственик бе Динев) е дал едни пари(водещи се като кредит-това означава,че може да си ги поиска от Динев по всяко време по законов път).Така че ще каже на Динев "аз няма да ти искам парите,а ти ще им вдигнеш трибуната".Според мен всичко е в ръцете на Динев дали ще се навие или ще се съдят....
+2
 
 
Ето тук става въпрос за това,пред кого е дадено и какво е обещанието на Марешки.Аз никъде не виждам представители на Пловдивската общественост.А последното изречение направо ме развесели!http://lokomotivpd.com/fenovete-zastanaha-zad-mareshki-za-tribuna-besika/
+3
 
 
тва е такъв майтап ... предизборно обещание, ама предизборно ... дано се построи таз трибуна, иначе ще е такава пародия .. мен лично ме съмнява .. ама дано.
+6
 
 
Дори и в официална кореспонденция с Общината лъжете:
цитат:
Тя бе организирана във връзка с обещанието, което г-н В. Марешки пое пред пловдивската общественост през месец март - да участва с финанси при построяване на Трибуна "Бесика"
Марешки не е казвал,че ще УЧАСТВА с финанси при построяването,най-малкото пък и пред Пловдивската общественост,а че ще я построи,и то пред група фенове,които имаха неблагоразумието да му вярват и които нямат правото да се отъждествяват с пловдивската общественост,че и го аплодираха:
цитат:
"Сега обаче сме се събрали по един друг повод - Трибуна Бесика. Едно такова съоръжение остава в историята и дай боже, да може да се ползва в следващите 100 години. Аз съм готов да направя тази инвестиция. Около 700 000 лева ще струва самото строителство, 100 000 лева ще трябват за събарянето на сегашната трибуна, така че максимум до 1 милиона лева ще струва цялата трибуна. Аз не се срамувам, че правя това и считам, че е нещо хубаво. И за да няма съмнение и разминаване, аз поставих условието на козирката да има надпис: Трибуна Бесика - подарък за феновете от Веселин Марешки.
Общината няма никакъв ангажимент и уговорка с Марешки,за да търсите съдействие от нея.Но какво ли се учудваме?"Неподвластните"-пътеки до Боко,метани на Весо,на колене при Коко и сега-писмо до Общината!
Цъкам минуси на буферите :)
на 16.10.2013 г.
+6
 
 
"Нипутвласнити" изригнаха с нова декларация!!!За какво им е тази трибуна,като им ходят по 500 до 1000 човека на мач? Само гледайте сега срещу деБелия балет от София колко ще са...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: