ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Димчо Беляков: Не сме се отказали да атакуваме “Б” група
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:52 / 10.10.2007Коментари (0)1550
© bg.wikipedia.org
Димчо Беляков е известно име във футболните среди. След дългогодишна кариера в българската "А" група, в Турция и в Германия той акостира като играещ треньор в третодивизионния Брестник. Бившият голаджия разкри какви са амбициите на тима в Югоизточната "В" група.

Димчо, как решихте да поемете Брестник?

- Две години се състезавах за Брестник. След като се отказах от професионалния футбол, започнах да ритам в този клуб за удоволствие. Не мога да се разделя с футбола. Преди началото на този сезон треньорът Митко Младенов съобщи, че напуска. Оказахме се неподготвени и нямаше време да се търси друг. Президентът Владо Маринов ми предложи и аз приех да бъда играещ треньор.

- Как определяте разликата между "А" и "В" група?

- Определено има голяма разлика. Елитната дивизия в България не е кой знае колко силна. За жалост "В" групата е много под нивото, на което беше преди десет години например. Аз съм започнал кариерата си в Пирин (ГД), когато бяхме именно в третия ешeлон. Все пак има отбори, които се опитват да играят футбол.

- На какво се дължи този спад според вас?

- Причините са много. Няма нормални бази, няма финансови средства. Момчетата са или твърде млади, или пък работят и играят само за спорта.

- Има ли поставени цели пред Брестник?

- Президентът ни не е поставял категорични цели. Всичко зависи от това как тръгне първенството. Миналата година бяхме един от най-добрите отбори и имахме голям шанс да се борим за "Б" група. Същото е и тази година. Загубата в предишния кръг от Любимец леко ни отдръпна от първото място. Ние обаче не сме се отказали. Във всеки мач ще играем за победа и ще се опитаме да се махнем от тази група.

- Кажете нещо повече за базата на отбора.

- В момента играем в село Калояново. Базата е една от най-добрите в Пловдивския регион. Теренът е перфектен. Имаме всички условия. Всеки ден извозваме футболистите с хубави автобуси. Осигурена е храна преди и след всеки мач. Президентът стимулира играчите и с премии. Вярно е, че са минимални, но човекът се старае всичко да бъде както трябва.

- Имате ли амбиции да пробиете в треньорската кариера?

- Не съм си поставял някаква цел за кариера. Но пък нищо не се знае. Животът е непредсказуем. Едно време не мислех, че ще играя и професионален футбол, пък то какво стана. Доставя ми удоволствие да работя с младите хора. Нямам треньорска практика, но пък имам опит с големи треньори.

- Роден сте в Гоце Делчев, пазите ли симпатии към местния тим?

- Разбира се. Аз съм от този край и съм играл също за Беласица, благоевградския Пирин. Симпатиите си остават.

- Как гледате на скандалите около това кой е истинският Пирин в Благоевград?

- Много ми е болно, както и на повечето хора в града. Според мен истинският Пирин в момента си е във "В" група. В същото време има добър отбор и в "А" група, който си играе на същия стадион и със същото име. Радвам се и за него. Оттам винаги са излизали качествени футболисти. За мен не е от голямо значение кой точно е автентичният клуб.

- Два пъти сте шампион на България, един път носител на купата, през 1999-а ставате голмайстор в елита с 21 гола. Съжалявате ли за нещо, което не сте постигнали като футболист?

- Не съжалявам за нищо. Всичко във футбола съм си постигнал сам - да пробия в "А" група, да се наложа, след което да изляза в чужбина.

- Какви спомени пазите от престоя си в Германия?

- Човек може да попие много от тяхното първенство. Работил съм с много известни треньори. Научил съм се на професионализъм, на дисциплина, на работа в колектив.

- Защо не успяхте да се наложите в националния отбор?

- Изиграх няколко мача за националния, дори имам и един гол в контрола с ПАОК. Тогава нямаше как да играя, защото на терена още бяха звезди като Костадинов, Балъков. Но аз не съжалявам и за това, защото времената бяха други.

- Как виждате шансовете на националите в сегашните квалификации?

- Направихме доста грешки вече. Все още имаме шанс да се класираме, но за съжаление нищо не зависи от нас. Ние трябва да побеждаваме във всички срещи до края, което ще стане много трудно. Дано имаме късмет.

- Ще видим ли в скоро време Брестник в "Б" група?

- Надявам се. Шансът е голям. Всичко си зависи от нас - как работим, с какви кадри разполагаме. Ако не тази година, то догодина трябва да спечелим промоция в професионалния футбол. Информацията е на вестник "7 дни спорт".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Дубълът на Ботев обърна Сливен в Трета лига
Илиян Радулов започна с победа в Испания, Янаки Милев отпадна в Турция
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Феновете на Ботев готвят ад за ЦСКА-София
Тежък удар за Локомотив Пловдив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: