ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (24) | Вчера (28)
Катарци разгледаха Гребната база, лобират за Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:31 / 30.04.2013Коментари (2)7311
Катарци ще лобират за пловдивската кандидатура за Световното първенство по гребане 2018-а година, разбра репортер на Plovdiv24.bg. Това обяви генералният секретар на Катарският олимпийски комитет  Н. Пр. Шейх Сауд бин Абдулрахман. Той предвождаше делегация от Катар, която беше посрещната в Пловдив от кмета на града Иван Тотев и зам.-кмета Георги Титюков. Заедно с делегацията бяха спортният министър Петър Стойчев и зам.-министърът по спорта Йордан Йовчев

"Н. Пр. Шейх Сауд бин Абдулрахман иска да разбере какви спортни бази имаме, с които можем да си сътрудничим", обясни министър Стойчев. 

Той каза, че ще обсъдят с катарския комитет спортовете, които са залегнали в програмите на двете страни и ще измислят начини за сътрудничество. От българското министерство коментираха, че през летните месеци, когато температурата в Катар надвишава 50 градуса, спортистите им ще имат възможността да ползват родните спортни обекти и бази. 

"Мисля, че с редовните линии на "Катар еъруейз" засега три пъти седмично с тенденция да станат всеки ден това ще е напълно възможно. Доха се намира на 4 часа от София, а Пловдив на още един, така че нещата стават доста по-лесни", категоричен е Министър Стойчев. Той каза още, че България, като страна може да бъде полезна на Катар с това, че има много добри спортисти, треньори и уникален климат. 

Преди да посети единствения в България Гребен канал, чуждестранната делегация е направила посещение на високопланинския спортен комплекс "Белмекен".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+9
 
 
Гребна база,голям стадион,множество зали,плувни басейни,игрища,спортен медицински център,спортно училище на минути път от центъра.Пеша.Няма такова нещо в Европа.Някои може и да ми противоречат,но нека посочат.Такова богатство трябва да се доразвива.На ход е Общината.
на 30.04.2013 г.
+19
 
 
А така... едно шейхче да налива мангизи и гребната база + евентуално дублиращия гребен канал, ще стане уникално място за спорт! Браво! Ако и всички проекти в дискусията "Пловдив се развива" се реализират, градът става мечта! Остава само и ние, жителите, да бъдем по-позитивни и смятам, че ни очакват по-добри времена.... ай дано майна!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Ботев с последна тренировка преди Славия
Браво! Янаки Милев се класира на полуфинал в Турция
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: