ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Миролюба Бенатова отговори за Катуница
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:54 / 26.09.2011Коментари (55)42270
©
Във Фейсбук страницата на журналистката от БТВ бе поместен отговор във връзка с отвореното писмо на протестиращите в село Катуница.

Ето какво пише Бенатова:

Аз направих репортаж от това, което се случваше, за което съм обвинена в пристрастност. Не съм корумпиран и пристрастен журналист, само защото не приемам да нарека геройство вид саморазправа, която е не по-добра от другите лоши неща, които се случват в Катуница.

Момчето е сгазено, вероятно нарочно, конфликтът е дългогодишен, жалбите от и срещу циганския клан са много, прокуратурата и полицията лавира между двата интереса, което води до последните събития. Не е нормално да се газят хора, както не е нормално да се палят къщи и коли. Показахме близки на убитото момче (първи), изтърпяхме псувни и удари, без да сме цигани или близки на Кирил Рашков. Бяхме нежелан свидетел на погрома и трябваше да се страхуваме и да не снимаме.

Ние не се изплашихме и разказахме това, което се случи - агитки на пловдивски футболни отбори унищожиха две къщи пред очите на "Жандармерията". Няма отговор на въпроса защо полицията не реагира срещу 200 души, които хвърляха запалителни вещества и камъни,режеха кабелите на телевизиит (бнт), заплашваха...

Показахме непокътнатата истинска къща на цар Киро, която полицията бе успяла да охранява добре, а феновете "случайно" не бяха открили, за да сринат.В двора имаше и 5-6 скъпи и здрави возила, също добре опазени от полицията.

"И вълкът сит, и агнето цяло"- и къщите изгорени (нищо, че не са обитаеми, достатъчно е за отпушване на напрежението), и Цар Киро доволен и добре опазен, защото е нужен за избори.

Хората с маските не бяха от Катуница, но жителите на Катуница ги подкрепиха. В наш материал хората разказаха защо одобряват саморазправата. Казват, че се чувстват дълго време тормозени от циганския клан, без да има адекватна реакция на властите.

Сега се очаква властите да реагират адекватно. Дано.



Още по темата: общо новини по темата: 504
13.03.2023 »
12.11.2022 »
23.09.2022 »
03.04.2021 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
предишна страница [ 1/84 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Като че ли само на г-ца Бенатова не и понася истината...:)))) И никак не и се вярва , че освен 4-тата власт, има и 5-та--народът и интернет....Хубаво ще е повече никога да не ме занимава със собствената си персона, защото тя никак , ама никак не е интересна.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
-2
 
 
Чудя се в каква държава живея и дали аз виждам същото което и останалите.Първо:Не съм привърженичка,ама никак на живота и манталитета на ромите,в същото време обаче осъзнавам,че щом нации много по-напреднали от нас не са се справили с тях едва ли и ние с магическа пръчка ще го направим.Нещата се изтървани,но поне трябва да се започне с нещо за да се поправят.Та в тоя дух-в какво точно обвинявате Миролюба.Аз гледах цял ден включванията и и се възмутих на това което виждам,дори се скарах с мъжа ми за това- той е върл расист.Виждах хора които безнаказано вземаха закона в свои ръце.Я си представете,че някой дойде и почне да троши вашата къща как ще се почувствате и какво ще мислите.Нали уж за това живеем в правова държава-законът да е върховния съдник.Иначе какво излиза,може би,че сме бананова република.И виновната в случая не е Миролюба защото и тя зададе същия въпрос който си задавах и аз:Ами това ако беше моят дом?Затова-виновни са ни управляващите,че смитаха под килима този проблем доста години и индиректно ние,че сме ги избрали.Просто ме отчайва волското ни търпение,зависта,липсата на чувство на общност и единение.Ние не можем да живеем заедно,загова ни управляват като сган и затова си носим последиците и трябва да сте особено нагли и слепи за да хвърляте отговорността за това на нечии чужд гръб.
+1
 
 
нулев рейтинг за босфортв вече, никой не я гледа вече тая циганска гнусна осрана телевизийка и никой няма да рекламира повече при тях
+5
 
 
Бенатова,поданничка ли си на Киро Рашков,че го наричаш цар!?След като си видяла пияни и дрогирани младежи,а това не отговаря на истината,отиди на очен лекар,за да ти проверят зрението.Лично аз и моето семейство бойкотираме тотално босфорната ви тв.
+4
 
 
Г-жи и г-да рекламодатели, ако сте истински БЪЛГАРИ, моля да пренасочите рекламите си от телевизията /btv/ и външните продукции в нея към други такива. Гражданите на географското понятие България не искат да гледат телевизия толерираща "циганщината" и наричаща зрителите си "лумпени", "наркомани" и "пияници".
+1
 
 
Изпреварили сте ме. Изтрих от каналите си тая гнусна турска телевизия. Дакото не изгонят мизерната журналистка - няма и да я гледам!!!!
+6
 
 
Аз не гледам БТВ - а вие? Тази нещастна женица може да си ходи в селото от което е изпълзяла. Дано там има достатъчно цигани, на които да се радва
+9
 
 
Една седмица не включвайте приемниците си на бтв да им се срине рейтинга и да видим тогава, дали пак ще се оправдават или ще се извинят на всички доблестни българи, които засегнаха с нескопосаните си репортажи. Аз лично започнах бойкота от днес!
+10
 
 
Тази шматка да се постави на мястото на родителите изгубили децата си и тогава да се обяснява...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: