ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Георги Славков: Това при Феро не беше Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:43 / 14.12.2012Коментари (24)9734
© Plovdiv24.bg
Носителят на Златна­та обувка за 1981 г. Георги Славков сподели мнението си за смяната на Ферарио Спасов със Станимир Стоилов и това какво очаква канарчетата оттук нататък.

Г-н Славков, комента­рът ви за треньорската рокада в Ботев Пловдив?
- Донякъде е изненадваща. Но все пак, като се има пре­двид, че се гонят цели, от­борът има амбиции да си въ­звърне авторитета, който имаше през 80-те и 90-те години на миналия век, смя­ната мисля, че е и логична. Идеята й е да се подобрят нещата.

Толкова ли бяха лоши ре­зултатите при Ферарио Спасов?
- Не. Като точков актив и място, на което се нами­ра Ботев на полусезона, ми­сля, че трябва да ни удовле­творява. Но предвид на оча­кванията, че ще се гради ня­какъв стил, че нашият от­бор ще играе по-атрактив­но, по-нападателно, това не се случи. Публиката и ръ­ководството не бяха довол­ни.

Може ли да заключим, че при Феро отборът имаше резултати, но нямаше ли­це?
- Нещо подобно се получа­ва - позицията ни е добра, но няма игра. Няма облик. В повечето случаи печелехме с късмет, в последните ми­нути. Не се виждаше стил на игра, нападението бе без­зъбо. Играехме мудно. Това не е Ботев Пловдив. Вярно,
времето беше кратко, но феновете и ние, ветерани­те, както и ръководство­то, искахме Ботев да из­глежда по друг начин. Вярвам, че тази рокада се пра­ви за добро. Да се надяваме, че нещата ще се получат.

Какво очаквате от Ста­нимир Стоилов?
- Първо - лично го позна­вам и вярвам в качествата му. Второ, смятам, че е един от малкото треньори в България, на които може да се разчита. Харесва ми мисленето на ръководство­то да не залага на треньор от чужбина. Мъри е доказал, че може, и се надявам, че и в Ботев ще го покаже.

Ще успее ли с него ти­мът да влезе в тройката?
- С тези футболисти, с ко­ито в момента разполага­ме, това ще е трудно. С ня­колко добри попълнения и нов облик обаче може да се преследва такава задача, а именно да се борим за Евро­па, каквато цел си постави и Станимир Стоилов. Първенството ни все пак не е чак толкова класно, за да не може да се постигне това. Все пак сме отбор с исто­рия. В началото лоша шега ни изиграха и очакванията, че можем да бъдем вторият Лудогорец. Това няма как да стане. Трябват тър­пение и футболисти.

Има ли играчи, на които мястото не е в Ботев Пловдив и са под нивото на тима?
- Аз специално не сьм до­волен много от селекцията, която бе направена през ля­тото. Вярно е, има някакви попадения, но не всички. Определено има няколко чужденци, които заемат мястото на български момче­та, които не са по-лоши от тях. Все пак Ботев Пловдив винаги е разчитал на силна­та си школа и вярвам, че и за в бъдеще ще бъде така. Вярно е, че чак сега се обръ­ща пирамидата и се почва работа по школата, но съм убеден, че в най-скоро време ще започне да се разчита на наши таланти. Защото ня­ма нищо по-хубаво от соб­ственото дете, от соб­ствените юноши. А наше­то първенство се напълни с чужденци ментета.

Източник: в. "Тема Спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 288
08.04.2013
08.04.2013
07.04.2013
05.04.2013
04.04.2013
04.04.2013
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Бенкса е приятел с Лъчо Танев и затова го търсят да дава коментари наляво и надясно. За някои неща е прав, но сам изпада в противоречие - критикува треньора, а едновременно с това твърди, че с тези футболисти Ботев няма да е в тройката. При нормално съдийство с тези футболисти и този треньор Ботев щеше да е в тройката, затова ако Мъри е толкова голям мисля че без проблеми трябва да ни класира сред първите три отбора със същите тези футболисти без да се налага да ползва агенцията на Лъчо Танев.
на 15.12.2012 г.
+3
 
 
Бенкса е малко темерут и много не се кльопа с другите "легенди" на БОТЕВ , но иначе я разбира играта и е дал много точно мнение.
0
 
 
Крисито пак е на ниво, мацката я чатка тая игра повече от един камион киртаци (и наши и ваши) начело с рамщайна.
0
 
 
Бенкса е прав, но европейски отбор само със собствена школа не става. Такова чудо нема !
+1
 
 
Споделям мнението на Славков! Много достоверен анализ на случилото се.Наистина Спасов като треньор постигна не малко, но за да има резултати, освен търпение, трябва и налагане на стил на игра. Така се постига нивото, когато тимове като Лудорогец няма да печелят среща, която са загубили още с идването си. Споделям и становището му, че ментатта чужденци са повече и не си заслужава да се попиляват българските футболисти за тяхна сметка. Според мен това са трансферни подкупи. Пример за това в Ботев е африканеца нападател, на когото дори името не помня. А за това дали Стоилов е точния треньор, само времето ще покаже. Според мен труньор на Ботев трябва да бъде израснал в школата футболист с характер, като Иван Глухчев и Динко Дерменджиев. Все пак, Весели празници на целия отбор с пожелание за здраве и успехи
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
+15
 
 
Типично българско глупаво мислене, не може да създаваш изцяло нов отбор и да очакваш да играят като барселона само след 6 месеца, не Феро, не Меро ами и Гуардиола да дойде нищо няма да направи само за половин година. Не им увря мисленето на футболните ръководители, Кривия най-добре знае как се гради отбор, нали все пак игра що годе добър футбол в добро първенсто. Търпение трябва, естествено че като взимаш 15 нови футболисти в рамките на 1 месец ще има грешки. Локомотивец съм, но се радвам за това, което се случва в Ботев, защото базата ще остане на Пловдив и там ще тренират нашите деца, но не мога да се примиря с все още първобитното мислене на футболните ни хора. То по тази логика един Арсен Венгер досега да го бяха убили и размазали. И съм сигурен че сега с Мъри положението няма да е кой знае колко различно.
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+21
 
 
СТИГА ВЕЧЕ!!! ЧОВЕКА СИ ТРЪГНА ,КАКВОТО БИЛО, БИЛО!!! ЛЕСНО Е ДА СЕ ГОВОРИ - ТОВА ПРИ ФЕРО НЕ БИЛО БОТЕВ?! ДА НЕ ПРИБЪРЗВАМЕ С ПРИКАЗКИ , А ДА ВИДИМ ДАЛИ ПРИ ГОСПОДИН СТОИЛОВ ОТБОРА ЩЕ ИГРАЕ КРАСИВ И НАПАДАТЕЛЕН ФУТБОЛ, КОЕТО ВСЪЩНОСТ Е БОТЕВ!!!!!
-27
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Испанец отпадна от групата на Черно море за мача с Ботев
Гледайте: Малките локомотивци запяха "черно-бели" песни след победа над Ботев с 3:1
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: