ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (23)
Германци влагат 40 млн. евро в нов стадион в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:10 / 11.09.2013Коментари (7)3693
©
Германска компания е готова да инвестира 40 милиона евро в нов стадион в София, твърди "Труд". Става дума за ISF, клон на американския гигант в спортния мениджмънт IMG.

Компанията, която има от 2 години има офис у нас, засега отказва официални изявления по темата. Но е факт, че работи активно върху концепция, проект и бъдещо изграждане на футболна арена в столицата.

Предвижда се евентуалното бъдещо спортно съоръжение да бъде сред най-модерните в Европа. IMG/ISF - Германия планира да вложи 40 милиона евро, обаче не само в построяването, а и в комерсиализацията и управлението на стадиона.

Немският екип на компания №1 в света в спортния бизнес вече е готов с подробно прединвестиционно проучване и бизнес план. В него са очертани много детайли с финансиране, управление, проектиране и изграждане на стадион в столицата.

Концепцията на проекта предвижда два големи софийски клуба, както и националният отбор да играят на евентуалната бъдеща арена. Подобна е схемата, използвана от компанията с "Алианц Арена" в Мюнхен-дом на Байерн и на мачове на Бундестима. Най-модерният стадион е проектиран, построен и управляван от ISF - Германия.

Според бизнесплана на София идеята за съвместяване на два футболни клуба и националният отбор на един стадион в столицата ще гарантира финансовата и икономическата рентабилност на проекта.

Вече е подписано споразумение за партньорство с Български футболен съюз (БФС). В момента компанията работи по въпроса и с два столични клуба.

С огромна доза сигурност става дума за Славия и ЦСКА. Имало е контакти и с Левски, но "сините" не са били удовлетворени от предложените условия. Славия е собственик на земята, където е стадионът на клуба в "Овча купел". А ЦСКА миналата година получи "Българска армия" ма концесия. Вариант е и държавата да предостави терен за стадион, като собствеността върху земята се планира да не бъде променяна.

Практиката на компанията е да управлява построените от нея съоръжения, като осигурява гарантиран годишен доход за клубовете и отборите, които играят на нейните арени.

Според анализита към момента най-рентабилен ще е стадион за около 25 000 зрители, който ще има възможност за трайно разширение с допълнителни места при необходимост или домакинства на големи мачове.

Наскоро спортният министър проф. Мариана Георгиева обяви готовността на правителството да гарантира и подкрепи кандидатурата на България за домакинство на мачове от европейското първенствопрез 2020 г. И на тази база шефът на БФС внесе официално в УЕФА заявката на страната ни за домакинство.

Още по темата: общо новини по темата: 114
09.05.2014
09.05.2014
05.05.2014
28.04.2014
15.04.2014
08.04.2014
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
"Германци влагат 40 млн. евро в нов стадион в България" и веднага след това "Германска компания е готова да инвестира 40 милиона евро в нов стадион в София...". Може да е журналистическа грешка, но излиза , че София- това е България.
+4
 
 
Голям смях! На мачовете на Славия ходят по 250 човека, щяли да играят на стадион за 25 000!?
+8
 
 
Стадион за 40 млн. лева - един от най-модерните в Европа?? .. дообре!
+12
 
 
А какво ще стане със Стадион Пловдив ???? Стоите в София все едно България е само там. Излагате се вторият по големина град в България да няма стадион, а той да стои и да се разпада !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Оперираха успешно Георги Николов! Известен мениджър с голяма помощ за нападателя на Ботев
Най-добрият български съдия свири решаващ мач на Спартак
Готови сме за Световното в Пловдив! Зарибиха Гребния канал с 670 кг шаран
През 2020: Драганов свири полуфинала между ЦСКА-София и Ботев! Варненецът носи късмет на "червените", отново ли ще е така?
ПФК Берое: Треньорът Ачиари и футболистът Алгара не са си раздавали шамари, юмруци и ритници
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: