ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Йордан Христов: Скоро Ботев ще прилапа някой трофей
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:19 / 30.09.2013Коментари (52)11128
© Plovdiv24.bg
Националът в селекцията на Ботев (Пд) Йордан Христов е сред най-стабилните играчи на "канарчета­та" от началото на сезона. Десни­ят защитник, който има невероятен прогрес под ръководството на Станимир Стоилов, се съгласи да отговори на въпросите на "Меридиан Мач". Раз­говаряхме с Христов след дербито с Лудогорец в събота, което завърши без победител - 0:0.

Данчо, Ботев и Лудогорец не успяха да се бият. Комен­тарът ти за дербито на върха?
- Мисля, че си раз­делихме две полув­ремена. През първо­то ние стояхме по-компактно и имахме повече положения. През второто съпер­никът доминираше, но ние стояхме мно­го здраво в защита. Трябва да сме довол­ни от точката в Разг­рад срещу двукрат­ния шампион пред­вид факта, че имаме много контузени.

- Лудогорец ли е основният претен­дент на Ботев за титлата?
- Още е рано да говорим за претенденти и титли. Смятам, че всичко ще се реши на доста по-късен етап. Наис­тина Лудогорец дик­тува темпото в пос­ледните години, но в крайна сметка всич­ко ще се реши на те­рена. Първенството е дълго. Дербитата тепърва предстоят.

- Смяташ ли, че Левски, ЦСКА дори и Локо (Пд) са скрити фаворити за златните медали?
- Със сигурност ЦСКА и Левски ни­кога не могат да бъ­дат подценявани. В последно време чес­то се говори, че в двата родни тима има криза, но те ви­наги са близо до златните медали. Колкото до Локо (Пд), според мен те нямат никакъв шанс за титлата.

- Контузиите на Мариян Огнянов, Тодор Неделев и Иван Цветков ще повлияят ли на от­бора ви за битката за медалите?
- Със сигурност. В мачовете досега се усещаше липсата на Тошко, Мариян и Иван. Надявам се в оставащите срещи особено през зима­та, когато ще оста­нем без Тошко, който отива в Майнц, дру­гите да са в редици­те ни.

- Правилна ли е политиката на Бо­тев, според която пред отбора не се поставят строго оп­ределени цели?
- Не мисля, че Бо­тев няма цели. Ние се борим за тройка­та и най-вече да иг­раем в Европа. Опитахме качамака на мачове зад граница, сладък е! В никакъв случай не искам да изпус­нем удоволствието да играем в турнири­те през следващия сезон.

- Много футболни специалисти смя­тат, че Лудогорец е с една крачка пред другите български отбори. Коментарът ти?
- Ботев се развива в правилна посока. Да, наистина Лудо­горец има успех в последните години, но и ние ги следва­ме. Скоро няма как да не прилапаме и ние някой друг тро­фей.

- В момента за какво мечтае Йордан Христов?
- Разбира се, да стана шампион с Ботев. Ще е трудно, но не и невъзмож­но. Затова всеки ра­боти, за да просперира и да се разви­ва.

- Ти си един от футболистите, кой­то има най-малка конкуренция в състава. Треньорът Станимир Стоилов взе на позицията ти филип Фили­пов, но може би той трудно ще се пребори за десния фланг на отбрана­та. Успокоява ли те това?
- Сигурен титуляр в нито един отбор няма. Ако се успокоя, че съм титуляр, ще изхвърча от състава. Раздавам се мак­симално на всяка тренировка, за да съм измежду 11 -те.

- След като направи първа крачка в базата на Коматево, кога според теб оттам може да излезе новият Тодор Неделев?
- Със сигурност трябва време. Мини­мум три-четири годи­ни. Но ще се случи. Щом се влагат сред­ства, няма как да не се роди нов Неделев.

- Доста от хората на трибуните на Ко­лежа смятат, че в домакинските ма­чове ти си далеч по-агресивен и ак­тивен, но се криеш при гостуванията. Така ли е?
- Не искам да бъда обстоен в коментара си. Ще отговоря та­ка: спазвам указани­ята на треньора, на­ли затова работим.

- Ще ни бъде ли в квалификацията за Мондиал 2014 в Бразилия?
- Аз като част от националния отбор се надявам да бием Армения и Чехия. Имаме сили да спе­челим. Но ще ни трябва и късмет, а и не всичко зависи от нас.

- Ако сега в момента почетният президент на Локо (Пд) Христо Бонев ти се обади и ти предложи да пре­минеш в тима от парк "Лаута", какво би му отговорил?
- В момента никой друг клуб освен Ботев не може да ме привлече. Не вярвам да ми предложат по-­добри условия. Но в живота всичко е въз­можно. А в Локо (Пд) не си заслужава да премина. "Смърфовете" са далеч от на­шето ниво.

- А ако Флорентино Перес от Реал (Мадрид) ти се оба­ди?
- Нека не мечтаем. Трябва да съм луд, за да не тръгна за Реал (Мадрид). Но нещата са комплекс­ни и ние все пак сме в България, да не забравяме. Сега съм в Ботев и искам всичко на първо мяс­то да е ОК с люби­лия ми отбор.
Още по темата: общо новини по темата: 19
01.10.2013
30.09.2013
29.09.2013
28.09.2013
28.09.2013
28.09.2013
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Много здрав защитен вал изгради нашият отбор. Дори при гостувания срещу силни противници, защитниците, дефанзивните халфове, вратарят, предоставят минимални шансове. Жалко, че в атака Ромарио и Анисе, засега поне, не получават адекватна подкрепа от Дяков, Костов, Педро. Скоро ще се завърнат Цветков, Домо, дано бързо да навлезат във форма. След тях и Огнянов, а дано и Неделев да го видим за още два-три мача.
-1
 
 
Много сърцат футболист. Играем много добър футбол и ако ги нямаше тези контузии нямаше кой да ни спре!!!
+8
 
 
Дана,мачкай циганите и за в бъдеще!Само Ботев!
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+6
 
 
Ха-ха-ха, Бирои свалиха бандажа....догодина без старозагорска измет.
+10
 
 
Браво Дана, каза им на тея мангали кой е отбора на Пловдив !
-19
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
В Правителствен авиоотряд 28 съм!
на 30.09.2013 г.
+16
 
 
Даната е най-постоянния ни играч!Заслужава да вдигне всяка една купа с екипа на Ботев Пловдив!А на кюрдите не им обръщайте внимание! :) Комплекса на вечно втория,никога няма да ги остави!Простено му е на цигането!!!
-15
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+17
 
 
"Колкото до Локо (Пд), според мен те нямат никакъв шанс за титлата.:....."А в Локо (Пд) не си заслужава да премина. "Смърфовете" са далеч от наВ­шето ниво.".....ДАНЧО-ВЕЛИКАН!Тия мърляци от лайнута кой ги брои за живи?!Лайнутарския башибозук пърди кисело!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Оперираха успешно Георги Николов! Известен мениджър с голяма помощ за нападателя на Ботев
Строителите на стадион "Христо Ботев": Все по-близо до финала!
Попето е възстановен, повежда Ботев срещу ЦСКА-София
Пловдивското дерби се отдалечава… засега
Победи с 6:2 и 4:1 за Стамен Белчев в срещите с Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: