ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Марин Бакалов: Феновете тръпнат да се върнем в Европа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:49 / 05.04.2008Коментари (0)3042
© Plovdiv24.com
Изпълнителният директор на Ботев Марин Бакалов е сред най-запознатите със заряда на пловдивското дерби. Рекордьорът по мачове в А група направи анализ на състоянието на канарчетата и предначерта пред "Тема Спорт" целите и задълженията на тима пред жълто-черната публика.

- Господин Бакалов, пролетното самочувствие, което натрупахте, и свалянето ви на земята в Стара Загора ли са двата фактора, които ще ви дърпат напред в битката за Пловдив?

- Ние търсим себе си, търсим своето лице. Това, че сме играли добре през голяма част от мачовете досега, е важно. Всяка победа дава допълнително самочувствие и то се трупа. Но аз много пъти съм казвал, че нашият отбор трябва да показва максимума от възможностите си. Разликата между клубовете в нашето първенство не е толкова голяма и може би това ни изигра лоша шега в Стара Загора, въпреки че до голяма степен оценявам и факта, че имахме кадрови проблеми. Ние не сме отбор с дълга резервна скамейка, а срещу Берое ни липсваха две основни фигури.

- След като изненадахте голяма част от футболна България с отстраняването на столичния Локомотив от националната купа и бяхте на път да го победите и за първенство насред София, какво да очакваме от Ботев срещу пловдивския Локомотив?

- Това е дерби, чакано с огромен интерес в града. Нашето желание е да играем добър футбол и да спечелим. Интересът е изключително голям. Надявам се и времето да даде възможност да се понапълни стадионът. През последните години нашите стадиони са били препълнени рядко. А след като сега започват да се понапълват, значи все пак има и някакво качество на играта. До известна степен публиката се завърна на нашия стадион и това е резултат от показаното от футболистите.

- Вярвате ли, че 20 000 души ще дойдат на "Христо Ботев"?

- Не мога да гадая. Мисля, че зависи доста и от метеорологичните условия.

- Има ли настроения за реваншизъм у вас след поражението с 0:4 през есента?

- Не знам дали трябва да сме настроени така, но определено е нужна пределна мобилизация за защита достойнството на всеки един футболист и честта на клуба. Психологическият момент сега може би е на наша страна, но всичко се решава на терена.

- Има ли дилема в приоритетите ви - битката за Пловдив или битката за Европа, посредством Купата на България?

- На дневен ред е срещата с Локомотив Пловдив, която трябва да спечелим. След това ще изчакаме жребия. Надяваме се да е благоприятен. Апетитът идва с яденето.

- Какво разбирате под благоприятен жребий - да не ви се падне Литекс ли?

- Не искам да предизвиквам съдбата. Но и Литекс да е, знаете, че победителят се определя в една среща. Който и противник да дойде в Пловдив, мачът ще е доста интересен.

- Вие сте печелили националната купа с канарчетата преди 27 години, но подобни прекрасни моменти за жълто-черните фенове като че ли останаха далеч. Как би се отразил един трофей към настоящия момент?

- Това всъщност е тръпката и желанието на нашите фенове. Може би точно двубоят за купата с Локомотив София даде импулс на запалянковците ни и не случайно имаме голяма посещаемост и на мачовете като гости. Историята и традицията на нашия клуб преди години беше да участва в европейските турнири и инстинктивно нашата публика показва желанието си отборът ни да се завърне на международната сцена. Искрено се надявам да успеем да постигнем това.

- Тогава може ли да се брои дербито с Локомотив и за репетиция, тъй като победа над градския враг ще извиси още самочувствието на играчите и може да им вдъхне нови сили и за купата?

- Надявам се да се получи точно така. Още повече че победа над Локомотив Пловдив допълнително ще засили интереса на хората към нашия отбор. Пак се връщам към жребия, но каквото и да определи той, дори да играем навън, на нас ни е ясно, че ще имаме уникална подкрепа от привържениците ни. Затова в предстоящото дерби ще направим всичко, за да не ги разочароваме.

- Кой е най-силният ви коз - отборният дух или индивидуалните проблясъци на голаджиите Христов и Какалов?

- Силата ни е най-вече в колектива. Момчетата почувстваха увереност и стабилност в собствените си възможности и се сплотиха много. Повярваха в себе си. Но пак ще се върна на темата, че футболът се играе и за публиката, а сега при нас се получи взаимна връзка между фенове и футболисти. Запалянковците ни започнаха да оценяват раздаването на играчите, което се получава почти във всеки мач досега. А отделно наистина разполагаме и с качествени момчета, които успяха да разгърнат потенциала си, макар и да има още накъде да го развиват. Не случайно Георги Христов е сред едни от най-търсените нападатели в България. И Георги Какалов промени държанието си, но не само те двамата - имаме и други водещи фигури. Затова причините са комплексни. Но винаги съм казвал, че границата между успеха и неуспеха е малка. Трябва постоянно да се опитваме да сме стабилни, да знаем какво искаме и как да го постигнем. Формулата за победите е пределната мотивация.

- До каква степен ви повлия и по-голямата финансова стабилност с навлизането на Георги Гергов и КЦМ-Пловдив в клуба?

- Това е много важен фактор. Нашият отбор не може да се мери по възможности с някои други български отбори, но всичко, което е регламентирано, се дава и се изплаща навреме.

- Сещате ли се за някой двубой между Ботев и Локо Пловдив, в който сте играли и който да се откроява в съзнанието ви?

- Тези мачове винаги са били празник и за публиката, и за нас като футболисти. Разликата между сегашното поколение и нашето е, че ние водехме спорове по десетина години. В моя случай - от 1980-а до 1989 година. Със съперниците ни на терена се познавахме отлично и като играчи, и като личности. Нашето поколение имаше радостта да печели над Локомотив в по-голямата част от мачовете. Били сме ги с 5:0, с 5:2, но въпреки всичко мачовете винаги са били много оспорвани. Хубаво е, че сме побеждавали, но най-приятно е, че срещите бяха много посещавани.

Източник: в. "Тема спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 61
08.04.2008
08.04.2008
08.04.2008
07.04.2008
07.04.2008
06.04.2008
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: