ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Локо Пд – повече от очакваното
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:12 / 20.12.2012Коментари (44)12349
© Plovdiv24.bg
Черно-белите понесоха много удари, но успяха да се справят с трудностите
Това, което не те убива, те прави по-силен. Така може да се характеризира целият полусезон на Локомотив Пловдив. Който започна с много мечти, а и завърши с такива.

След 7-годишно отсъствие черно-белите отново се появиха на европейската сцена. И изиграха прилични мачове с холандския Витес - 4:4 като домакини (мачът се игра в Ловеч) и поражение с 1:3 в Ниската земя. До визитата обаче можеше въобще да не се стигне, тъй като собственикът на клуба Константин Динев реши да прекрати издръжката и да се оттегли. Все пак той финансира и реванша. Остана твърд в намерението си да се оттегли и така граденият отбор от треньора Емил Велев на практика бе разформирован. Почти всички опитни футболисти напуснаха, а от състава, започнал в евротурнирите, останаха по-малко от петима футболисти. Михаил Венков, Илиас Кирякидис, Юнес Бенжелюн, Джереми Родригес, Сержиньо и Тасио отидоха в комплект в ЦСКА, Здравко Лазаров избра Славия, а Йордан Тодоров замина за Гърция.

Бъдещето пред смърфовете не бе никак розово и от евроквота изведнъж целта се оказа оцеляване в буквалния смисъл на думата.

Варненският бизнесмен Веселин Марешки се зае с издръжката на клуба, но време, а и средства за селекция нямаше. На пожар бяха взети само играчи, отхвърлени от други тимове. На този фон логично повечето специалисти очакваха Локомотив да се бори със зъби и нокти за спасение. Това обаче не се случи. А Кокала се сдоби с прякор Мистър Х. 

Причината бе, че в първите четири кръга тимът му неизменно правеше равенства. При това срещу отбори, които бяха спрягани за челните места, а и в момента са на такива, с изключение на Локо Сф. Черно-белите показваха що-годе приличен футбол, сработваха се в движение и след гръмката победа над Миньор апетитите на всички пораснаха. За да се стигне до това начало, Велев се облегна на опитните Христо Златински, Кирил Котев, Даниел Георгиев, Валери Георгиев.

Въпреки неочаквано доброто начало обаче съблекалнята така и не бе спокойна. Илиян Йорданов бе изпуснат без пари и той отиде на "Герена", говореше се, че на терена трябва да играят протежета на новия бос. Така настъпиха катаклизми, а след двете поражения от Ботев Враца и Лудогорец и равенството с Етър Емил Велев бе уволнен. За негов заместник бе поканен Георги Иванов. 

Гонзо дори бе представен официално като треньор на тима от Веселин Марешки, но само ден по-късно напусна. Това не се хареса на феновете, които пожелаха оставката на Атанас Узунов. На път да си тръгне бе и Христо Бонев. Все пак хладният разум надделя на "Лаута". Екипът бе запазен, а за наставник бе назначен Стефан Генов, който отлично познава обстановката в Локомотив. 

Спокойният и уравновесен специалист успя да придаде тези си качества и на футболистите. И най-важното - обърна се към младоците и ги приобщи в първия състав. За което получи подкрепата на запалянковците - вместо скъпоплатени чужденци те вече виждаха играчи, за които фланелката означава много. А момчетата не подведоха Генов.

Затова красноречиво говори фактът, че имената на Рангел Абушев, Георги Стефанов, Станислав Маламов са добре известни, тъй като показаха интересни неща в атака. В клуба бе привлечен и Серафим Михайлов, който още на 17 години дебютира в дербито на Пловдив. Освен това Генов се довери на отписания с лека ръка вратар Йордан Господинов. Опитният страж пък му се отблагодари, като направи редица ключови спасявания и накара защитниците пред него да се чувстват сигурни.

Така със стегната игра и много желание Локо в крайна сметка финишира седми. В полусезон, в който мнозина го пращаха на дъното. И то веднага след всички клубове, които гласно заявиха, че искат в Европа.

С подкрепата от трибуните и продължаване на правилната работа основите на нов силен отбор несъмнено ще бъдат поставени. Защото трудностите обединиха всички на "Лаута".

Източник: "Тема Спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 242
04.04.2013
29.03.2013
14.03.2013
14.03.2013
27.02.2013
27.02.2013
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Има какво да се желае като посещаемост, но чак "леш"никога не сме били и сега не сме. Според мен скандалите около Коко, черното тото, Марешки и по оста Узунов- Коце Славов малко отврати доста хора. Също така...прекалено много върли Лококомотивци живеят извън Пловдив (София и чужбина) и не могат на абсолютно всеки мач да присъстват- на Лаута, и на гостуванията.
0
 
 
Собственикът на Локомотив Пловдив Веселин Марешки изпълни обещанието си да плати всички полагащо се на футболистите за коледно-новогодишните празници. Играчите бяха привикани вчера на Лаута, за да минат през клубната каса. Футболистите си взеха месечните заплати по-рано от падежната дата, като им бяха раздадени и бонусите за последните 2 победи през есента. Общия размер на бонуса за победите на Берое и Пирин е 2400 лв. на калпак.
-3
 
 
Ами мисля, че не сте добре по-трибуните. Гледах снимки от последните ви домакинства и не знам дали мога да кажа, че сте и 3 000 при положение, че това трябва да е 1/3 от стадиона ви. Вие нас не ни мислете ние от това положение можем само да надграждаме, но измстих темата. Според мен не трябваше така публиката ви да се отдръпва. Мина дербито и кво? 200 човека на бесика...не е нормално.
+7
 
 
На трибуните сме леш? Абе ти като пишеш вярваш ли си?И вие заедно с еуфорията по завръщането ви в А група,ходихте по 10 000, а сега след 2-3 по лоши резултата ,ходите по 3-4000 .Не можеш и не трябва да говориш за посещаемост,защото ,само да не тръгнете по дирите на правилният футбол ,посещаемостта ви ще се стопи ,като ланския сняг.Само ЛОКО!!!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+9
 
 
За мен тази година беше сътворена една голяма идиотщина от страна на някой фенове които се помислиха за повече фенове от всички останали,тези така наречени потници със своите шизофренични действия развалиха един готов отбор който тази година убеден съм,че щеше да има главната роля в това първенство но уви личните интереси бяха поставени много пред любовта към Локомотив и в крайна сметка отбора беше развален.Върха обаче на простотията на тези псевдофенове беше когато в дните преди дербито направиха за смях себе си но за съжаление и всички истински локомотивци с това което се случи при продажбата на билетите,много истински локомотивци от този момент се отвратиха и не са стъпвали на Лаута.Направиха ЛПортала като секта сайт само за избрани и без право на различно от тяхното мнение,там се надъхват и един други се лъжат колко големи фенове са.Сега реват против Марешки въпреки,че отбора се държи повече от достойно и направи един никак не лош полусезон,но те пак недоволни пак селекция искали,а самите те изгониха добрите футболисти от отбора.Локомотив има много верни и истински фенове,но е срамно,че са оставени 20 души които да рушат това което дълги години беше най хубавото на Лаута единството между черно-белите фенове.Но въпреки всичко Локомотив винаги ще го има и ще бъде отбора на нашият древен и вечен град Пловдив.
+5
 
 
7 G,не забравяй ,че на Локомотив,са по силни винаги пролетните полусезони,затова нека жълтите съграждани,да имат едно наум за мача на Кънчова ливада.Винаги ше се намери ,кой да ги накаже там ,където най ще ги боли.Само Локо!!!
-12
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-5
 
 
Всичко това на база есенен полусезон е вярно. Но нека не се забравя,че има още толкова мачове и нещата могат да се обърнат тотално. Собственик на отбора е варненска мутра,а точно варненските отбори винаги правят силни есенни полусезони,а напролет "отварят сергията".
+2
 
 
Голямо мрънкане се е оформило ! Винаги съм мечтал за български футболисти, които летат по терена от бясно желание да заслужат любовта на нас черно-бялата публика! Сега играят със сърце за Пловдив, а не със Здравковите полуфинтове или пропуските по минути на продажния Карвальо и останалите вносни тото-прически, които играеха само по сценарий на Тото-прасето! Не ме интересува ни Марешки, ни Кравешки, ни Грозлековите интриги, нито дебилските плакати на Славов против Узунов, нито изцепките на щатната ни рекет-легенда! Интересува ме, че за пръв път от много години тези момчета побеждажат като носят фанелките си на душите, а не в джобовете си ! Пловдив е НОМЕР 1 !!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: