ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Съдийски абсурди при 2:2 на Марица - Калиакра
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:26 / 08.03.2008Коментари (0)5145
Под абсурдното съдийство на Милен Демирев премина срещата от Източната "Б" група между Марица и Калиакра. На няколко пъти треньори и от двата щаба напускаха резервните скамейки за да търсят отговорност за нелепи отсъждания от главния съдия и помощниците му. Още в началото на мача съдията отсъди дузпа за Марица за нарушение срещу Емил Стоев. Бадема финтира вратаря и оставаше само да вкара на празна врата, но Мирослав Григоров го фаулира в гръб. Това не бе достатъчно на съдията да изгони стражът на гостите и реферът Демирев му показа само жълт картон. По-късно съдията подмина няколко здрави ритника срещу играчи на Марица, настъпване по главата и ритник с бутоните в рамото, като остави играта да продължи. Най-интересното обаче се случи през втората част.

Самият мач започна агресивно, като за две минути и двата отбора имаха по една добра възможност. В третата минута Калиакра поведе в резултата. След разбъркване най-добре се ориентира Дечо Стоилов, който с точен шут от близо откри резултата. Марица се втурнаха да връщат попадението и веднага създадоха неприятности пред вратата на гостите. Тодор Тодоров получи добър извеждащ пас, но атаката му бе спряна поради засада, която само страничният съдия Манолов видя и маркира.

Малко по-късно Пламен Коларов навърза защитата на Калиакра, изведе Емил Стоев, който бе повален в наказателното поле, излизайки на празна врата. Съдията даде дузпа, но спести абсолютно задължителен червен картон на вратаря на Калиакра. Потърпевшия Стоев застана зад топката, но би покрай гредата в аут.
 
Натискът на "жълто-сините" продължи и логично се стигна до изравнителен гол. В 37-ата минута след центриране на Васил Стефанов, Детелин Димитров от гостите си обеляза автогол. До края на полувремето "кършиаклии" можеха и да излезнат напред в резултата. След пряк свободен и разбъркване в наказателното поле, нападателите на Марица бяха в изгодна ситуация да атакуват, като топката бе в тяхно притежание в рамките на наказателното поле на гостите. Главният рефер Милен Демирев напук на всички футболни правила обаче свири край на полувремето.

Второто полувреме започна както завърши и първото - с атака на Марица. Още в първата минута след подновяването на играта, Емил Стоев проби отдясно, центрира топката и намери перфектно Васил Стефанов, който освен непокрит, от 5 метра изведе своя отбор напред.

Играта продължи да е на високи обороти, като и двата отбора имаха добри възможности да вкарат, но нямаха шанс пред гола. Абсурдите взеха своя връх минути преди края. Тогава след едно разбъркване пред вратата на Марица нападателите на Калиакра успяха да нарушат почти всички точки от футболния правилник - нарушение в нападение, засада, игра с ръка, но реферът реши, че всичко е в реда на нещата и зачете гол на Диян Каталиев.

В даденото от съдията шестминутно продължение Борис Никифоров от Марица напредна с топката по дясното крило, бе фаулиран грубо в гръб, но Милен Демирев даде само жълт картон, показвайки, че е пропуснал всички съдийски семинари в последните 10 години, от когато е правилото за директен червен картон в подобни ситуации. В крайна сметка срещата завърши 2:2, а младите момчета от Марица доказаха, че са с класи по-добри от скъпоплатените батковци от Калиакра.

Марица: Теодор Скорчев, Пламен Крачунов, Цветан Йотов, Владимир Байрев, Иван Димов, Камен Апостолов, Васил Стефанов, Пламен Коларов, Емил Стоев, Димитър Байрев, Тодор Вакрилов Тодоров.

Калиакра: Мирослав Григоров, Юлиян Петков, Антон Димитров, Детелин Димитров, Диян Каталиев, Джунейт Яшар, Живко Бояджиев, Жеко Йорданов, Дечо Стоилов, Иван Караджов, Георги Станчев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Марица: Предстои ни трудна футболна битка
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Неопитен съдия свири гостуване на Марица
Ботев с трудна победа над Марица
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: