ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Мъри Стоилов: Максималната ни цел ще бъде трето място
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:28 / 15.02.2013Коментари (86)10598
©
"В общи линии съм доволен от лагера. Свършихме доста голям обем от работа, но като качество и като изчистване на някои неща има още какво да се желае", заяви наставникът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов при завръщането на отбора от втория му зимен подготвителен лагер в Кипър. 

"В крайна сметка бе важно да видим отбора и да нагласим някакъв стил на игра. Мисля, че донякъде се получи, но още има върху какво да работим", добави Мъри.

"На 80 % съм наясно с титулярния състав. Все още има 2-3 позиции, на които има конкуренция и за които се двоумя. Ако трябва да съм честен, нещата които трябва да променя са доста. Има още доста, което трябва да се прибави към отбора за да изглеждаме добре и конкурентноспособни на доста отбори", каза още старши треньорът на "канарчетата".

"Все още ме притеснява на моменти организацията на играта. В последния мач не ми хареса достатъчно кондицията на отбора. Искам още характер и агресия от моите футболисти", разкри изискванията си към тима Стоилов.

На Острова на Афродита Ботев Пловдив изигра 6 мача като записа 2 победи, 3 равенства и една загуба - 1:7 от чешкия шампион Слован Либерец. "Единственото, което ме притеснява от нея е резултата. Въпреки, че аз знаех, че отбора няма да е достатъчно конкурентноспособен. Като се започне от вратарския пост, където пазиха двама много млади вратари и се премине през целия отбор. Резултатът е малко по-голям отколкото трябва. Играта в този мач не беше чак толкова лоша, но допуснахме елементарни грешки и лесни голове", категоричен бе най-успешният български треньор през новия век.

"Какви съмнения да имам в играчите. Това са глупости! Говорим си несериозни неща. Ако има нещо, нека УЕФА да си разследва. Не смятам, че трябва да коментираме този въпрос. Когато човек губи, трябва да има достойнство да си носи загубите. Аз ако исках да спася резултата, по-рано щях да пусна опитните играчи, не 17-18 годишни юноши. Никога не съм си помислял да извадя отбора си от игра", продължи по темата Мъри.

"За началото на сезона сме готови на 50 %. Новите играчи показват това, за което бяха привлечени. С изключение на Луис Педро, който през декември е имал контузия и не е напълно готов кондиционно. Но като игра и поведение, новите играчи вече са част от Ботев", каза още бившият наставник на Левски, Литекс и националния отбор на България.

"Максималната крайна цел, която Ботев може да постигне е третото място. И то с много качествена игра и шанс. Другите отбори са доста напред. Но това не е най-важното. По-важното е Ботев да изгради отбор, който да има собствен стил и начин на игра, а следващата година вече ще търсим по-сериозни резултати", сподели наставникът на Ботев Пловдив.

"Сега мисля основно за моя отбор. Имаме още почти две седмици до старта на пролетния полусезон, в които в една-две контроли да изчистим притесненията, които имам. И Ботев да бъде на 100 % готов за старта. На този етап, това е селекцията. Ако отнякъде ни се предложат интересни футболисти, ще мислим да ги привлечем. Но в никакъв случай, неготови", завърши Станимир Стоилов.



Източник: Gong.bg
Още по темата: общо новини по темата: 288
08.04.2013
08.04.2013
07.04.2013
05.04.2013
04.04.2013
04.04.2013
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Черното тото е за черните цигани ! Да не се окаже накрая че Зулума и Узуна са подали "вярната информация". Злобата и завистта почивен ден нямат.
+7
 
 
Действително, реалистично е да се борим за трето място. Друго не може да се каже, няма да има тежест. Прочетох коментарите. Най- невероятното е, че нашите съперници от Локомотив говорят с по-малко злоба за Мъри, Кривия, от колкото 3 - ма, 4 - ма фена, които се считат за ботевисти. Интересно ми е, след като има такава омраза при тях, дали биха се радвали на наши неуспехи, за да имат шанса после да псуват, да ругаят говедата на воля. Очаквам отговор от мразещите "говедата".
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+8
 
 
Мисля , че треньора го нацелихме, за собственика е ясно , имам претенции само към спортния директор , но може и да не съм прав.Ще видим. Сега трябва да сме наясно , че наистина е необходимо търпение.Плодовете от работата на един треньор се берат на третата година.Дано имаме търпението да им се порадваме.Важно е дотогава ние феновете да виждаме амбиция и желание във всички . За да оцелее това ръководство най-важни ще се окажат обаче резултатите в дербитата.Успех на треньора!!!
+6
 
 
Вси5чки онези които продължават да насаждат напрежение срещу треньора нека си дадат сметка че го правят и срещу отбора.Ако са истински БОТЕВИСТИ нека спрат,отбора има нужда от спокойствие.Има и нещо много важно,Цв Василев лично помоли феновете да дадат кредит на доверие на треньора.Направете го.Защото с постоянното си мрънкане може и него да прогоните,а такъв като него повече няма да се появи.
+4
 
 
Реални думи,реални цели.Макар и на точка от третото място имайки предвид трудната програма бронзовите медали са максимална цел.Но създаването на боеспособен отбор е по-важно.Отбор не се гради за месец два.Да играе нападателно и красиво е главната цел.Успоредно с построяването на базата и израстването на ДЮШ е нещо което искаме бултрасите.А това че има ботевисти настроени скептично към Мъри е нормално.Нека погледнат реално и ще видят че той постигна с Левски това което никой досега не е постигал и няма начин как скоро друг да го постигне.Лудогорец и сините са с класа над другите.Засега.
+10
 
 
Мисля че сега е момента да предопредя някои псевдо ботевис ти.Седя до централната трибуна, ако още от първите мачове някой около мен започне да се гаври с Мъри ставам и му разбивам главата
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+13
 
 
Абе, готови-неготови....аз на 1-ви съм на стадион Славия и ще си подкрепям отбора, останалото - божа работа. Каквото има да става, ще става...сега или друг път. Пълна подкрепа от нас на трибуните, себеотрицание от футболистите на терена, мисъл на треньорската скамейка и мисля,че всичко ще бъде наред. Поне Левски и Мангалсарай спокойно можем да бием на Колежа, в това съм убеден
+13
 
 
Леле сигурен съм, че ако сега влезна в някоя новина на локуто ще намеря по-малко техни фенове от колкото тук.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Ботев с призив преди Славия: Чакаме те на "Колежа"!
Ботев гледа към Разград, чака евентуален съперник за финала
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: