ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Стефан Генов: Селекцията на Ботев е гръмка, но пилците се броят наесен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:54 / 30.01.2013Коментари (123)11753
© Plovdiv24.bg
Старши треньорът на Локо Пд Стефан Генов даде интервю пред "Тема Спорт". В него той говори за селекцията, градският съперник Ботев, както и оставането си на "Лаута" след лятото. 58-годишният специалист пое черно-белите през октомври. При него тима записа 5 победи, 1 равен и само една загуба от Левски (1:2) в София.

Г-н Генов, от какво още се нуждае Локомотив за да бъде по-силен през пролетния полусезон? Чакате ли още футболисти?
- В момента проби в клуба карат юношата на Левски Иван Стоянов, който е бил в академията на Нюкасъл, както и еквадорецът Леон Куаме Валенсия. Ще ги тествам в контролата със Съединение в четвъртък, след което ще реша дали да останат. Все още търсим класен нападател и халф. Надявам се в следващите дни да има повече яснота около селекцията.

Кой от състава ви може да блесне през пролетния полусезон?
- Очаквам Локомотив да блесне с колектива и играта си. Имаме доста млади футболисти, които се надявам да разгърнат потенциала си. Дано Рангел Абушев продължи да се развива със същите темпове, чака го добро бъдеще. По-опитните Даниел Георгиев и Христо Златински ще трябва да поведат отбора. Йордан Господинов Кирил Котев и Георги Мечечиев също. Мечечиев все пак се завръща на "Лаута" и всичко му е познато. Знае какво се иска от него. Надявам се с новите промени, че ще изглеждаме малко по-добре. По-спокойни сме, защото през първия полусезон последните мачове ги доигравахме 12 човека. Затова ни беше много трудно. Сега ще имам повече опции.

Какъв модел ви се иска да наложите в клуба? Отборът има доста млади играчи и в това отношение приличате малко на Литекс.
- По принцип точно към това се стремим. Аз лично искам да сме отбор почти без чужденци. Но както виждате на нашия пазар няма свободни добри футболисти. Затова, когато изпитваме остра нужда към определени футболисти в краен случай се обръщаме към чужденци. Иначе предпочитам да работя с български играчи. И то млади, които тепърва тръгват по своя път и мислят главно за футбол.

Къде реално виждате мястото на Локомотив спрямо водещите отбори?
- В средата на таблицата. Обаче апетитът идва с яденето. Ако се отвори възможност да атакуваме едно-две места по-напред от сегашните, ще го направим (б.а. - в момента Локо е 7-и в А група). Това обаче ще стане много трудно, но не и невъзможно. Чакат ни доста мачове. Опасявам се, че водещите ни футболисти ще натрупат картони, има и други причини, които могат да повлияят. Знаем, че през пролетта ще ни бъде по-трудно. Но ако задържим тази позиция, ще бъдем доволни.

Мислил ли сте си как ще изглежда Локо през следващия шампионат, тоест имате ли по-дългосрочна стратегия свързана с клуба?
- Да ви кажа честно - не съм гледал за толкова дълго период от време. Поетапно мисля за случващото. Разбира се, обърнали сме внимание на бъдещето - привличаме млади футболисти. Не бива да се забравя, че всичко в България е много относително.

Говорили ли сте с Веселин Марешки за вашия договор? Ще останете ли в Локо и след края на сезона?
- Не сме говорили. Аз нямам никакви притеснения, предполагам и той. Всичко ще си дойде с времето. Разбирате, че той може да ми предложи договор за 5 години, а след петия мач да ми каже "Чао". Така, че при треньорите нещата са непостояни. Който казва "аз имам 3-годишен договор, аз 5-годишен", това са нереални неща в българския футбол. Моят контракт никога не съм го крил - той изтича през лятото на 2013-а години. Говорили сме си за бъдещето, но нямам притеснения. Ако ни се получат нещата ще продължим да работим заедно, ако ли не - сам ще си тръгна. Договорът не означава нищо. Контрактите са за белите страни, при нас те нищо не означават

В Черно море обаче работихте 2,5 години...
- Да. Аз съм доволен много. Благодарен съм на ръководството на моряците. Те ми повярваха и ми дадоха възможност да се изявя. Аз мисля, че им се отблагодарих подобаващо.

Докога ще продължи селекцията в Локомотив?
- Със сигурност не сме приключили с нея. Има постове, на които имаме голяма нужда от хора. Искам централен нападател. А също така и да усиля конкуренцията на някои други позиции. дано да привлечем и един-двама играчи за средата на терена. А ако изскочи млад и перспективен футболист, ще го привлечем.

Подновиха ли водещите футболисти на Локо - Златински, Котев, Даниел Георгиев договорите си?
- Мисля, че са постигнали споразумение. Но това са персонални неща и не мога да им се бъркам в други неща.

Какъв футбол ще играе Локо през пролетта?
- Футбол, който да привлече повече привърженици на стадиона. Това е желанието ми - да действаме по-атакуващо и привлекателно. Мисля, че имам футболистите, с които можем да постигнем това нещо. Нужно е просто малко повече време. Ако обстановката в клуба се задържи спокойна, каквато е и в момента мисля, че ще осъществим намеренията си.

Усетихте ли подкрепата на публиката?
- Безспорно. Изказвам благодарностите си към феновете. Успехите ни се дължат колкото на футболистите, толкова и на публиката.

А може ли да се каже, че бихте заменил едно или две места в класирането за победа над Ботев Пловдив напролет?
- Ние сме реалисти. В Ботев селекцията е гръмка. Ние нека я караме по-скромно, но пилците се броят наесен.

Преди две години в столичното дерби бе така - Левски бе с гръмка селекция, но падна с 1:3 от ЦСКА на "Герена"...
- Всичко е възможно. Но реално погледнато. В Ботев имат доста добра организация и добър треньор. Правят база, други неща. Но и при нас нещата лека по-лека ще се получат.

Още по темата: общо новини по темата: 242
04.04.2013
29.03.2013
14.03.2013
14.03.2013
27.02.2013
27.02.2013
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Хахаха това нормално изказване на старши треньор ли е или по-скоро прилича на изказване на тъп фен ? Чечо е супер свиркаджия и говори само такива заучени фрази за да се хареса на феновете
-5
 
 
Добре че са жълтите абонати за да ни забавляват! Какво щяхме да правим без Сдружението и селските им фенове не знам? Нон стоп смешки и забавления с тях хахахаха
+2
 
 
То какво да очаква човек той и треньора им комплексар.Ало мангал не гледай нашата селекция ами си виж вашата.
+2
 
 
Всичко което ще ви се случи от тук на татък си го заслужавате. к**ви сбогом на никого няма да липсвате.
+4
 
 
абе някой знае ли защо нужниците са толкова малко днес???да не би да има санитарен полуден???
-1
 
 
Няма начин да не го карате по скромно.При вас осигурявате само безплатна квартира и храна на тези които евентуално ще привлечете.Но след като се запознаете с възможностите им или след като те разберат вашите цигании се разделяте.Ако знаеш значението на думите чест и морал никога нямаше да се захванеш с Ярешки.Временните успехи ще ти останат в миналото когато дойде първата сериозна загуба и потниците започнат с декларации и транспаранти.
+2
 
 
Завиждате ли,мургавелковци?Завиждайте-така ще бъде оттук нататък.
+2
 
 
Нищо ново под слънцето - най-важното за Локомотив е състоянието и селекцията на Ботев.
-2
 
 
Абе цигани жълти,вместо да се ровите тук,във нашите теми,ходете си пазете Догана да не го гръмнат,че ще ви отреже ДПС парите и ще ви пратят в зоните,а там няма кой да ви даде да развявате турското си знаме с което се гордеехте.Вън от Пловдив,марш в Турция
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Дубълът на Локо с домакинство на стадион "Пловдив"
Томаш изгледа внимателно двете асистенции на Бирсент Карагарен
"Числата" са един от най-неудобните съперници на Локомотив Пловдив
Пловдивското дерби се отдалечава… засега
Шамари, юмруци и шутове в съблекалнята на Берое след мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: