ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
"Канарче": Искам да стана шампион на България с Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:39 / 27.06.2013Коментари (48)10408
©
Нападателят на Ботев Ромарио даде обширно интервю за в."Меридиан мач" от лагера на "канарчетата" в Австрия. В него той заяви, че е дошъл в Ботев, за да стане шампион на България, както й, че публиката на "жълто-черните" е най-добрата в България.

Ромарио, Ботев ще играе в евротурнирите, докъде мислиш, че може да стигнете?

- В Ботев са събрани доста добри футболисти и смятам, че изграждаме добър отбор. Мисля, че от мач на мач представянето ни в контролите се подобрява и съм сигурен, че ако играем добре като колектив, ще се представим добре в Европа. Много е важно да подчиним индивидуалните си качества в името на колектива.

Какви са личните ти амбиции с Ботев?
- Да стана шампион. Кой не го иска?! Предполагам, че всеки в нашия клуб мечтае за това, аз също. Чувствам, че сме добър отбор и затова амбициите ми са възможно най-високите.

Как ти се отразява животът в България?
- Чувствам се много добре. Вашата страна ми харесва все повече и повече. Пловдив ми допада много, харесва ми да живея в този град. Времето в България е чудесно, храната също. Хората изглеждат приятелски настроени. Чувствам се като у дома.

Какви са впечатленията ти от клуба?
- Отлични. Всичко е много добре организирано и нямам никакви проблеми. Получаваме всичко, от което имаме нужда, и мислим само за футбол. Тренировките също ми харесват, така че с всеки изминал ден се чувствам все по-добре.

Трудна ли беше адаптацията ти?
- Много ми помогнаха другите холандци в отбора и особено Спрокел. Той е опитен футболист и ми дава ценни съвети. Бях близък и с Марлон Перейра, но той вече не е част от отбора. Вече се сближавам и с другите момчета, започваме и да се шегуваме помежду си. Научих няколко думи на български и смятам, че се адаптирам с бързи темпове.

Все още не си играл официален мач...
- Наистина е така. Мачовете обаче наближават и аз нямам търпение да започна да играя за Ботев. Още в първите ми дни в града имах възможност да гледам на живо пловдивското дерби. Когато седях на трибуните и виждах горещата атмосфера, настръхнах и ми се искаше треньорът да ме повика и да ме пусне в игра (смее се), но за съжаление това бе невъзможно.

Всички нови футболисти на Ботев говорят за феновете...
- И как не?! Тази публика е най-впечатляващата, която съм виждал на живо. По телевизията съм наблюдавал всякакви фенове, но за първи път усетих подобна атмосфера на живо. Впечатлен съм и от това, че публиката на Ботев следва отбора навсякъде и понякога, когато гостуваме, тя е по-многобройна от тази на домакините.

Ти си идва на 23, а вече имаш семейство. Сигурно ти липсват...
- Липсват ми, но аз съм тук за тяхно добро. Имам син на 5 и дъщеря на 3 години. Мисля по въпроса да ги взема при мен в България, но засега смятам, че е по-добре да са в Холандия. Благодарение на технологиите мога да ги виждам всеки ден, но въпреки това ми липсват. Искам да ви кажа, че ако нямах семейство, нямаше да искам да се върна в Холандия. Духът и атмосферата в България ми харесват страшно много.

Още по темата: общо новини по темата: 192
19.11.2013
18.11.2013
12.11.2013
20.09.2013
19.08.2013
13.08.2013
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Наздраве за настоящите евро-бойци и бъдещи шампиони! Цигани се родихте турци ще умрете що е то- ами локо фенове хи хи хи!
+7
 
 
Браво,поне чужденците харесват много нашата страна.Да живее България!
+4
 
 
Човекът е изразил мнението на всички от отбора, че искат да станат шампиони! Значи в кръвта им има нужният манталитет, имаме си отличен тренер който знае как да стане това, и страхотна публика! А някои черно-бели приятелки тук настръхнаха, протестират...И какво от това? Значи ще сме шампиони! Кой ще ни спре, кой?! Приятелките от Лаута ли? Я не ставайте смешни!
+5
 
 
Циганките в темата вият на умряло - безценно, значи всичко върви по мед и масло:) Иначе по темата, холандец да ти каже, че на живо не е виждал такава публика - без коментар!
-14
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+14
 
 
ААААААААА .... Селянките вият на умряло от мъка ! Обливат се в студена пот ! Сънуват кошмари ! Ръцете им треперят ! Хапят си кривите пръсти ! Гризят си мазолите на краката ! ... Вдигнаха за секунда глава през 2004 и кво стана ? Един куршум я отнесе :))) ВЕЧНО В СЯНКАТА НА ПЛОВДИВ !
+11
 
 
Така искам да виждам циганите ==> ПОБЪРКАНИ. Щом лаят на умряло значи сме на прав път. Наздраве канари и нека представим достойно България в Лига Европа.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 27.06.2013 г.
+16
 
 
Аууу, ама верно сте се посрали тука, чернобели! Как не ви домързя в тая жега да пишете толкова много глупости? Момчето знае, че няма да стане шампион с Реал или Байерн, но пък иска да стане шампион с БОТЕВ. И ще стане!
-16
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
-15
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Първо в Plovdiv24.bg: Юноша на Ботев с тежка контузия! Претърпя операция в столична клиника
ПФК Ботев: Нека закърмим децата си с тази истинска и безкористна любов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: