ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Общината развали концесията на стад. "Пловдив", иска си го от държавата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:01 / 01.12.2011Коментари (32)17419
© Plovdiv24.bg
С пълно единодушие и 46 гласа "за" общинските съветници на Пловдив прекратиха процедурата по предоставяне на концесия на стадион "Пловдив". Концесията на съоръжението бе спечелена от "Консорциум Стадион "Пловдив" още през 2008 г., който обаче все още не е подписал концесионния договор.

Преди това пак с мнозинство ОбС взе решение чрез областния управител Здравко Димитров да се внесе искане до МРРБ. Министерството от своя страна ще предложи на Министерски съвет стадионът и прилежащите му площи да бъдат обявени за частна държавна собственост и тя безвъзмездно да бъде прехвърлена в полза на Община Пловдив. 

Цялата сага със стадион "Пловдив" може да проследите ТУК.
Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Е, да май беше време за това. Щом този консорциум не може 3 години да започне да прави нещо по въпроса. Все пак хубавото е, че от 3-4 години нещата около стадиона се разшаваха и макар и бавно в крайна сметка ще тръгнат в някаква посока и няма да стои само като паметник от миналото.
0
 
 
Развалянето на концесията на стадиона, даден без пари от Чомака и Срамчо Атанасов на банда башибозуци като Търев, Гигов и тяхното адвокатче Колев е първа стъпка към решаването на проблема. В началото на 2012, най-вероятно през Януари, ще се приеме нов закон за Публично-частното партньорство. ГЕРБ подготвя (и това се следи внимателно от премиера) две концесии за два стадиона - за нов национален футболен стадион до летището в София и за втори национален, но общински стадион в Пловдив. Най-вероятно след представяне на сериозни гаранции ще се сключат сделки с испанските инвеститори, доведени от Стоичков. Преди кризата делът на строителството в Испания беше 20-30% от Брутния Вътрешен Продукт на страната. Сега огромно количество техника и специалисти стоят неупотребявани. Така, че мисля, сделки най-вероятно ще има. Това е единия вариант и въпреки, че имам известни резерви, мисля, че е по-добрия. Една инвестиция от 300 милиона лева в Пловдив би била най-доброто за града, а парк Отдих и Култура ще стане най-най-най-красивия парк в България и един от най-красивите в Европа въобще. Ако няма сделка с испанците, ще си го ремонтираме сами. Аз не съм от тези, които взимат решения по въпроса. Но моята интуиция и нюх (а те се подхранват от наличната информация) никога, никога не са ме лъгали. Стадион ще има до 3 години. Отделно Ботев ще има малък, уютен, красив и смразяващ кръвта на противниковите отбори клубен стадион и модерна тренировъчна база в Коматево. Отделно ще пак правителството на ГЕРБ ще се погрижи и ще отпусне пари да се довърши спортната зала. Имайте малко търпение.
+1
 
 
Никога не съм очаквал да се случи нещо със стадиона. По простата причина, че от както се помня ни лъжат за него. То не бяха проекти, супер- проекти, бази на светено ниво и накрая какво, един започнал като грандиозен ремонт през 1990 г. и останал недовършен през 1991 г. като бяха извършени само 30% от работата до европейското за младежи същата година. От тогава само лаладжийски приказаки. Явно шопите найстина спират всичко.
0
 
 
Този стадион е уникат за България.Втори няма.Прав е jako.Този кмет ако зареже стадиона и залата да не си мисли за втори мандат.На този стадион навремето се играеха всички големи мачове.Тук са прикланяли глави Барселона ,Байерн,Звезда.Сещам се само за едно дерби на което имаше 8000.По принцип имаше винаги над 30000.
+10
 
 
Това е единственият стадион в България с трибуни на два етажа и много прилича на италианските стадиони като Сан Паоло в Неапол, Бентегоди във Верона и др. Гледал съм много мачове на него като студент в Пловдив, атмосферата когато е пълен е невероятна и дори на "Васил Левски" няма такава атмосфера ! На него човек се чувства като на мач в чужбина в някоя футболна страна като Италия, Испания, Гърция и т.н. Жалко, че е доведен до такова състояние от пълната незаинтересованост на държавата и досегашните управници на Пловдив.
+2
 
 
Надявам се като оставяте коментар дясната ръка да Ви е заета и с вилица и чаша,така настроението ще е двойно (тройно).Пожелавам успех на моят Локомотив,на Ботев,Спартак и Марица-всичко друго е "бош-лав" работа !
+1
 
 
Иван Тотев трябва много добре да знае, че спечели изборите до голяма степен и заради ангажимента му за възстановяване на спортната база в Пловдив! Сега ще се види докъде се простират обещания и изпълнение! Ако се вложат 10-15 милиона за довършване на стадиона, те ще се избият с няколко рок-концерта, като този на Ред Хот Чили Пепърс например! Пловдив е в центъра на България и е подходящо място за организиране на мащабни концерти! При положение, че молове стоят празни - няма място за нови и то на мястото на стадиона. Каварненският кмет-рокаджия доказа , че може, нека и новият пловдивски кмет - рокаджия докаже!
+2
 
 
Абе къде отиде доктор Стоичков? Преди изборите беше силно заинтересуван за стадиона а сега се скри и го забрави
+2
 
 
Ще прехвърлят собствеността за изборите след две години!
на 01.12.2011 г.
+7
 
 
Този стадион хващам бас,че в сегашното си лошо състояние е пет пъти по стабилен от стадионите на Ботев,Локо,Марица и Спартак. Най-лошото е че сега му предстои разрушаване и несъгласието на хората с това изобщо няма да бъде вземано под внимание!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: