ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Коко: Мечтата ми е за пълни трибуни на Лаута
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:04 / 03.03.2012Коментари (66)7374
© Plovdiv24.bg
Собственикът на Локомотив (Пд) Константин Динев даде обширно интервю за клубния сайт в очакванията си от предстоящия пролетен полусезон в "А" група. Динев бе вчера на Лаута и проведе дълъг разговор в съблекалнята с футболистите след края на тренировката, която се състоя на терена в село Маноле. Преди това шефът на черно-белите направи инспекция на базата, за да види в какво състояние са официалният терен и двете помощни игрища. Днес стартира и полагането на изкуствената трева върху маломерното игрище до тенис кортовете.

- Г-н Динев, с какво настроение очаквате пролетния полусезон?

- С оптимистично. Бях до отбора почти през цялата подготовка и съм на мнение, че сме по-силни от есента. Според мен разполагаме с най-добрия отбор, откакто аз имах честта да поема клуба. Направихме разумна селекция като взехме футболисти за постовете, които ни трябват. Започнахме и постепенно подмладяване на тима. Знаете, че имаме доста играчи над 30 години и привлякохме млади момчета, които един ден да ги наследят, когато вече са подготвени и наясно с обстановката в клуба. Подмладяването, разбира се, не е самоцел. То трябва да стане постепенно и треньорът най-добре знае как да го направи. Важното е младите да растат покрай опитните, за да може във всеки един момент да ги заменят без да пада класата на отбора.

- Остават ли високите цели пред отбора?

- Разбира се. Аз съм амбициозен човек и няма да позволя просто живуркане. Ще атакуваме Европа с всички сили и отвсякъде. И през Купата на страната и през първенството. Смятам, че имаме сили да се класираме за европейските турнири. През подготовката наблюдавах мачове на всички наши конкуренти и съм на мнение, че не ни превъзхождат с нищо. Може и да съм малко пристрастен, но нашият отбор игра най-добрия футбол в контролите. Всъщност, противниците ни не бива да ни безпокоят. Ние трябва да се съсредоточим към себе си, за да покажем най-доброто от потенциала ни. Ако стане това, съм убеден, че ще постигнем целите си.

- Не се ли притеснявате от удари под кръста като този мачът с Локо (Сф) да е в понеделник и да е на полусрутен стадион?

- Не искам да коментирам другите. Не желая да влизам в полемики с колегите. Винаги съм търсил диалог и съм на мнение, че всички заедно трябва да вдигнем нивото на българския футбол. Да, някои неща, които станаха напоследък, са меко казано дразнещи, но не виждам как ще ни спрат, ако ние играем нашата игра. И ако сме единни. Локомотив (Пд) има предимство пред своите конкуренти, както с добрия отбор, така и с уникалната публика. Именно феновете бяха причината аз да дойда в Пловдив, независимо че точно по същото време започваше кризата, която засегна всички. Локомотив (Пд) винаги е оцелявал, защото в най-трудните моменти различията са били преодолявани и всички са се обединявали около една кауза.

- От две години сте начело на Локомотив и Лаута вече има нов облик. Ще продължите ли да инвестирате в базата?

- Да. Аз не съм най-богатият президент на футболен клуб у нас, но ще продължа да отделям средства за стадиона. Времената са много трудни, но с помощта на общината и на нашите привърженици ще направим Лаута още по-атрактивно място. Желанието ми е спортният комплекс да не е само място за професионален спорт, а да е отворен за всички. Да е дом за всички локомотивци, а защо не и за останалите пловдивчани.Не само на мач - Лаута да стане любимо място за срещи, за спортуване и за прекарване на свободното време на хората. До две седмици ще бъдат открити двата терена с изкуствена настилка. Голямото игрище ще е с козирка над изградените вече трибуни. Правим това, за да може родителите на децата от школата да могат да гледат мачове и тренировки дори при лошо време. Следващата стъпка ще бъде да оптимизираме работата на школата. Тя трябва да започне да произвежда готови кадри за първия отбор. Не е нормално школата ни да не може да произведе един титулярен десен бек за мъжкия състав. Знам, че проблемите в нея са много и не са от вчера, а от доста време. Вината е комплексна, не само в треньорите и футболистите. Затова първата стъпка, която предприех, е инвестиции в базата. Съвсем скоро школата ще има едни от най-добрите условия от нас. Оттук нататък ще започне и по-сериозната работа. Когато предоставяш условия за работа, вече ще можеш и да изискваш повече.С идването си Емил Велев показа нужното уважение към школата и даде шанс на няколко момчета да дебютират в професионалния футбол. Някои от тях бяха на първия лагер, а Бисеров игра в почти всички контроли и е част от мъжкия отбор. Това е много ясен сигнал за останалите юноши, че ако работят здраво и се развиват, те ще получават шанс и в първия тим. Велев и екипът му ще продължат да наблюдават внимателно развитието на юношите и който покаже израстване, ще бъде взет при мъжете.

- Какво ще ви направи щастлив в края на май?

- Щастлив е много силна дума, а аз не обичам много силните думи. Предпочитам да говоря със стореното от мен. Едно от нещата обаче, което би ме направило щастлив, е да спечелим Купата или визи за Европа пред пълни трибуни. Мечта ми е хората да се завърнат на стадиона и да напълнят трибуните. Това е основната причина, заради която не вдигнахме цените на билетите. Влизам в положението на нашите фенове, че времената са трудни и всеки един лев натежава на бюджета. Знам, че сега младите хора имат много забавления и това е основната причина за общия отлив от трибуните. Надявам се обаче с хубава игра и победи да напълним Лаута. Няма по-хубава гледка от пълен стадион с радостни фенове. Аз не се имам за най-големият локомотивец, но съм убеден, че няма човек, който да дойде и да ми каже, че обича повече от мен Локомотив.

Още по темата: общо новини по темата: 56
08.03.2012
07.03.2012
07.03.2012
07.03.2012
06.03.2012
06.03.2012
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това може да стане само с честна и мъжка игра!!!
+3
 
 
БРАВО КОКО, БРАВО ДИНЕВ ГОЛЯМ чОВЕК И СУПЕР ПРЕЗИДЕНТ,САМО ЛОКО
+6
 
 
Коко,ако вървим по правилния път всичко ще си дойде на мястото.Жив и здрав да си!
+8
 
 
Честит празник ! Нека поне в този ден да оставим глупавите спортни пристрастия настрана!
+7
 
 
Много силни думи ,казани от Коко ,които обаче ни задължават нас феновете ,да подкрепяме отборът ,пък и него безрезервно ...Трябва всички ние да се опитаме ,да направим ,всички домакинства пък и гостувания Ад за противниковите отбори .Нека да покажем ,кой е Любимецът на Пловдив и да помогнем всички заедно за постигането на целите ни
+2
 
 
Голямо интервю, на Голям човек! Много силни думи на Коко Динев! Тези думи на Коко много ни задължават нас - феновете. Коко е дошъл на правилното място - Лаута! Човека е осъзнал, че Пловдив е Черно-Бял и Локомотив е любимецът на всички пловдивчани!
+3
 
 
Локомотив (Пд) има предимство пред своите конкуренти, както с добрия отбор, така и с уникалната публика. Именно феновете бяха причината аз да дойда в Пловдив, независимо че точно по същото време започваше кризата, която засегна всички. Локомотив (Пд) винаги е оцелявал, защото в най-трудните моменти различията са били преодолявани и всички са се обединявали около една кауза.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Локомотив Пловдив е отборът, който стреля най-точно от дузпа в родния елит
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: