ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (15) | Вчера (28)
Стартира концесионният конкурс за стадион "Пловдив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:29 / 13.10.2007Коментари (0)8813
© Plovdiv24.com
До 25 октомври в община Пловдив се прие­мат оферти за участие в откритата процедура по предоставяне на концесия за срок от 30 години на недовършения стадион "Пловдив". Основно изискване към бъдещия концесионер е да приведе най-голямото спортно съоръжение в града на тепетата в съответствие с изискванията на ФИФА и УЕФА за провеждане на международни футболни срещи. Кандидатите могат да закупуват конкурсни документи до 25 октомври срещу 20 хил. лв. (без ДДС). Офертите ще бъдат отворени на следващия ден от 10 ч. на пл "Централен" 1.

Стадион "Пловдив" е с обща застроена и незастроена площ от 68 646 кв.м и е част от парк "Отдих и култура". Разположен е в непосредствена близост с олимпийския гребен канал.
С откриването на концесионната процедура общината се надява да намери най-накрая инвеститор, който да доизгради и пусне в експлоатация стадион "Пловдив". Според решението на местния парламент от 25 юли минималната инвестиция в обекта е 6.4 млн. лв., еднократното концесионно възнаграждение - в размер на 5000 лв., а годишните вноски към общината - 3.5% от брутните приходи, но не по-малко от 8000 лв.

Предложеният от спечелилия кандидат проект за модернизация и доизграждане на стадиона трябва да бъде реализиран в двегодишен срок от получаване на разрешението за строеж.
Значителни капитални вложения са необходими за довършване на североизточната (6000 кв.м) и югоизточната (4800 кв.м) част на спортния комплекс, както и за укрепване на трибуните и монтиране на 55 хил. пожароустойчиви седалки. Игрището се нуждае от нова дренажна система и тревна настилка. Изисква се подмяна на видеоекрана и на осветителната и озвучителната система на стадиона, както и ремонт и поддръжка на лекоатлетическата писта, напоителната система и зелените площи. В задължителната инвестиционна програма е включено и изграждане на VIP ложа и спортно-медицински и охранителен комплекс със съблекални за отборите, стаи за реферите и делегатите, медицински пункт и допинг контрол. Ангажимент на бъдещия концесионер е изграждане на паркинг зона, информационен център и пунктове за продажба на билети.

Подготовката на концесионната процедура стартира преди година на основание влезлия в сила на 1 юли 2006 г. Закон за концесиите, както и на Правилника за неговото приложение. Всички анализи, както и направената обосновка за концесиониране на стадиона с конкурсните условия са съгласувани с министрите на отбраната, на вътрешните работи, околната среда и водите, както и с председателя на ДАМС и областния управител.

 



Източник: в. "Строителство градът"
Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пуснаха на търг фланелка на Левски, средствата отиват за юноша на Марица
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
Голова суша тормози любимеца от "Лаута" Ален Ожболт, тимът му не вкара в 6-и пореден мач
Насрочиха полуфинала за Купата на Аматьорската Лига
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: