ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Отпускат 1 000 000 лв. безлихвен заем на Белодробна болница
Автор: Екип Plovdiv24.bg 05:55 / 15.03.2012Коментари (4)7980
© Plovdiv24.bg
Общинският съвет на Пловдив ще реши днес дали да даде 30-дневен срок на концесионера на пазара на "Младежка" да изпълни задълженията си по договора и да внесе проект за покрито тържище, предаде репортер на Plovdiv24.bg. При неизпълнение на горното и ако внесеният инвестиционен проект не отговаря на предписанията на ЕСУТ (Експертен съвет по устройство на територията) при община Пловдив, договорът ще се счита за прекратен, се казва още в предложението на зам.-кметът Димитър Кацарски

От 12 редовни и 6 извънредни точки е съставен дневният ред на поредното заседание на градския парламент, като за разглеждане влиза и Дублиращият гребен канал. Става въпрос за изменение на подробния паркоустройствен, застроителен и регулационен план на "Спортен комплекс Отдих и култура" във връзка с изграждането на второто водно съоръжение.

Смисълът от изграждане на допълнително водно трасе, необходимо за подгряване и охлаждане на състезателите, е съществуващият Гребен Олимпийски канал да се превърне в Световен център на гребните спортове, както и възможността за създаването на изключително привлекателна зона за отдих и развлечение на гражданите и гостите на Пловдив, се казва още в предложението.

За гласуване влиза и изменението на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. Предложението е на кмета Иван Тотев и в него се казва, че в настоящата наредба не са регламентирани обществените отношения, касаещи приемането на дарения на стойност от 20 000 лв. до 200 000 лв. и с оглед на това е необходимо да се направи промяна, а именно те вече да се приемат от градоначалника. 

Обявяването на конкурс за управител на ДКЦ 5, ДКЦ 3 и "Медико-техническа лаборатория в Пловдив са последните три точки от дневния ред на сесията на общинския съвет.

На днешното заседание се очаква да бъде закрит Общинският гаранционен фонд за малки и средни предприятия от 1 април тази година. Предложението отново е на кмета Иван Тотев и в него се казва, че поради доказана икономическа нецелесъобразност се предлага и освобождаване, считано от същата дата, на Съвета за управление на фонда. Членове на съвета са Тодор Кръстев, Сузана Николова, Мехмед Асан, Даниела ЖелязковаГеорги Колев, Камен Шишманов и Димитър Керин.

Предложението за ново работно време на "Синя зона"  ще гласува градският парламент. То е под точка 5 и от него става ясно, че часовият диапазон за действие на "Синя зона" в града трябва да бъде променен и вместо от 09:00 часа да стане 08:30. Ако решението бъде прието, то и глобата за спиране на местата за инвалиди ще падне от 50 лв. на 20 лв., което се прави поради несъответствие със Закона за движение по пътищата, поясни за Plovdiv24.bg зам.-кметът Александър Държиков

Предложение от Радослава Ташкова, общински съветник от ГЕРБ, за създаване на временна комисия за разглеждане на действащи договори, по които Община Пловдив е страна, постъпва за гласуване на днешната сесия в извънреден порядък.

И.д. кмет Розалин Петков внася предложение за изпълнение на мерките за енергийна ефективност в сградите на няколко целодневни детски градини и ясли на територията на гр. Пловдив. Общинският съвет трябва да реши дали да даде съгласие за подготовка и депозиране на проектни предложения по Международен фонд "Козлодуй" и трябва да декларира, че ще бъдат осигурени до 3 000 000 лв. в общинския бюджет за собствен принос на Община Пловдив, съгласно общите допустими разходи по проектните предложения.

Отново като извънредна точка влиза и предоставянето на помощ в размер на 15 000 лв. за ремонтно-възстановителни работи на недвижим имот, собственост на Ваня Карамфилова Килова от с. Бисер, Област Хасково, пострадала от наводненията от 6.02. тази година.

Ще бъде гласувано отпускането на временен безлихвен заем от бюджета на община Пловдив за 2012 г. на СБПФЗАЛ "Д.П.Кудоглу" ЕООД в размер на 1 000 000 лв., от които 721 339 лв. за окончателно погасяване задълженията към "Медофарма" ЕООД по сключено споразумение, 135 204 лв. за погасяване на осигурителни вноски и 143 457 лв. за частично изплащане на работни заплати на персонала за минали периоди в лечебното заведение.

Последните две точки, влизащи в извънреден порядък касаят искане чрез Областния управител Здравко Димитров до министъра на културата за внасяне на предложение в Министерски съвет за вземане на решение за предоставяне за управление на Община Пловдив за срок от 10 години на археологическия паметник на културата "Малка Базилика" и освобождаването на Камен Шишманов като представител на Община Пловдив в Общото събрание на акционерите на "Свободна зона - Пловдив" АД. Точката включва избора на нов представител на общината  за срок от 3 години, както и освобождаването на Благой Порязов и Васил Чучулев като членове на Съвета на директорите на "Свободна зона - Пловдив" АД, както и избиране на нови такива.

Очаквайте подробности от днешната сесия в Plovdiv24.bg.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 15.03.2012 г.
+1
 
 
Дублиращ канал ? Супер тъпотия !!! Заради далаверите на някого ще се сече гора , ще се унищожава зеленина , без никаква обществена полза... Пловдив е вече с толкова мръсен въздух , а продължава да се сече ! Дано да не мине предложението... Ако мине ,бъдещеите управници на Пловдив трябва да зарият такъв канал и да залесят наново терена !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: