ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев излъга Черно море, "моряците“ пропуснаха дузпа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:54 / 25.09.2013Коментари (81)16126
Отборът на Ботев стигна до победа с 2:0 над Черно море като домакин в мач от 10-я кръг на А група. Головете за "канарчетата" вкараха Ромарио Кортзорг през първата част и Абел Анисе през втората част на срещата, която се състоя на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. "Моряците" пропуснаха дузпа в началото на втората част.

Въпреки че пловдивчани бяха по-активни, в 13-ата минута варненци като по чудо не откриха резултата. Тогава след грешка в защита на Сивард Спрокел, капитанът на гостите Георги Илиев не можа да намери очертанията на вратата след удар от около 14-15 метра.

След грешката на Спрокел домакините вдигнаха значително оборотите и след пробив на Йордан Христов "канарчетата" поведоха в резултата. Националът центрира в наказателното поле на Черно море, където Ромарио бе оставен непокрит, който с едно докосване я изпрати в мрежата на Георги Китанов.

В края на първата част "моряците" пропуснаха нов шанс за гол. След центриране в наказателното поле на домакините Адам Стаховяк не се намеси добре и прати топката на краката на Михаил Венков, който стреля отдалеч, но при повторната си намеса Стаховяк успя да избие топката в корнер.

През втората част Черно море започнаха по-активно срещата и в рамките на 3 минути поискаха 2 дузпи от рефера Христо Ристосков, но така и не ги получиха.

Все пак "моряците" получиха 11-метров наказателен удар в 55-ата минуа за задържане на Симеон Райков срещу Христов. Зад топката застана потърпевшият, но Стаховяк спаси неговия шут от бялата точка.

Ботев реши крайния изход в мача минути преди неговия край. След една контра Ромарио се откъсна от центъра на терена сам срещу вратаря, но не прояви егоизъм и подаде към Абел Анисе, който изскочи от задна позиция и на празна врата фиксира крайното 2:0. 

С успеха Ботев заема 2-о място с актив от 20 точки, докато Черно море е 5-и със 12 пункта. В следващия кръг Ботев гостува на Лудогорец, а Черно море посреща
Пирин (Гоце Делчев).

 

Още по темата: общо новини по темата: 12
27.09.2013
25.09.2013
25.09.2013
25.09.2013
25.09.2013
25.09.2013
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+10
 
 
Селяните от гората зад ВСИ ревът за кривоглавия копач Райков :) Абе що всички черно-бели пълнят гащите пред вратата на Любимеца на Пловдив ?
+17
 
 
дайте дузпа ,дайте две-буфера райков пак ще изтърве
-15
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
-17
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
-19
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+18
 
 
Тези три точки бяха много важни! Измъчена победа, но победа! Ето, за това става въпрос - да мачкаме наред! Сега, ако и Лудогорец обърнат, на Мъри ще му простя всички грешки до края на шампионата :) Разбира се, класирането за Европа не подлежи на обсъждане. То се подразбира от само себе си. Отборът има нужда от подкрепа! Ще правим равносметките след половин година, сега трябва просто да сме с Ботев!
+15
 
 
Естественно , че ще има и фенове които са по - темпераментни и искат максималното от отбора и играчите . А и така трябва да бъде с този собственик единствено първото място трябва да бъде целта не на всяка цена , но добрата игра е задължителна всеки мач. Това че има 2-3 трима които нямат място в отбора е ясно на всички . Очертава се Ромарио и Анисе да изнасят тежеста от мачовете след липсата на Неделев и Мъри трябва да им го втълпи , че те са новите лидери на отбора .
+8
 
 
До оня отворко Генчо: Утре мачът Литекс-Локо е Х ( 0:0; 1:1) ... Хващаш ли бас?
+28
 
 
Днес се прибрах от мача огорчен не толкова от отбора и играта, а от реакцията на някои наши псевдо фенове , които вече започват да ме дразнят.Много мишки изпълзяха на Колежа , много големи разбирачи се навъдиха. За тях само ще припомня - 10-ти кръг - второ место.Кога се е случвало това през последните 25 години?Отбора играе без тримата си най-важни играчи - Цветков,Неделев и Огнянов.Вижда се че няма кой да даде много идеи в атака и атаката ни куца . Трябва ли в този момент да псуваме играчите и треньора си , които нанесоха първата загуба на един корав и неудобен съперник.Един съвет - мишки стойте си в къщи и псувайте пред телевизорите , ако ви позволят женичките ви . На Колежа сте ни излишни.На Колежа се обича и подкрепя, това ако не сте разбрали , значи местото ви не е при нас.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: