ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Емил Велев: Марешки е аматьор, парите в Локо са от Даксон, Крачунов и ТВ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:14 / 17.10.2012Коментари (38)9287
© Plovdiv24.bg
На мястото на днешния спортен комплекс "Локомотив" в пловдивския парк "Лаута" някога е имало само погреби. Казано с други думи - складове за боеприпаси на българската армия. Може би и затова във ФК "Локомотив" е винаги взривоопасно, никак не липсват и експлозии на всички нива. Последният гръм доведе до куп уволнения и оставки, които поставят на карта оцеляването на мъжкия отбор в "А" група. Новият собственик на "смърфовете" Веселин Марешки първо уволни треньора Емил Велев-Кокала. Гласеният за негов заместник Георги Иванов издържа на "Лаута" само едно денонощие и си събра багажа. Легендата на клуба Христо Бонев и дългогодишният администратор Атанас Узунов също хвърлиха оставки часове след като популярните с верността си фенове официално им ги поискаха. За последните трусове в "Локомотив" пред "ШОУ" се съгласи да говори Емил Велев.

- Емо, защо и как се стигна до уволнението ти?

- От моята камбанария мога да изтъкна много причини, но няма да го направя, доволен съм от работата си в "Локомотив". Дори и в досегашните мачове от есенния полусезон отборът се движеше добре. Нека припомня, че постигнахме четири последователни ремита с "Локо" (Сф), ЦСКА, "Литекс" и "Черноморец още на старта. А през лятото мъжкият отбор го правехме точно три пъти...Влязохме в първенството с момчета, които не се познаваха дори. По различни причини се разделихме с маса футболисти и затова постигнатото си беше в границите на максимума. Трябваше ни и шанс, защото след края на тези четири равенства противниците се радваха на точката, а ние скърбяхме. Така стана и в последния ни мач с "Етър", когато пак поведохме, а те ни вкараха от единственото им положение в последната минута. С още две точки от Търново сега щяхме да сме на седмо място.

- В предварителния ни разговор каза, че "конфигурация в ръководството" е довела до раздялата ти с "Локомотив" За Христо Бонев и Атанас Узунов ли иде реч?

- Именно, но в това число влиза и собственикът Веселин Марешки. Аз бях буквално предаден от тези хора, като повече ме боли от решението на Бонев. Бях му чел няколко поредни интервюта, в които изразяваше задоволство от работата ми като треньор, но казаното не съвпадна с действията му. Бонев целият е футбол, затова ме боли, не беше честно от негова страна. Можеше да ми каже, че трябват промени и няма проблем - оттеглях се на секундата. Аз никога не бях си и помислял, че мога да стана треньор на "Локомотив", да стана част от толкова обичан клуб. Приех работата, когато нещата не вървяха и помните като ме представяше г-н Бонев, какво каза. Че, ако класирам отбора в Европа - той и локомотивците ще ми се отблагодарят специално, т.е. ще ме изненадат приятно. Е, Бонев вече ми се "отблагодари"...

- Ти първи падна, но след теб оставките заваляха?

- Нормално, след мен потоп и апокалипсис! Смятай колко основен кокал съм бил в отбора (б.а. - Кокала си прави майтап с прякора). След толкова оставки и уволнения на треньори през годините беше редно Бонев и Узунов също да поемат вина и отговорност. Неприятното е, че оставките им дойдоха под давлението на феновете.

- Какви задачи си поставихте с Марешки, когато той наследи Коко Динев?

- Бе мани го тоя, бе! Тъкмо няколко дена не го мислих. Лаик, дилетант, аматьор. Това е Марешки!... и хората, които го поставиха на това място, вече си скубят косите. Марешки си мисли, че "Локомотив" е някаква аптека, все едно е фирма като другите му фирми. Той понятие си няма от футбол. Онзи другият шеф от Варна, който доведоха на "Лаута" - Николай Почеканов, е същата трагедия. Марешки пет пъти каза, че се съмнява в мача ни с "Ботев" (Пловдив). Първо си виках, че е грешка на езика, защото ставаше въпрос за "Ботев" (Враца). Марешки обаче дни наред един път не каза "Ботев Враца". Мачът на "Локо" с "Ботев" (Пловдив) предстои. Още не е изигран и цяла България го очаква с нетърпение след три години. Но това не е известно само на г-н Марешки. Какво да очакваш от такъв човек, какви задачи, какви резултати да преследваш?

- Клубният ни футбол все пак не може без такива спонсори като Марешки?

- Онова листче хартия, където развяваше на първата си пресконференция, ли те впечатли? Един милион лева превел за "добре дошъл - добре заварил"...Хм! Вие, журналистите, обърнахте ли внимание на това листче в ръцете на Марешки, прилича ли въобще на някакъв документ? Там е можело да пише и два милиона, и три (б.а. - Кокала прелива от сарказъм)...Парите на "Лаута", ще ти кажа, мойто момче, дойдоха след Марешки. За Даксон пристигнаха 380 хиляди от Бразилия, за Крачунов платиха ЦСКА, от телевизионни права се получиха парите и се събра сума близо до милион. Коко е налял над 10 милиона лева във футбола и не се хвали, а тука в случая много бързо въздигнахте Марешки.

- Има си пари човекът, доказано е...

- Няма лошо, нека си ги има. Вие не знаете, че човекът с парите съкрати щатната бройка на футболистите в мъжки отбор. Значи сега в "Локомотив" има 22-ма опитни да ги наречем и 5 юноши бледни. Като махнеш трима вратари, оставаш с 19 полеви играчи. Твърде малко за професионален клуб, прекалено дилетантско от страна на Марешки. Като се контузи някой и като се обърнеш към резервната скамейка - не може да видиш играч за смяна. Аз му направих компромис на Марешки и привлякох футболисти, които тепърва ще разгръщат качествата си. Бях готов с две-три много класни попълнения, но не срещнах подкрепата му.

- Защо изпуснахте наложили се и доказани футболисти като Здравко Лазаров, Йордан Тодоров и...

- Точно тези двамата си тръгнаха само с едноличното решение на Марешки. Той директно има каза, че ги маха, защото са участвали в черно тото. Ама викам, чакай как така, като и двамата са с най-доброто представяне в отбора? С Електричката и Данчо постигнахме всичките си успехи по мое време. Чул бил отнякъде Марешки за черно тото, имал доказателства и край.

- Има ли връзка между резултатите от детектора на лъжата, на който ви подложиха, и последвалите сътресения в клуба?

- Това е много смешна история, да не кажа тъжна. Аз предварително казах, че на такава машина не вярвам. Професионална била, възможно най-добрата и обслужвана от супер специалисти. Детектор на лъжата ли е, на истината ли не знам, но бях против тези... фокуси. Ама минахме всички и резултатите трябва да са удовлетворили човека, който ни ревизира. Имаше тъпи въпроси пред детектора от рода на "Въобще някога през живота си дали си участвал в уговаряне мач". Как ги формулират тези въпроси така - не ми е ясно. Големи простотии, станахме за смях пред цял свят.

- Питаха ли ви за мачовете с "Лудогорец" на финала за Купата на страната, за 4:4 с "Витес" в квалификациите за Лига Европа?

- Да не влизам в подробности, но тестът е издържан. Извън детектора ще отговоря и питам - как се уговаря мач в 75-ата минута? Мачовете с "Лудогорец" и "Витес" са най-коментираните и тях много детайлно сме ги обсъдили с фенове и критици, които имаха съмнения. Разочарованието на нашите привърженици дойде оттам, че ни виждаха с Купата, но "Лудогорец" ни обърна до 2:1 в последните минути. Ако имаше сценарий този мач, повярвайте, нямаше да е така болезнен. Но футболът е такава игра - може цял мач да водиш в резултата, да мачкаш противника и накрая за секунди да си тръгнеш победен. Много разговори имаше между фенове, футболисти и ръководство за злополучния ни финал и смятам, че трезвият анализ на двубоя съвсем закономерно обори всичко.

- Мачът с "Витес" обаче доведе до напускането на президента Коко Динев?

- Нашите фенове, които много уважавам, бяха подведени за този мач в Ловеч от някакви съветници. Някой просто ги беше манипулирал доста успешно, защото дойдоха на стадиона с готов транспарант срещу Коко. Това нещо не е писано по време на двубоя с оглед на временния резултат, нали така!? Издигнаха го, докато холандците ни водеха, нищо че бяха на седмото небе, когато ние открихме резултата. Трябваше да ги бием с 4:0 ли? Не знам как щяха да се чувстват феновете, ако Данчо Тодоров бе успял да вкара в добавеното време и бяхме спечелили с 5:4. Ритна я момчето, както трябва, но холандският вратар изби топката. Предполагам, че в последните минути някои просто се молели да не бием заради транспаранта. Бяхме толкова близо, но и 4:4 с "Витес" е успех. За договорки с холандците и дума не може да става. Феновете трябваше да са доволни от резултата, защото сега същият този тим гони втори място в Холандия. Вместо да се радват, те прогониха Коко.

- Може ли да съжаляват?

- В теория на вероятностите не искам да навлизам, но Коко даде много на клуба. С него имахме нужната дистанция между президент и треньор. Обсъждахме селекция, лагери и други неща от организационен характер, без никога да ми се е бъркал в треньорските правомощия. Със сигурност знам, че феновете са разочаровани от сегашния президент. Няма ден почти, в който Марешки да не изръси някаква глупост по адрес на "Локомотив". В това отношение той конкурира и даже задминава Галя Топалова, но тя поне е жена и май нямаше футболните претенции на Марешки. Привържениците са много чувствителни и засега приемат нещата твърде дипломатично, но да видим докога.

- Застрашен ли е "Локомотив" с изпадане в "Б" група при сегашните обстоятелства в клуба?

- Знам, че три отбора само няма да изпаднат - "Лудогорец", "Левски" и ЦСКА. Само в тези три отбора класата е на лице. Всички други отбори са на едно ниво и при четири изпадащи, като нищо някой доскорошен фактор може да се озове на дъното. В "Локомотив" на моя наследник Стефан Генов ще му бъде доста трудно. Не знам какво се е разбрал с Марешки, но той трябва да поиска цялата спортно-техническа част, ако се надява на някакъв успех. Чета обаче за намеренията на Марешки още повече да се меси в оперативните дела, което е страшно за човек с неговите футболни възможности. Неговото е като слон в стъкларски магазин.

- Знаеше ли, че готвят Гонзо за твой заместник?

- Знаех само, че два месеца по-рано Георги Иванов се е натегнал на Бонев и Узунов с една чанта спортна екипировка като подаръци. Гонзо не искам да го коментирам, той за мен е развалина. Не може днес да се кълнеш как си станал мъж и човек на "Лаута", а на другия ден да няма и помен от казаното. Мъжество за 24 часа не е мъжество... Имаше една българска комедия "Господин за един ден", такъв е Гонзо. Не можех да знам, че пътищата ни ще се преплетат и на "Лаута", но дано да е за последно.

- Още не може да му простиш за раздялата ти с "Левски"?

- Абе, човеко, кой прощава за нож в гърба, за предателство? Кой? Но явно на мен орисията ми е такава - да ме предават. Гадното е, че ставаш шампион с "Левски" - предават те. Искам да кажа, уволняват те. Същото се получи и в "Славия" в следващия сезон, а аз ги класирах на финал за Купата на страната. На третата година затретих в "Локомотив". Е, много ми дойде. Три поредни сезона постигам с три различни отбора тези успехи и накрая предателства и "благодарности". Аз съм можещ треньор, имам го това самочувствие, което не е паднало от небето, а съм го постигнал с труда си.

- Сега какво ще правиш след "Лаута"?

- Няма да се самоубия със сигурност! Психиката ми е здрава, макар че разни хора направиха опит да ме подлудят. Не съм ядосан на никого и гледам напред. Отвори ми се време за кратка почивка, но след края на есенния полусезон отново би трябвало да почна треньор в някой отбор. Може да замина и за чужбина, но сега е рано да мисля за перспективите си.

Още по темата: общо новини по темата: 31
26.10.2012
24.10.2012
21.10.2012
20.10.2012
19.10.2012
19.10.2012
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Собственик-аматьор на аматьорски отбор-не виждам нищо нередно в това.
-1
 
 
Е, не..не мога ! Вестник шшшшшок аааахаха :) Драматичния театър в Пловдив отбелязва рязък спад в продажбата на билети за представления, театър Хенд се задъхва, не е ясно дали ще оцелее. Нечувания сеир в черно-бяло ще убие шоу-бизнеса в Пловдивска област за години напред. Само да е живо и здраво варненскоро коферансие, че забавлението наистина е от класа :))
0
 
 
Добър вечер ! От известно време жена ми Бобтейлка я няма никаква , помогнете ми да я открия...
+4
 
 
Марешки - Разрушителят... :X :D :) Жалко за него.. На "далавера" от "Локомотив" ПД няма да е г-н Бизнесмена : ] Важното е, че си мисли , че е голям мозък, че от всичко разбира, че за всичко е прав :X
+4
 
 
Jako , ти си единствения олигофрен, който го псуват и черно-бели и жълто-черни! Сещай се :)
-5
 
 
За Коко наистина ще съжаляваме, но не и за Кокъла! Коко даваше душа и сърце за отбора, присъстваше навсякъде с него, постигна успехи! Кокъла има качества на мотиватор, но те много бързо се изхабяват и неслучайно е гонен вече от три отбора, с които постигна бързи успехи. Мина максимума си и тръгна надолу, беше неадекватен в някои мачове - подари точки на свои авери-говеда! Гонзо е същият тип треньор като Кокъла - добре че бързо се отървахме от него, въпреки че в началото можеше да има някои успехи. На Лаута се върна истински локомотивец, успехите може да закъснеят, но ще дойдат и ще бъдат трайни! Ще се залага на младите! Ще се върне спокойствието и увереността в победата! Сега ако можем да изгоним и някои тартори на феновете,които преследват само свои лични интереси, ще стане чудесно на Лаута! А след няколко месеца - и с ново осветление! Само Локо!
+4
 
 
Toя що ги говори такива-публиката била манипулирана,президента всеки ден говорил глупости,ръководството били двуличници, какво иска да намекни?
+14
 
 
Ще го търсите Кокала, ама е късно вече. И за Коко ще ревете, ама ще е късно! Хак да ви е сега, задето 10 години злорадствахте и ни се подигравахте за Митьо -Селската мастия.. Хак да ви е простия аптекар-мутра, дето не знае къде се намира и ви го натресоха, без той да го желае. Тоя е бетер Селския! И с такива интриганти и крадци като Зулума и Гумената глава и ония потниците от Фесика, Б група ви зове!
+5
 
 
Само г-н Велев не разбра че черно тото има и ще продължава да има. Всеки гледа да излезе сух. Смешици! Не ви вярвам.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 17.10.2012 г.
+7
 
 
Сто пъти съм ви писал, че Велев е голяма работа! ... Но, някои решиха че трябва да го изгонят.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: