ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Президентът свиква Консултативния съвет за национална сигурност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:39 / 27.09.2011Коментари (19)7448
© Plovdiv24.bg
Президентът Георги Първанов свиква на заседание Консултативния съвет за национална сигурност на 1 октомври, съобщиха от прессекретариата на институцията.

Тема на срещата ще бъде "Актуални проблеми на вътрешната сигурност. Неотложни мерки за гарантиране на реда и законността в страната и недопускане на етническо напрежение".

Своите доклади ще представят изпълняващият длъжността вътрешен министър Веселин Вучков и главният секретар на МВР Калин Георгиев.

На заседанието по закон ще присъстват председателят на Народното събрание, министър-председателят, министрите на отбраната, вътрешните работи, външните работи и финансите, председателят на Държавна агенция "Национална сигурност", началникът на отбраната и председателите на парламентарните групи в Народното събрание.

На заседанието е поканен за участие и главният прокурор Борис Велчев.

В понеделник лидерът на "Атака" Волен Сидеров внесе в президентството искане да се свика КСНС на тема "Циганската престъпност - опасност за националната сигурност".



Още по темата: общо новини по темата: 504
13.03.2023 »
12.11.2022 »
23.09.2022 »
03.04.2021 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
предишна страница [ 1/84 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
гоцо параваноглу ще излезе с декларация в защита на циганите и комунистите, какво друго да направи този лайномет.
Aнонимен
на 27.09.2011 г.
0
 
 
''Няма ромски проблеми, има ромски въпрос - политическо участие;Липсата на политическа ангажираност от страна на ромите и пълната пасивност на нашите активисти, вманиачени в производството на проекти, които капсулират ромите в гетата и пренасочват вниманието на обществото към неидентифицирани проблеми, угодни само за някои, ме накара да търся отговорите на дълго премълчани въпроси:колкото повече на правителството не му се занимава с ромския въпрос, толкова повече нашият елит пасува!!!Междуетническите отношения са като в началото на 90-те, миналия век. За 20 години нито една политическа формация, нито един ромски лидер не доказа авторитета си сред ромските гласоподаватели.След 20 години ние се върнахме обратно в 1990. Етническото напрежение е доста високо. Има места в България, където периодично избухват локални етнически конфликти, които медиите представят като конфликти на социална или криминална основа. А държавата стои пасивно. През 90-те правозащитните организации налагаха тезата, че ромският въпрос е правозащитен. Но в момента имаме специален закон и специален орган - Комисия за защита от дискриминация. Има омбудсман/застъпник за правата на хората и пазител на обществения интерес/;Крайно време е, да се заговори за ромски въпрос/12 милиона роми+/ в България и Европа.Има целенасочена държавна политика към ромите.Етническите въпроси винаги са били в ресора на МВР, а откакто ГЕРБ е на власт и официално минаха под шапката на полицията. Хората от силовия апарат винаги са си служили със силови похвати.Трябва да спрем да чакаме някой друг да ни решава проблемите. Нали в крайна сметка държавата това сме ние. Сами трябва да потърсим решението. Ромите в махалите трябва да разберат, че никой отвън не може до разреши проблемите им. Хората в кварталите трябва да се организират и да се включат активно в работата на общинските съвети и в управлението на кварталите. Когато ромът се научи да решава проблемите на ниво квартал, след това ще може да решава проблеми на национално ниво.Етническият мир у нас е социален мир. Когато нещата вървят на добре, има работа и пари - всички са доволни. Когато обаче корупция спира еврофондове и от това страдат дребните производители, няма значение кой е турчин, кой българин, кой влах и кой циганин.Някой да се вземе в ръце и да оправи законите че сичко стана с краката нагоре в тая държава, ако може да се нарече държава или сме територия с управление от племенни вождове-всичко си има граници на търпение, просто търпението на българина е прекалено голямо от турското робство още;
0
 
 
Да ги "накажем" на изборите. Изберете начин за протестен вот!
0
 
 
абе тези плазми ли да живнат бе....плужеци нищожни, то тях да подпукат хората
0
 
 
До 1 октомври може да е късно ..... с тези темпове и тенденции скоро ще има ЖЕРТВИ и от двете страни !!! ТЕЯ ПОЛИТИЦИ ДА ВЗЕМАТ ДА ЖИВНАТ С РАДИКАЛНИ РЕШЕНИЯ !
0
 
 
а кой и как ще гарантира сигурността на нашите деца, който в Пловдив бяха изполвзани най-брутално?!?
0
 
 
Да си трупат дивидентите и кво печелят от това не само ,че вече станаха смешни,ами рискуват и тях хората да заплюват наравно с циганите
0
 
 
А до първи колко бели могат да станат имат ли си на идея тия хора бе?
0
 
 
Баси, всичкото политик гледа да трупа дивиденти от това.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: