ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ангел Палийски: Най-силните години на Стоилов ще са в Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:10 / 04.01.2013Коментари (10)5826
© Plovdiv24.bg
Ботев (Пд) започна зимната си подготовка преди всички останали в "А" група. По тази тема "Меридиан Мач" се свърза с изпълнителния директор на "канарчетата" Ангел Палийски. Защо Ботев се спря на Мъри, каква ще бъде селекцията и целите пред "жълто-черните" през новия сезон четете в следващите редове.

- Г-н Палийски, какво е настроението в Ботев на старта на подготовката?
- Всичко е наред. Да ви кажа честно, в последните дни не бях в Пловдив. Тепърва ще се запознавам детайлно с всичко, но при нас не спира да се работи. Мисля, че сме готови за старта на подготовката, за много сериозна работа.

- Тимът ще бъде изведен за пръв път от новия треньор Станимир Стоилов. Защо се спряхте именно на него?
- Станимир Стоилов е едно от най-доказаните имена в българския футбол. Треньор със стил, с реноме, с авторитет, който може да помогне много на отбора да се развие.

- Лесно ли се преговаря с може би най-успелия клубен треньор в България в последните 10-ина години?
- Беше лесно, защото Мъри имаше огромно желание за работа. Той иска да е на терена, да гради отбор, да се доказва. Именно това ми харесва страшно много. Сигурен съм, че дотук в кариерата си Станимир Стоилов далеч не е достигнал пика си. Смятам, че най-силните му години тепърва предстоят, защото той е жаден за успехи. Надявам се те да дойдат именно в Ботев.

- Имаше обаче някои фенове, които не приеха радушно назначението на Стоилов. Какво ще кажете на тях?
-Вижте, феновете на Ботев са интелигентни. Когато трудът на Мъри започне да дава резултати, феновете ще оценят постигнатото. А и не може да се говори, че агитката на Ботев като цяло не е приела Мъри. Това бяха единични случаи.

- Какви са конкретните цели,които сте поставили към него през пролетния сезон?
- Искаме отборът да играе атрактивно, красиво и резултатно. Да играе агресивно и да радва феновете.

- А като конкретно класиране в шампионата?
- Искаме красив футбол. Това е най-важното за нас в момента. През тази година дали ще завършим трети или четвърти, да речем, не е чак толкова важно. Искаме хората да се гордеят от играта ни.

- Със сигурност обаче, за да вдигне още повече нивото Ботев, са нужни попълнения. Колко играчи ще включва зимната селекция на Ботев (Пд)?
- Не мога да конкретизирам на този етап. Трансферният прозорец едва сега отвори, има много време, а ние не сме спирали да работим. Станимир Стоилов от няколко дни е в Пловдив, той вече се запозна с нашите играчи. Тепърва ще навлиза още по-детайлно в ситуацията в клуба. От каквото каже, че има нужда, ще му бъде осигурено.

- А има ли финансови рамки, които са дадени на Стоилов за нови футболисти?
- Обсъден е бюджетът, който може да се осигури за нови футболисти. Станимир Стоилов е наясно. Мога да гарантирам, че Ботев ще има достатъчно попълнения и боеспособен отбор.

- През първия полусезон тимът бе воден от друг треньор Ферарио Спасов. Каква е вашата оценка за свършеното и несвършеното от него за този период?
- Всички в клуба сме благодарни на Ферарио Спасов. Той бе поканен, дойде и работи със сърце за Ботев. Най-голямото признание, което може да получи, му бе дадено от феновете. Феро бе гост на коледното парти на клуба, когато бе награден от привържениците със специален плакет. Всички му благодарим за свършената работа.

- Защо тогава се стигна до неговото освобождаване?
- Просто смятаме, че има какво да се желае по отношение на играта. Искахме повече атракция, повече атаки, повече голове.

- Паралелно с работата по изграждането на силен представителен отбор, в Ботев се изгражда и база. Докъде стигнаха там нещата?
- Работим усилено по всички въпроси. Надеждата ни е до март месец да получим пълна концесия на стадион "Христо Ботев". Ние и в момента работим и инвестираме там, но след това нещата ще се задвижат още по-сериозно. На първи юни се надяваме да можем да използваме съоръжението на 100%. Паралелно продължаваме да работим и по базата в село Коматево. В момента се изграждат и терените, които ще бъдат строени по модерна технология - с естествена посявка, а не тревата да бъде редена на чимове. Надяваме се през септември да можем да използваме базата напълно и да радваме феновете.

Още по темата: общо новини по темата: 288
08.04.2013
08.04.2013
07.04.2013
05.04.2013
04.04.2013
04.04.2013
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Палийски, освен за строителство за нищо друго не трябва да говори.Проследете внимателно отговорите му и ще се убедите.За футбол, треньори,състезатели,подготовка трябва да му се забрани да говори.Иначе за базата и стадиона да говори на дълго и на широко, при това често и пред повече медии, та белким враговете ни получат най-малко ортикария. инфаркт
+3
 
 
Интересно как хем 80% не одобряваха смяната, хем неодобряващите били единични случаи.
-5
 
 
Човекът последните дни не е бил в Пловдив! Естествено, че е прекарал празниците в родното си село! Първите започнали подготовка ще бъдат последни накрая!
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+7
 
 
Как е възможно един директор да не знае, че Коматево е квартал на Пловдив, а не село?
+14
 
 
ВСИЧКО ЗВУЧИ МНОГО ХУБАВО Г-Н ПАЛИЙСКИ...., ОСТАВА ДА СИ ПОЖЕЛАЕМ НАИСТИНА ДА НИ СЕ СБЪДНЕ ТОВА - ШКОЛАТА, СТАДИОНА И КРАСИВ И РЕЗУЛТАТЕН ФУТБОЛ!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: