ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Организация Трибуна Спортклуб навърши 1 година
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:17 / 23.08.2013Коментари (18)4191
© Plovdiv24.bg
На 14 август 2012 г. група привърженици на Локомотив Пловдив положиха основите на ново формирование сред черно-бялата общност. То бе именувано "Организация Трибуна Спортклуб", тъй като ядрото от учредители бяха хора, споделящи именно това място, откъдето подкрепят любимия отбор. Наброявайки двайсетина души при основаването си, Организация "Трибуна Спортклуб" (ОТС) бързо се разрасна, за да достигне 130 организирани членове.

Ето само част от стореното от ОТС за година време, с ентусиазъм, упорство и воля:

1. Започвайки от самото основаване през август на 2012 г., ОТС съдейства да се завърши последния етап по издаване на книгата "Оттук започва любовта". Съдържаща 552 страници в голям формат, тя разказва за първите 18 години (1926 г. - 1944 г.) от живота на Локомотив Пловдив.

2. Учредена бе награда "Бесо", представляваща издялан от гранит бески воин, дело на скулптор-член на ОТС. Наградата бе замислена и се връчва на личности, значимо спомогнали с делата си за добруването на Локомотив Пловдив.

3. През септември и октомври 2012 г. членовете на ОТС участваха (с финанси и труд) при изграждане на мемориална чешма в памет на напусналия ни непрежалим приятел Георги Николов - Жос, както и изобщо за възпоменание на всички събратя-локомотивци, които вече не са между нас.

4. През март на 2013 г. ОТС организира изнасяне на открит урок по българска история пред деца от школата на клуба. Той бе дело на младежи от популярния, много задълбочен сайт "Българска история" в рамките на инициативата му "Да обиколим българските училища". Следвайки своята родолюбива цел, авторите на сайта са изнесли открити уроци в Средец, Св. Влас, Айтос, Каварна, Самоков, Троян, Гоце Делчев, Дупница и Луковит, пропътувайки няколко хиляди километра. Урокът по история, представен на децата от школата на Локомотив Пловдив, е единственият извънучилищен от тази инициатива.

5. Членовете на ОТС създадоха, финансираха и реализираха детско блокче за оцветяване със сюжети от историята на Пловдив, което няма аналог сред футболната общественост на България. То се разпространява безплатно, а представянето му бе на 1 юни 2013 г. на нарочно организиран детски празник в стадион "Локомотив".

6. Със съдействие на ОТС бе изготвен албум, в който художествено са пресъздадени най-паметните моменти от клубния летопис. Тази инициатива се явява също уникална сред българските футболни привърженици.

7. През юни 2013 г. членовете на ОТС възстановиха традицията отпреди 1944 г. - отбелязвайки с подобаваща тържественост Петровден, патронния празник на клуба.

8. Членовете на ОТС предложиха идеята и се включиха с грамаден по обема си труд при изграждане на детска площадка на ст. "Локомотив", построена с помощта на Община Пловдив и г-н Петър Манджуков. Подобно начинание е отново без прецедент сред българските футболни привърженици.

9. Членовете на ОТС активно се ангажират с проекта "Памет за първите заселници", целящ да възстанови селищната могила, която отстоява на метри от ст. "Локомотив". Тя е сред най-отчетливите, красноречиви свидетелства за древния произход на Пловдив и извикването й за живот би донесло неизброими ползи в развитието на града.

Още по темата: общо новини по темата: 57
20.11.2016
18.11.2016
17.11.2016
17.11.2016
15.11.2016
14.11.2016
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"Оттук започва любовта". Съдържаща 552 страници в голям формат, тя разказва за първите 18 години (1926 г. - 1944 г.) от живота на Локомотив ". Аве в тия петстотин страници има ли и такава, в която пише как са играли помежду си Спортклуб и Кокомотив Пловдив и къв е резултата? Баси чудото ще е да играеш официален мач сам със себе си и хем да се биеш, хем да паднеш а?
Ботев Пловдив завинаги!
на 23.08.2013 г.
-2
 
 
хаьхахахьахьхахьхахьх кастинг трибуната!! Спорткулубу айдъл!!
-4
 
 
Пълни глупости.Айтос,Луковит,Генерал Тошево и Тутракан.Книга основана на измислици за период 1926 - 1944 в който ги е срам от името Локомотив.Пародия на талисман с име Бесо.Култови разправии и обвинения за това кой ще лапне парите от осветлението и проекта на така наречената беСилка.Узурпиране на един светъл празник като Петровден.Игрички с Узунов,Коко и Марешки.Смях.
+3
 
 
Честит Празник! Нека добрите Ви дела да пребъдат. Особено съм впечатлен от построяването на детската площадка на стадиона. Още веднъж честито и наздраве!
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 23.08.2013 г.
-1
 
 
Честито за нашата трибуна !
-4
 
 
Най-голямата гордост е да си фен на Локомотив Пловдив! Единственото чисто място, където истинските идеали са още ЖИВИ! Истинския привърженик е с любимия си клуб и в добри и в лоши времена, като непрестанно работи за просперитета на идеалите в живота си,голяма част от които е Локомотив Пловдив!Отбора на истинските майни! Там е истината! Честито на най-истинската фенска общност в България, а именно ОТС!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: