ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
А някой знае ли какво направи Ботев?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:50 / 07.07.2013Коментари (32)11409
© sports.kz
Ботев Пловдив победи Астана с 1:0. Нормално. Да, ама не и днес. Защото някой дава ли си сметка какво е Астана? И знае ли къде сме ние в европейските турнири? Само час след края на срещата на жълто-черните в Казахстан президентът на бившата руска република Нурсултан Назарбаев стана шеф на Президентски спортен клуб "Астана". За да му ръкопляскат пък пристигнаха победителят в Шампионската лига с Реал Луиш Фиго, спечелилият това отличие с Байерн Оливер Кан, а така също и един от петте най-големи в момента хокеисти в света - Александър Овечкин. Ботев пък изигра мача си на стадион, който е един от 10-те най-модерни в света, с подвижна тревна настилка, с оценка "Годен за финал на световно първенство"! И в добавка, бюджетът на Астана, обърнат в наши пари, е някъде около 16 милиона лева!

Горе-долу колкото този на Канарите, Литекс и Черно море взети заедно.

В други години това нямаше да прави впечатление. Българските отбори са отстранявали в Европа колоси, чиито бюджет тогава е бил по-голям от този на София. Но днес, когато царица е парица, стореното от пловдивчани е впечатляващо. Да биеш президентския отбор в Казахстан навръх президентския рожден ден в мач, ръководен от грузински съдия, е наистина впечатляващо. При това да го биеш с футбол. Така да го биеш, че треньорът Мирослав Беранек - човек извеждал юношите на Чехия до европейска титла, да възкликне: "Такава преса няма"! Има бе, пич, има, ама е от Пловдив.

Ботев на практика реабилитира българския футбол. Особено след онова, което показа няколко часа по-късно Левски. А и още помним какво се случи миналото лято, когато карето родни състави отпадна през юли. И всичко това го извърши тим, който допреди 20 дни не подозираше, че ще участва в Лига Европа. Наистина впечатляващо. Успехът на Ботев в Казахстан идва за пореден път да покаже, че към днешна дата футболът у нас може да е жив само извън София. 4 титли за Литекс и Лудогорец, 2 купи за Берое, още една за делиорманци, това е вътрешната калкулация. Сега е напът да се случи същото. С оглед европейския апокалипсис за Славия и Локомотив и предвид агонията на ЦСКА и вродения евроидиотизъм на Левски не е трудно да се предположи, че от тук нататък не само у нас, но и в Европа футболната слава ще е за отборите извън столицата. И Ботев го показа защо ще е така. Когато каниш треньори, които искат да работят, когато взимаш футболисти, за да играят, когато имаш собственик, който да не ти се бърка, можеш да бъдеш силен Ботев. А жълто-черните ще стават още по-силни.

Не само заради задаващото се влизане на Валери Домовчийски, не само заради очакваните нови попълнения в ариергарда. А защото така се случва, когато има еволюция. Очевидно там, край Бирената, по някакъв начин действат на играчите. Мариян Огнянов мислеше за оттегляне в катуна в Лом, а днес може би е най-добрият халф в "А" група. Спрокел на Армията не хвана ръка, под тепетата е титуляр, който няма загубено единоборство. Борис Галчев го изгониха като предател от Борисовата градина, в Ботев стана пълководец. В Астана отсъстваше още един такъв отписан - Иван Цветков. Не може обаче да се отрече, че благодарение на неговата класа, благодарение на професионализма му, Ботев е все така силен, дори и без благоевградчанина. Цял сезон Цветков говореше на своите съотборници, бележеше голове и обясняваше. Види се добре е обяснявал.

Е, безспорно най-добре обяснява Станимир Стоилов. Ботев изглежда ще е онова място, където Мъри ще бере плодовете на... Мъри

В Ловеч нямаше как да стане. Там Гриша Ганчев иска да е всичко. На Стоилов не му дадоха да направи отбор както той иска. Дадоха му отбор, да се оправя с него както иска. Край Покрития мост хасковлията привлече един футболист от желаните 6. Другите му ги доведоха. И пак беше на крачка от отстраняване на БАТЕ Борисов, но го провали егоизмът на Сандриньо и Том. След уволнението му от Левски Станимир искаше някъде да е накуп онова, което беше с Наско Сираков в "Подуяне". Дадоха му го в Ботев. Цветан Василев концентрира пълната оперативна власт в ръцете на Стоилов. Вярно, на хартия има един, който да разписва, и един крив, който се снима. Но решенията ги взима Стоилов. Работата я върши той. И очевидно добре я върши, щом за 6 месеца не само класира Ботев в Европа, но и е единственият български треньор способен да вземе победа там. В Ловеч Стоилов имаше и един друг проблем. Престана да е Мъри, взе се за Месия. И може би онзи шамар от Гриша Ганчев му беше полезен. Защото днес в Ботев отново работи онзи треньор, който навремето почна да пише синята приказка. Само че сега тя е оцветена в жълто-черно. И наоколо няма някой като Батков, който да я прекъсне.

Източник: "7 дни спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 192
19.11.2013
18.11.2013
12.11.2013
20.09.2013
19.08.2013
13.08.2013
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
истинските пловдивчани си подкрепяме отборите
0
 
 
Такива като Диджей Стиви Оу са ши*ани долни корумпирани измекяри които обслужват мафиотски структури и са поставени с цел да лъжат народа, и да възхваляват и да надуват изкуствено балона наречен "бг хартиени грандове". За съжаление такива като него с лопата да ги ринеш особено из Шопия. Един такъв изключително дразнещ специално мен индивид е оня с име на един убит президент мутра на един отбор, и прякор на първото име на Краля на Попа примерно.
+4
 
 
Много силна статия,точна,обективна и перфектно написана!!!!
+7
 
 
И аз знам, но явно Ст.Орманджиев не знае или не иска да знае, защото днеска в спортно предаване от 17.30ч. по БНТ 1 каза,че ако го няма ЦСКА в А групата първенството няма да е първенкство, което се отнася и за Левски.Тази статия напълно опровергава неговото мнение, като аз бих добавил, че първенството ще се оправи, защото тези два отбора каквото и да става винаги държавата досега ги е торелирала.В момента с ЦСКА се прави национална трагедия-КОЕТО НЕ Е ЗА ПЪРВИ ПЪТ.Искаше ми се като всеки нормален българин Левски да победи своя противник в турнира за Европа, но не стана.Защо?Ами защото нямаше начин как да купят съдиите и се видя, че не са никакъв отбор в момента, така че ако ги няма тези два отбора футбола в България ще се оправи.Защо го нямаше това вайкане за Ботев, Берое, Нефтохимик, Пирин-Бл. и др. отбори когато бяха в криза?Само Ботев-Пд.
+10
 
 
от няколко дена като гледам Левски и Лудогорец на какъв хал са,и като гледам как играе нашият отбор,си мисля че,ще станем шампиони тази година
+9
 
 
Много точно и качествено мнение се вижда в тази статия, но нека мине и реваншът и тогава вече може да говорим, че първата стъпка е направена.
ВСЕ ОЩЕ МЕЧТАЯ!
+12
 
 
СТАТИЯТА МЕ ИЗКЕФИ МНОГО!МЪРИ ДОБРЕ РАБОТИ,НО И МОМЧЕТАТА СА НИ СТРАХОТНИ!ЖЕЛАЯ ИМ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ ЗДРАВЕ И МНОГО УСПЕХИ!!! ОТ КОЙ ОТБОР СИИИИ....ОТ "БОТЕВ" ПЛОВДИИИИВ...АЙЙЙЙ КАНАРИИИИИ...
+14
 
 
Радвам се, че все още няма нито един "лош" коментар от нашите съграждани!
+9
 
 
Да, статията е добра, но заслугите не са само на Мъри, а на целия щаб. Начело със Цветан Василев е лесно, не се бърка, стои леко встрани и не нарежда състава, както се получава в повечето БГ клубове. Така, че нека да отдадем заслуженото до момента на всички и да не забравяме, че ни предстои още доста работа. НАПРЕД КАНАРИ НИЕ СМЕ С ВАС ЗАВИНАГИ !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Ботев с призив преди Славия: Чакаме те на "Колежа"!
Ботев гледа към Разград, чака евентуален съперник за финала
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: