ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Попов: Целта ни е да сглобим боеспособен състав, който да радва феновете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:07 / 25.01.2013Коментари (27)5175
© Plovdiv24.bg
Банкерът от кариерата Юли Попов застана на президентския пост в "Ботев" (Пловдив) преди повече от година в инфарктен момент. По мнението на "жълто-черните" фенове се справя отлично в новата за него футболна сфера. Сочен за силния човек на "Колежа" той успява да ръководи случващото се, макар да стои встрани от прожекторите. Самият той се определя като представителя на собственика Цветан Василев в "Ботев" и като такъв е изключително интересен събеседник, чиято дума тежи. Ето защо "Стандарт" го потърси за интервю.

- Г-н Попов, какво се случва с проекта в "Коматево", по план ли се движат нещата по строежите?
- Да. Нещо повече - климатичните условия в момента са благоприятни и напредваме с бързи темпове. Мога да дам и оптимистичен срок - до края края на следващата 2014-а година да сме приключили. Все пак говорим за сериозна инвестиция и е възможно и забавяне, каквото засега няма.

- А кога ще стартира същинската част около ремонта на ст. "Христо Ботев"?
- Тече процедура по отдаване на концесия. Не мога да се наема с прогноза, преди да видим дали ние ще спечелим конкурса. При положение, че това се случи - в късна пролет или ранната есен ще започнем същинския ремонт. До 19 февруари обаче се подават документи за концесията и ще видим кой ще участва в нея.

- Поставяна ли е цел клубът още този сезон да играе в Лига Европа?
- Няма подобно нещо, целта е да сглобим боеспособен състав, който да радва прекрасните ни фенове. Естествено, че в същото време ще се възползваме, ако ни се отвори възможност да атакуваме евротурнирите. Това е вън от съмнение.

- Какво промени Мъри за краткото време начело на тима?
- С магическа пръчка не става. Знаете, че той е треньор от 3 седмици. Има много работа, която трябва да се свърши. Мъри има собствени виждания за футбола, както и стил на ръководене, който мисля, че успешно налага в "Ботев".

- Гарантирате ли, че никой не се меси в селекцията на наставника?
- Лично ви гарантирам, че намеса няма. Откакто аз съм президент на клуба, минаха няколко треньори и всеки е имал свободата да решава. Аз не се бъркам в селекцията, защото така е правилно.

- Доколко са верни твърденията, че главата на Ферарио Спасов е хвръкнала още след равенството на "Лаута"?
- Това не е вярно. Истината е, че най-силно влияние върху собственика Цветан Василев оказа загубата от "Славия" на "Овча купел". По мое мнение пък решаващ се оказа двубоят във Враца (б.а. 0:0 с "Ботев"), където се усети безсилие в тима. Искам обаче да подчертая дебело, че Феро е един изключително възпитан и приятен човек. Разделихме се с него много трудно, защото той поведе "Ботев", който бе новак в дивизията, и постигна доста. За съжаление - първите кръгове показвахме по-добра игра, отколкото накрая и тази загуба на инерция се оказа причината за смяната му със Стоилов.

- Притеснява ли ви тежката програма на "Ботев" през пролетта?
- Шаблонно е, но така или иначе трябва да играем срещу всеки. Наясно сме, че програмата ни е тежка и предстоят сложни ребуси. Миналия сезон бихме само два от първите пет тима в класирането и това сега е необходимо да се промени.

- Ще купи ли "Ботев" най-после класен нападател, каквото е голямото желание на феновете?
- Имаме конкретно набелязани имена, влезли сме в контакти. Скоро ще има развитие по този въпрос, наистина се нуждаем от нападател особено след раздялата с Петър Атанасов.

- Как си обяснявате честите съдийски грешки във вреда на "Ботев" през първия полусезон?
- Колкото и да не ми се иска да го вярвам - видя се ясна тенденция срещу "Ботев". Едва ли е нарочно, но фактите са такива - в някои срещи имаше по 14 спорни ситуации и всички бяха отсъдени в наш ущърб. Вие си правете сметката. Особено фрапантно беше рязането във Варна срещу "Черно Море". Така бе и в Ловеч.

- В този ред на мисли - още ли искате Боби Михайлов да сдаде поста в БФС и кой мислите ще се справи на тази позиция?
- Не ние решаваме това. Няма обаче как да се гаврят с нас, а ние да траем и да подкрепяме БФС. Не искаме някой да ни помага, а всичко да е поставено на равни начала. Вдигнахме "Ботев" от калта и сега няма да допуснем да ни тъпчат.

- Много се говори за "черно тото" в България, имало ли е опити и вие да бъдете въвлечени?
- Категорично - не. Нито в първия състав е имало опити за пробив, нито при юношите, където знаете, че често удря тази мафия. Просто тези хора са добре информирани и знаят, че в "Ботев" нямат шанс да успеят да прокарат мръсните си игри.

- Каква е причината за негативната нагласа на феновете към клубна легенда като Марин Бакалов?
- Не знам. Няма някаква масова негативна нагласа към Марин Бакалов или някоя друга клубна икона. Всеки има право на мнение, но няма как 5,10 или 20 човека да формират възгледите на повечето привърженици. Тяхното мнение не е меродавно и е хубаво да си спомнят, че Бакалов спомогна за това "Ботев" да се вдигне след тежките години.

- Ще има ли скоро нов фенмагазин, какъвто ангажимент бе поет преди време? Какъв приход носи в касата феншопът на стадиона?
- Скоро ще открием два нови фенмагазина. Единият ще е в центъра на Пловдив, а идеята за другия е да бъде на базата ни в "Коматево". Иначе ви уверявам, че феншопът на "Ботев" носи добри приходи, които обаче не са някаква огромна сума.

- Има ли намерение клубът да си върне старата емблема, за която НАП прави търг?
- Не. Имаме си емблема.

- Оценката ви за работата на спортно-техническия директор Сашо Александров?
- Сашо има както положителни, така и отрицателни черти. Пречи му това, че е доста импулсивен, но съм убеден, че с времето емоционалността му ще улегне. Млад човек и ръководител, нормално а да греши понякога. Има блестящо бъдеще като шеф.

- Вие сте човекът, който е най-близък до собственика Цветан Василев. Интересува ли се той често от случващото се край Бирената и кога ще зарадва феновете с присъствие на мач на "Колежа"?
- Почти ежедневно се чуваме или виждаме с господин Василев. Интересува се и съответно аз го осведомявам за всичко случващо се в клуба. Бъдете сигурни в това. Колкото до появата му на "Колежа" - казал ми е, че ако се класираме в "Лига Европа", няма да си тръгне от стадиона. В рамките на шегата, разбира се. По-важното е, че собственикът дава мило и драго за "Ботев" и влива огромни инвестиции в база и състав.

- Колко е бюджетът на "Ботев" извън строежите, т.е. чисто футболният? Ако не можете да цитирате цифра, бихте ли го сравнили с тези на "Левски", ЦСКА и "Лудогорец"?
- О, значително по-нисък е от този на тези три тима. Нашият бюджет може да се характеризира като нормален. Точна цифра не желая да споменавам.

- Предвид отличното финансово обезпечаване се заговори, че сте обект на атаки от мениджърски кръгове, от които вече пропищяха други?
- Това им е работата на мениджърите - да хитруват и да изкарват пари. Не им се сърдя. Но ние в "Ботев" реагираме съвсем адекватно на опитите на агентите да изсмукват пари и се пазим успешно. Още веднъж ще кажа, че на мениджърите това им е занята, въпросът е да не се допускат далавери.

Още по темата: общо новини по темата: 288
08.04.2013
08.04.2013
07.04.2013
05.04.2013
04.04.2013
04.04.2013
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+8
 
 
Каква им е работата на мениджърите, отговори нашият шеф на клуба Юли Попов. А каква им е работата на буферчетата? Ами да подсмърчат от плач и да злобеят срещу Гранда на Пловдив.
-15
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+16
 
 
Нещата си идват на мястото.Ботев е бил и ще пребъде...Жепейците отиват в забвението,където им е мястото !
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 25.01.2013 г.
+22
 
 
Ей, много сте гнусни, бе буфери! Човекът си говори чисто човешки - вие като ...мухи накацахте! Нали се сещате какви ги плещи вашия "президент" - дето му се смее цяла България?!
+16
 
 
Успех Юли, на теб и на цялото ръководство. Справяте се отлично до този момент и съм сигурен, че в бъдеще още ще повишите нивото на работа и на клуба. Очаквам Възход във всички направления в Ботев Пловдив.
+18
 
 
Тема за Ботев ,и злобните душици веднага налазиха,вместо да се притесняват че не знаят кой им е собственика ,кой дава парите и до кога ще ги дава.Чака ги неясно бъдеще, а те се ровят от злоба там където нещата са наред и вървят по план.
+16
 
 
Мизерниците пак налазват статия за Ботев.Много мъка и завист таят НЕНУЖНИЦИТЕ.
+15
 
 
Два ненужника се изакаха веднага, ама те само това си могат, да крадат и серат и да завиждат!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: