ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
Котев: Ботев Пд ни превъзхожда като класа и организация
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:01 / 01.11.2012Коментари (22)4986
© Plovdiv24.bg
Централният защитник на Локомотив Пловдив Кирил Котев е един от най-опитните футболисти в състава на Стефан Генов. Той е врял и кипял в дербитата с Ботев. Котев се съгласи да даде интервю за "7 дни спорт", в което сподели очакванията си за предстоящата битка за Пловдив. Според бранителя крайният изход на този мач не зависи от моментното състояние и класиране на двата тима.

- Кириле, какъв е коментарът ви за мача с Литекс?
- Тежък мач срещу много добър отбор. Ние излязохме на терена с мисълта за предстоящото пловдивско дерби и това малко ни попречи. Не играхме добре, но резултатът е добър. Все пак не трябва да забравяме, че има и реванш. Сега обаче всички в Локомотив трябва да се съсредоточим изцяло върху дербито с Ботев в неделя.

- Треньорско указание ли бе да играете толкова защитно, или просто Литекс е много класен отбор?
- Литекс е класен отбор, а и теренът не бе подготвен по най-добрия начин за мача. Доста наши футболисти не взеха участие в този мач, така че може да се каже, че постигнахме добър турнирен резултат.

- Какви са шансовете на Локомотив Пд на реванша?
- Добри са. Имаме шанс да продължим напред, но сега мислите ни са насочени изцяло към дербито с Ботев Пд.

- Вие сте един от малкото футболисти в Локомотив Пд, които са участвали в пловдивското дерби. Имахте ли вече възможност да кажете нещо по-специално на младите играчи в отбора?
- Знаете, че това дерби е от голямо значение за Пловдив. Ние обаче ще влезем спокойни в него, тъй като това е мач като всеки друг. В дните до мача ние, по-опитните футболисти, както и треньорите ще подготвим всеки един от играчите за сблъсъка с Ботев Пловдив. В това дерби няма значение моментното състояние или точките, които имаш. Излизаш на терена, раздаваш се максимално и правиш всичко възможно да зарадваш феновете по трибуните. Сигурен съм, че те отново ще превърнат мача в истински празник. А целта е ясна - да победиш. Според мен по-добрият на терена ще се поздрави с трите точки.

- Бяхте част от шампионския отбор на Локомотив Пловдив. Спомняте ли си общо в колко пловдивски дербита сте участвали?
- Не помня точната бройка, но имам доста изиграни мачове. До момента нямам загуба в дербито. Пожелавам си и след предстоящия мач да запазя това свое постижение. Имам и един вкаран гол срещу Ботев при равенството 1:1на стадион "Христо Ботев" преди години.

- Каква е разликата между тогавашния отбор на Локомотив Пловдив и сегашния?
- Въобще не може да се прави съпоставка. И като опитни футболисти, и като организация има разлика. Но както казах, това е дерби, в което не се гледат моментното състояние на отборите и точковият актив.

- Пловдивското дерби липсваше на България през последните три години. Възможно ли е по-младите момчета да прегорят в него?
- От сега ние започваме да мислим за мача. Не вярвам, че някой може да прегори. Всички ще излезем пределно мобилизирани в този мач.

- В последните 10 години определено Локомотив Пловдив излизаше като фаворит в дербито. Сега обаче положението май е обратното...
- Единственото, заради което се смята, че Ботев е фаворит в този двубой, е моментното класиране. Когато те изпаднаха в "Б" група, във всеки един мач побеждавахме много трудно.

- От кое дерби пазите най-добри спомени?
- Както споменах, имам доста участия в битката за Пловдив. Сигурен съм, че серията ми без загуба от съперника ще се запази. Сега си спомням един мач, в който те водеха 1:0, а в заключителните минути на двубоя ние обърнахме мача и го спечелихме. И то с голове в 90-ата и 92-ата минута. Това дерби ми се е запечатало като най-сладката победа. Тогава ги победихме за купата, но все пак мога да кажа, че всеки успех в дербито е сладък.

- В момента футболните специалисти твърдят, че Ботев превъзхожда Локомотив Пловдив като качество на играчите, като организация и като финансиране. Какъв ще бъде козът на вашия отбор в този мач?
- Ботев наистина превъзхожда нашия клуб в това отношение. Това е безспорно. Но нашите козове в този сблъсък ще бъдат невероятно сплотеният ни колектив и фактът, че сме домакини. Също така голямо предимство ще ни дадат и нашите невероятни фенове, които със сигурност ще бъдат 12-ият ни играч. Дори мога да кажа, че основният ни коз ще бъдат именно нашите запалянковци. С подкрепата си те могат да окажат сериозно влияние върху крайния изход на този мач.


Още по темата: общо новини по темата: 71
08.11.2012
08.11.2012
08.11.2012
08.11.2012
07.11.2012
07.11.2012
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Ох,Кир4о ти за футболис ли се имаш.Толкожа си зле че няма на къде.Тревата на лаута са я ма4кали и големи футболисти ама не са от твоето поколение.Даже и отбора които беше години наред в Б група е с класи по добър от 2004г.Прочети имената от статистиката и се моли да не станете за резил.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+5
 
 
Кириле,попитай вашата публика,защо правят организация за нахлуване на терена,ако Ботев поведе с 2 гола!!!Комплексирани цигани!!!
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+10
 
 
И КИРчо е заложил на губещ аргумент-публиката.Наивник.
+11
 
 
Вашите фенове ще берът гъби или ще са на някоя промоция за джолани!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: