ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Сержиньо: Локо е клуб №1
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:06 / 19.02.2013Коментари (42)8907
© Plovdiv24.bg
През 2004 г. Моуриньо ме взе на проби в Челси, разкрива халфът
Само двама от шестимата футболисти на Локо (Пд), които преминаха в ЦСКА през лятото, станаха титуляри при "червените". Единият е Сержиньо, а другият - Михаил Венков. С изявите си през есента португалецът показа, че трансферът му не е случаен и заради това и новият треньор Миодраг Йешич му дава голям шанс. Вчера "Меридиан Мач" потърси бившия играч на Локо (Пд), който говори за зимната подготовка, за очакванията си за пролетния полусезон и за миналото.

Здравей Сержиньо, как премина подготовката на ЦСКА досега?
- Всичко върви много добре. Изиграхме поредица от приятелски мачове. От тях сме си извадили необходимите поуки. До подновяването на първенството има още време и смятам, че за мача с Литекс ще сме на необходимото ниво.

Паснаха ли новите футболисти на ЦСКА?
- Новите играчи, които дойдоха, са много добри. Вдигнаха изключително класата на ЦСКА. Конкуренцията на всички постове е сериозна. Всеки дава максимума на тренировки, защото няма сигурни титуляри. Сега вече е различно и ЦСКА стана изключително силен. Според мен още в първите кръгове противниците ще го разберат.

Ще се пребориш ли за титулярно място?
- Това може да го каже само треньорът. Миодраг Йешич дава шанс на всички и аз се надявам да заслужа място сред титулярите. Имаме много хора на моята позиция. Ще бъде трудно за всеки един от нас, но това ни кара да се стараем още повече.

Какво се промени с назначаването на Миодраг Йешич?
- Йешич въведе желязна дисциплина в ЦСКА. Държи много всичко да се изпълнява изрядно. Той въведе някои нови идеи, но това е съвсем нормално. Като цяло не се промениха много неща.

Какви цели ви поставиха шефовете за пролетния полусезон?
- Не сме говорили с тях още по този въпрос. Ние футболистите искаме да печелим всеки мач. Трудно ще е да спечелим титлата, защото изоставаме от лидерите. Все пак 9 точки не са непостижима цел във футбола. Свидетели сме на редица обрати и затова ще запазим надеждата жива до последно.

Купата на България ли е основната цел?
- Сигурен съм, че ще спечелим Купата на България. Новият формат с два мача е добре дошъл за ЦСКА. В един мач могат да се случат всякакви изненади, но сега е почти невъзможно.

Не се ли притеснявате от предстаящите сблъсъци с възродения Локо (Сф)?
- Те ни изненадаха за първенството, където направихме 1:1. Това е трудно да се случи сега. Причините са комплексни и съм убеден, че ще отстраним Локомотив (Сф).

Защо според теб се стигна до трите равенства 3:3 в контролите? След тях в България се появиха много коментари.
- Моето обяснение е ротацията на състава. Всеки мач определена единайсеторка играеше първите 45 минути, а второто полувреме се появяваше нов тим. Това е нормално по време на подготовка и затова са тези резултати. Имаме млади момчета в ЦСКА и те сега трлупат опит и самочувствие.

Накрая на втория лагер в Алания се появиха информации, че сте имали проблем с напускането на хотела?
- Не е вярно това нещо. Нямахме никакви проблеми. Всичко, което ни беше необходимо, бе подсигурено. Ръководството направи всичко възможно да тренираме спокойно. В случай, че е имало някакво напрежение, аз не съм разбрал.

Преди бе най-близък с освободения Бернардо Тенгариня. Сега с кой се разбираш най-добре?
- Всички играчи са ми приятели. Българите в ЦСКА се държат приятелски с чужденците. Все пак с Лукас Саша излизаме често след тренировки, за да се храним.

През 2007 г. ти пак бе в ЦСКА, но не подписа договор. Защо?
- Тогава дойдох на стадион "Българска армия" по настояване на Пламен Марков. Той ми обеща постоянен договор, защото е запознат с качествата ми. Когато пристигнах в България, Марков ми съобщи, че ситуацията се променя. Трябвало задължително да изкарам пробен период, преди да ми предложат постоянен контракт. Останах много разочарован. Имах и оферта от Гърция, която бях принуден да приема.

В България си играл преди това за Вихрен и Локо (Пд), където шеф ти бе Константин Динев.
- В Снадански и Пловдив се чувствах като у дома си. Благодарение на Коко Динев нямах никакви проблеми. Той е като баща за мен. Локо (Пд) е клуб №1 за мен. Феновете на този клуб и градът са фантастични.

Ще разкажеш ли някой любопитен момент от твоята кариера?
- През 2004 г. получих шанса на живота си. Тогава бях поканен на двуседмични проби в Челси от Жозе Моуриньо. Беше прекрасно, но за съжаление не получих предложение за договор. За един футболист е мечта да играе във Висшата лига на Англия.

Още по темата: общо новини по темата: 242
04.04.2013
29.03.2013
14.03.2013
14.03.2013
27.02.2013
27.02.2013
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ето казаха ли ви го :Локо (Пд) е клуб №1 за мен. Феновете на този клуб и градът са фантастични.Къде сте бе жълти мишки ,къде сте бе шампиони ,къде ви е купата навръх 3 годишнината ви...?Къде са ви знамената ,бяхте продадени от ваши ,къде е Божинов -всичката ви е такава СМЕШНА.
0
 
 
Естествено какво друго да каже. Циганин хвали други цигани.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+1
 
 
Прави сравнение с Вихрен.При Тото е най-добре.
-4
 
 
Това го знае цяла България без Маноле , Рогош и Стряма !Гледам селтаците са много са озадачени и обезсърчени.Така е пиленца , играч на ЦСКА ви го казва,който е бил част и от Локо Пд и го казва кратко и ясно - не ЦСКА , не някой друг, а ЛОКОМОТИВ Пловдив е № 1 ,набийте си го в пилешките мозъчета.
+1
 
 
голям праз кво е казал някъв мангал.инфантилна история.по кво може да е номер 1 тоя умрял отбор и на кво се възбуждате само вие си знаете
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Локомотив Пловдив е отборът, който стреля най-точно от дузпа в родния елит
Мартин Петков: В Локо има всички условия за успех - добър треньор, страхотна публика, отлични футболисти
Фенклубът на Локо: Код черно-бяло! Да напълним Бесика с шалчета и знамена!
Левски следи най-резултатния футболист на Локо, който си тръгва през лятото
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: