ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Защитата на Рашков: Ще обжалваме, обществото е предубедено!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:36 / 24.01.2012Коментари (23)5727
© Plovdiv24.bg
Защитата на Кирил Рашков ще обжалва установения съдебен акт от Районния съд в Асеновград спрямо Кирил Рашков. Съдът осъди ромския олигарх по чл. 144, ал. 4 от НК за закана за убийство спрямо Веселин Христов и Иванка Петрова на 3 години и половина лишаване от свобода, които той трябва да излежи в общежитие от открит тип при първоначален строг режим на излежаване. Освен това той ще трябва да плати и по 2000 лева на Веселин Христов и Иванка Петрова за нанесени им неимуществени щети, причинени след заплахата плюс съдебните разходи по делото. 

Хари Харалампиев, защитник на Рашков, каза, че обвинението не е било доказано по категоричен начин. "Ръководил съм се от разума и юридическия си усет и въз основа на доказателствата и доказателствените средства, от моя гледна точка съзрях множество противоречия в показанията на така наречените потърпевши свидетели," каза Харалампиев. Поради това той твърди, че присъдата е несправедлива.

Именно затова адвокатите на Рашков ще обжалват решението на Асеновградския съд на втора инстанция в рамките на 15 дни пред Пловдивския окръжен съд. "Аз съм адкокат, н
АНКЕТА:
Одобрявате ли наложената на Кирил Рашков присъда?

Да, справедлива е
Не, твърде малка е
Не, твърде голяма е

е работя с ангели", каза Харалампиев и с присъщата му рутина припомни и цитира българския писател Георги Стаматов, който е казал, че "...и най-гадният има право на защита" в един свой блестящ разказ. Попитан ангел ли е Кирил Рашков, Харалампиев отговори "Ангели сте вие". 

Но добави, че за да се докаже вината на Рашков, има само едно-единствено условие, а именно - да се преодолее предубеждението, което със сигурност витае в публичното пространство. В кулоарите, дори и в залата, съпругата на Рашков Костадинка викаше, че делото и обвинението са нагласени.


Източник: радио "Фокус"


Още по темата: общо новини по темата: 504
13.03.2023 »
12.11.2022 »
23.09.2022 »
03.04.2021 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
предишна страница [ 1/84 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да за това дело, по това обвинение присъдата може да е необичайно голяма и в известна степен популистка,но за сметка на това специално този подчовек рашков си е заслужил 300 години затвор ,за десетилетия престъпна дейност!Това че властта си е затваряла очите не може да заличи престъпленията му!Всички знаят това!Не, не мога да го докажа пред съда ,но ако някой го отрича значи просто отказва да приеме реалността!Да върви на майната си правото всички знаем как стоят нещата...дори е по-добре да го пуснат на свобода ,така народа ще може да му даде малко от справедлистта ,която си е заслужил
+1
 
 
Чух някъде,че адвокатските коли и то предимно на рашковите адвокати,били фабрично дефектни и се самозапалвали по някакъв странен и (не)обясним начин.
+1
 
 
Ееее, гнусна паплач са тези адвокати!!!
+1
 
 
Нека тези престъпни адвокати ,да не говорят от името на обществото.
0
 
 
Обжалвайте, обжалвайте, че на следваща инстанция да увеличат присъдата, което много искам да се случи!!!!!
0
 
 
Боже този срам нама ли ,било предубедено БГ.обществото.Колко разплакани семейства от набезите на мангалите това ли е предубеденоста .И помиярат my с помияр ходи по улиците mezdy нас , с какви очи .Май за коръмпираните адвокатчета трабва същия аршин както и за миризливите мангали дет им дават пари за да ги измъкват от затворите и оневинават деанята.Какво ли още ще дочакаме?
+3
 
 
А КАКВО СТАВА С НЕЗАКОННИТЕ ИМОТИ И КРАЖБАТА НА ТОК
+2
 
 
Адвокат и морал? Това е са две несъместими понятия по отношение на адвокатите, а в България и по отнощение на цялата ни правораздавателна система!
-2
 
 
Хора, преди да коментирате присъдата вижте хубаво за какво го съдят. Моля ви се. Аз лично до сега незнам случай в БГ- някой да е заплашвал друг с убийство и да не се е разминал с глоба или в най - крайния случай с условна присъда. Това, че циганина ще лежи по такова обвинение, сигурно ще е прецедент в БГ съда от 1989 г. насам. Но чакам да го обвинят в съучастие в убийството на Ангел, както и за смъртта на Павел, която беше резултат от убийството. Както и за хилядите му далавери, самоуправство, вулгарно отношение и дискриминация към България и българския народ, както и за заплахи, които е отправял дори над длъжностни лица.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: