ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Дадоха стадион "Пловдив" на концесия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:15 / 24.04.2008Коментари (1)17835
© Plovdiv24.com
Консорциум "Стадион Пловдив" ще е концесионер на стадион "Пловдив", реши общинският съвет на сесия днес. Консорциумът, зад който стои лекоатлетът Атанас Търев, ще инвестира 24,1 милиона лева за 23 месеца. Той ще плати и 30 хиляди лева еднократно концесионно възнаграждение.

Конкурсната комисия се произнесе консорциумът да бъде обявен за победител още през есента на миналата година. Тогава процедурата спря, след като областният управител обяви, че стадионът е държавен. По-късно се оказа, че има два акта за собственост - държавен и общински. На сесията си днес общинският съвет предложи на МРРБ да го деактува, за да остане стадионът само общински.

Осигурили сме външно финансиране на проекта, обяви Атанас Търев след гласуването. По-голямата част от парите са привлечени средства от Европейския съюз и частни партньори, каза още бившият лекоатлет. Не се притесняваме, че областният управител може да спре решението, Върховният административен съд вече два пъти определи, че имотът е общински, казаха от консорциума.

Стадионът ще бъде отворен за всички пловдивчани, там ще има развлекателни и културни прояви, обяви Търев. Ненормално е съоръжението да е заключено и да се използва само за спорт, каза още той. Според него стадионът ще бъде място за масово развлечение на пловдивчани. Има идея зала "Чайка" да бъде разширена  до 2000 места.

Ще влезем във владение на имота до 6 месеца, прогнозира Атанас Търев. Гръцкият специалист по реставрация на спортни съоръжения Георгиус Констанпопулос ще изготви проект за реконструкция на стадион "Пловдив", който ще бъде съобразен с градоустройствените изисквания, се разбра още днес. След получаване на строително разрешение, консорциумът, спечелил концесията, има 23-месечен срок да приключи с обещаните инвестиции.

На  сесията си днес общинарите се застраховаха срещу евентуално обжалване на решението за концесия за това , че решението е  взето преди искатено към държавата да го деактува. Те добавиха текст, според който Общинкия съвет не носи отговорност при съдебно отстраняване на концесионера, а договорът може да бъде прекратен без неустойки, ако се окаже, че стадиона е държавен.

 Консорциум  "Стадион Пловдив" е от четири фирми- строителните "Билдекс" и "Софстрой", както и МЛП Корпорация и Спортен клуб за лека атлетика и тенис "Тракия" на Атанас Търев. Неофициално зад него стои и оръжейния търговец Николай Гигов. Той пък има общ бизнес с Търев в завода за битови отпадъци в Шишманци. Преди време Гигов, който е и собственик на "Локомотив" софия обяви, че няма пряк интерес към стадион "Пловдив"
Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.04.2008 г.
0
 
 
Дано само да не стане като другият обект, който взеха на концесия тези хора - завода в Шишманци. Ако стане така ще почакаме доста докато този стадион влезе в експлоатация.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: