ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Провокатори подклаждат напрежение в интернет, заради станалото в Катуница
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:50 / 28.09.2011Коментари (26)9314
© Impact Press Group
МВР тръгна на лов за провокатори. От рано вчера сутринта в социална мрежа на няколко пъти бяха пускани фалшиви сигнали за убийство и пребити младежи. Информациите подлудиха полицията и накараха стотици рокери и младежи да пътуват напразно за различни места в страната. "убиха момче в Аспарухово, БЪРЗО СЪБИРАЙТЕ СЕ ТАМ!!!!", пусна по обяд вчера в нета младеж от Варна. Към ромската махала в квартала тръгнаха десетки младежи и дузина жандармеристи. Оказа се обаче, че убийство няма. "Нито има убито момче, нито бито, нито изпочупени автомобили, престанете да провокирате напрежение и боеве", скочи по обяд шефът на местната полиция комисар Димитър Димитров. Той обясни, че от предната нощ ромската махала се охранява, като до инциденти не се е стигнало.

По същото време слух за пребити младежи изправи на нокти пловдивските полицаи. Напрежението в трите ромски квартал "Столипиново", "Аджисан махала" и "Шекер махала" ескалира вече няколко вечери поред. След трагичния случай в Катуница, където 19-годишният Ангел бе премазан от микробус с роми, а 16-годишният Пламен умря от сърце заради напрежението в селото, в ромските квартали в региона цари ужасяващ страх. Той е примесен с готовност у циганите да се вдигнат като едно, ако участниците в протестите в подкрепа на Катуница ги атакуват.

Затова и вече пета нощ гетата са завардени от жандармерия в случай, че се стигне до сблъсъци. Въпреки това до бой се стигна. Най-страшно бе в понеделник късно вечерта, когато на площад "Централен" се събраха седем хиляди души за откриването на предизборната кампания на БСП и за концерта на примата на българската естрада Лили Иванова. В същото време около 1500 протестиращи в подкрепа на Катуница се срещнаха на пл. "Съединение" и тръгнаха към централния площад. За да спрат евентуален сблъсък между участниците в протеста и митинга на БСП, бяха ангажирани десетки полицаи и жандармерия. Районът около пощата бе отцепен от патрулки, които не пропускаха преминаването на автомобили. Въпреки това протестантите успяха да създадат напрежение, като започнаха да хвърлят камъни по главната улица в непосредствена близост до митинга и концерта. На прицел бяха джамията на Джумаята и всички заведения, предлагащи дюнери. Полицаите подгониха вандалите, но при гонитбата те още повече се разбесняха. Тийнейджър с голи ръце измъкна знак стоп, друг счупи витрина на магазин, група младежи с качулки се опитаха да влетят в кафене, като преди това крещяха и посягаха на униформените. Бяха обаче арестувани и проснати с белезници от служителите на реда направо на тротоара. След бурната нощ вчера цял ден на тел. 112 бяха подавани фалшиви сигнали за побой, потрошени автомобили и изпочупени магазини. В момента МВР издирва измамниците, които подклаждат напрежението в страната.

Източник: в. "Стандарт"



Още по темата: общо новини по темата: 504
13.03.2023 »
12.11.2022 »
23.09.2022 »
03.04.2021 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
предишна страница [ 1/84 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
То винаги има анархисти навсякъде.Това не е лоша идея, но налагайте ГЛОБИ!
+1
 
 
Боше какъв блудкав сериал става това,а проблемите пред дършават си висят ли,висят...
+2
 
 
Напрежението не е в интернет, по улиците е. В интернет е само реакцията и се благодарете че остава там. Ако гнева на хората се отприщи по улиците може и страшно да стане. Акциите до момента са малко посетени, ще се види в неделя или ще стане каквото искаме или не знам.
Aнонимен
на 28.09.2011 г.
0
 
 
Анонимен и за донори не стават. Стават само за сапун.
0
 
 
само пораждат напрежение не със насили щестанат нещаа трабва държавата дасе насилие трабва дасе наказват виновниците и товае работа на полицаите и държавата а нехората да раздават правосъдие колко хора пострадват невини
Aнонимен
на 28.09.2011 г.
0
 
 
пазете ги мангалите скоро 6те оберат и ва6иат дом ---- само за донори стават за ни6то друго
0
 
 
То като"Умирай трудно"-незнам колко вече...
+2
 
 
Г-н Петър Фичев, когато правите забележки, относно правописа на някого, моля, старайте се вие самият да пишете без такива!
-2
 
 
Ради Крумова, в България НИКОГА не е имало комунизъм и не говори глупости. онова бе социализъм. за справка се обърни към дебелите книги и прочети определението за едно и другото, за да разбереш! Georgi Kerpedzhiev, когато не умееш да пишеш на собствения си език и изписваш името на родината си с малка буква, това не е дреболия. това говори, че си прост и некадърен човек. всеки допуска механични грешки в бързината или заради дефектна клавиатура, но това не е такава. политиците не са виновни, защото ние сме ги избрали. избрали сме ги от народа и следователно те са същите като нас самите - селяни със селски манталитет, които се мислят за тарикати. такава е цялата ни нация и да ги изгорим ще дойдат други, които ще са същите. трябва ние самите да си променим манталитета, за да станем по-добри и тогава на изборите ще има по-добри хора, защото ще са от нас. тогава и държавата ще тръгне на добре. ако ти си умен и нормален българин, то до теб седят поне 50 темерута. вица за българския казан в ада, че не го пази никой е много верен и показателен, че нацията ни умира. оправията се започва точно от "дреболиите" за които спомена - правопис, правоговор, самосъзнание...
+2
 
 
Орден Стара Планина да му дадът на Рашков .....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: