ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Тотев: За стадион "Пловдив" ще мислим, след като направим залата на Колодрума
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:05 / 18.11.2012Коментари (28)20591
© Plovdiv24.bg
В момента няма частен инвеститор, който да има желание да се заеме със стадион "Пловдив". Това, че някой е идвал да гледа съоръжението, не означава, че е налице реален интерес, заяви в интервю специално за Plovdiv24.bg кметът на града Иван Тотев.

"Тук става въпрос за много пари, бих казал дори за страшно много пари. Стадионът е с огромна социално-обществена значимост, но явно от икономическа гледна точка за инвеститорите не представлява интерес, щом за 22 години не се намери дори един желаещ да вложи средства в него. Някакви хипотетични минимални сметки показват, че за това съоръжение ще са нужни поне 20 милиона лева. Според мен обаче 20 милиона просто няма да стигнат и ще ви дам пример. Само за завършването на залата на Колодрума ще отидат 20 милиона лева, и то не от започването й, а оттук до откриването й. А мащабите на стадиона са огромни.

Затова инвестицията за него ще бъде много по-голяма. Община Пловдив не разполага с тези пари. Единствено държавата може да ги даде. Ние в момента получаваме огромни суми от държавата, но за други обекти, които трябва да завършим. Вече получихме остатъка от над 10 милиона лева за софийския боклук и още 3,6 милиона по договорите, които сме сключили за спортната зала, а после ще ни бъдат преведени и 15 милиона за окончателното й довършване. Така че това са огромни средства и едва когато завършим залата и кажем: "Ето, получихме пари и резултатът е виден - залата стана прекрасна, сега идва ред на стадиона", едва тогава можем да поискаме средства от държавата и за стадион "Пловдив". Тоест държавата дава, но иска и конкретни резултати", обясни Тотев.

Какво още каза кметът, вижте в приложеното видео. Цялото интервю на кмета, по повод 1 година от управлението му, можете да гледате само тук:

Час 1 / Част 2






Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 19.11.2012 г.
0
 
 
Няма гушка в стадион "Пловдив"... Друго си е - канали , зали, да краднем през бетон и арматура !
0
 
 
Кмете стига си го усуквал,че 20 мил. няма да стигнат вие какво ще правите бе колко искате да открадните.Само за справка базата на Ботев във Коматево със 6 игрища трибуни за 2 хил. хотел и зала е за 8.5 мил.и стадион Хр.Ботев за който още нашата община е чакаме да се нап**ка за да започне да се строй е за 20 мил. така ,че те питам вие какво ще стройте щял нов комлекс или реконструкция ще правите.
+1
 
 
Аналог със Кукленският възел.Муравей Радев го обяви за национален обект и държавата го построи.Гърневски още се хвали с него.Сега отново кмета и премиера са от един отбор.Да ,да ама не.Ако националният отбор изиграе само един двубой на най-красивият стадион,националите няма да искат да играят другаде.Така ще е и с другите колективни спортове в новопостроената зала.Премиере,ти си на ход.На вратата тропат избори.Сега или никога.
+3
 
 
Просто шопите не искат да допуснат в Пловдив да има по-хубав стадион от София.Тука ни чака почти готово съоръжение,което може да се превърне в нещо уникално,а ние втори гребен канал ще строим...кому е нужен?По-дебилно нещо от това не можахте ли да измислите?
0
 
 
Кмете, я кажи колко данък смет трябва да плати инвеститора ?
+1
 
 
Здравейте! Искам да попитам нещо господин кмета защо не се приеме обществения полезен труд в Пловдив в другите държави го има това и много се помага за реда в градовете и след това хората пазят това което са направили помислете :) а и според мен за реконструкция тези пари са много
+4
 
 
20 милиона за готов стадион Пловдив . голяма кражба КМЕТЕ +
+4
 
 
Тотев ще мисли за стадион Пловдив?! Смях.. Всички здраво мислещи хора знаят отлично, че въпросът се решава на много по-високо ниво!
Сподели какво ново....
на 18.11.2012 г.
+9
 
 
Тотев стига оправдания,ами намери пари да се оправи стадион Пловдив.Срамота е да имаме най големият стадион в България,но да не може да се провеждат спортни събития.Този стадион е свързан с няколко поколения пловдивчани.Нас хората които обичаме спорта ни е болно да гледаме съоръжението в такъв окаян вид.
+4
 
 
Пак ще бъдем шкартото на Бг.Нямате ли срам втория град на България без нито един нормален стадион и нито една зала ,операСмешни сте вече а села като Ловеч и Правец с години пред нас.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: