ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (28)
Пловдивските депутати не чуха мнението на пловдивчани за стадион "Пловдив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:05 / 12.09.2011Коментари (13)9215
© Plovdiv24.bg
Пловдивчани показаха, че са съпричастни към съдбата на стадион "Пловдив", но избраните от Пловдив депутати - че са безучастни. Това стана ясно след срещата, инициирана от зам.-кмета Георги Титюков с народните представители по повод публичното представяне на резултатите от най-голямото допитване под тепетата.

"За нас е важно мнението на пловдивчани за съдбата на най-голямото ни спортно съоръжение. По тази причина и организирахме допитването до хората. И както се казва "Глас народен - глас божи. Сметнахме, че е редно нашите депутати да знаят какво мислят пловдивчани, преди да се предприемат каквито и да било стъпки. Но, за съжаление, това не стана - отзова се само един народен представител. Ние обаче ще изпратим с нарочни писма пълната справка за проведеното допитване до всички депутати от Пловдив-град, надяваме се този път да му обърнат внимание", заяви Георги Титюков.

"Пловдив има 10-има народни представители, петима от тях са на управляващата държавата партия ГЕРБ. Не дойдоха - явно за тях има по-важни неща от мнението на пловдивчани", посочи и общинският съветник Константин Георгиев.

Георги Титюков благодари на всички, включили се в анкетата и добави, че за него тази активност означава едно: пловдивчани не са безразлични към съдбата на стадион "Пловдив". Той припомни, че в най-голямото допитване под тепетата са се включили 15 356 души. От тях 11 972 или 78 % са на мнение, че спортното съоръжение трябва да се ремонтира и довърши, 3 335 или 21.75 % смятат, че стадионът трябва да се събори и построи наново и едва 49 души или 0.25 % заявяват, че не се интересуват от този въпрос.

Георги Титюков и Константин Георгиев напомниха, че дебатът е тръгнал след хвърлената преди време от финансовия министър Симеон Дянков "информационна бомба", че правителството е осигурило 200 млн.лв. за нов стадион, в софийското поле край Враждебна. "Предложихме вместо да се дават 200 млн.лв. за един стадион-паметник, средствата да се дадат на 10 големи града, като за Пловдив могат да бъдат отпуснати 20 млн. лв. и стадион "Пловдив" да се довърши". "Още веднъж повтаряме - ние не искаме пренас

(с) ПОТВ
очване на важни за друга сфера средства - ние искаме от обещаните "осигурени" от министър Дянков пари за най-голямото ни спортно съоръжение", посочиха Титюков и Георгиев.

Георги Титюков бе категоричен, че гласът на пловдивчани не е останал глас в пустиня, тъй като общината е предприела всички необходими действия за обследването на стадион "Пловдив", за което лично премиерът се разпореди, и е проведена процедура, избрана е фирма-изпълнител. Чака се единствено правителството да преведе обещаното финансиране. "Но си оставаме само с чакането. Бяха ни обещани 150 000 лв. за електронното табло на Гребната база преди Европейското - не получихме нищо и общината сама осигури средствата. От 15 юни чакаме по 1 милион лева за стадионите. И тук нищо до този момент. Ние единствено слушаме обещания - затова категорично не мога да приема разни подхвърляни твърдения, че общината нищо не правела. Общината прави, но тя не може да попадне под ударите на закона и да предприеме процедури, наивно чакайки обещаното финансиране", реагира Константин Георгиев.

Георги Титюков и Константин Георгиев напомниха, че дебатът е тръгнал след хвърлената преди време от финансовия министър симеон Дянков "информационна бомба" че правителството е осигурило 200 млн.лв. за нов стадион, в софийското поле край Враждебна. "Предложихме вместо да се зават 200 млн.лв. за един стадион-паметник, средствата да се дадат на 10 големи града, като за Пловдив могат да бъдат откпуснати 20 млн. лв. и стадион "Пловдив" да се довърши". Още веднъж повтарям - ние не искаме пари отнякъде другаде, или пренасочване на важни за друга сфера средства - ние искаме от осигурените от министър Дянков пари за най-голямото ни спортно съоръжение", посочиха Титюков и Георгиев.

Георги Титюков бе категоричен, че грасът на пловдивчани не е останал като глас в пустиня, тъй като общината е предприела всички необходими действия - за обследването на стадион "Пловдив", за което лично премиерът се разпореди, е проведена процедура, избрана е фирма-изпълнител. Чака се единствено правителството да преведе обещаното и заложено финансиране.

Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За съжаление, както всичко в България, отново ставаме свидетели на една идиотщина. Никой ли не разбра или всеки се прави, че не разбира, че тези "обещани" пари за Пловдив, никога няма да дойдат докато не кацне някой кандидат на ГЕРБ на кметското столче. Пари няма да има за Пловдив, ако изберем някой друг, но все пак не може и да сме мишки и затова ГЕРБ нека разберат, че ние не сме като "другите", ние ще гласуваме за който искаме, защото имаме Сърца, имаме Души и те не могат да се манипулират.
+2
 
 
Как не ги е срам тези депутати не знам! Все пак благодарение на нас те са в правителството с цел да защитават нашите интереси. ГЕРБ се подиграва с град Пловдив и това ще им изиграе лоша шега на изборите, надявам се повече пловдивчани да мислят като мен. А Титюков е млад кандидат който с работа е постигнал много защото него няма кой да го бута за разлика от партийните поставени кандидат кметове и мисля че товае човека който може да допринесе много за развитието на града, защото няма кой да го командва от София, а и не е тъп като някой други хора да се карат с управлението на държавата и да вкарва гадните комунисти в управлението на града ни.
+1
 
 
Изобщо не съм изненадана, че никой от управляващите не се интересува от мнението на толкова много хора - в случая пловдивчани. Имам известен опит в строителството и мога да заявя най-отговорно, че най-много се краде от ново строителство - не е изгодно да се правят ремонти понеже там няма да има лапачка за всички на хранилката. А за мен е кощунство да се разруши едно такова голямо съоръжение и да чакаме някаква си испанска фирма да ни направи нов по-малък стадион (ние по-малки си имаме). Цялата борба в този случай е за МОЛ-а и др. обекти, които ще се построят на терени около стадиона (не че имам нещо против да се изградят спортни бази, но тук става въпрос за още един МОЛ). Но така или иначе нашите народни представители (на които им плащаме тлъсти заплатки) доказаха за пореден път, че депутата помни, работи и обещава само докато го изберат, след това се превръщат в касички и единствено шума на парите ги вълнува.
+8
 
 
Очаквах, че за втория тур на местните избори има само двама претенденти, (Атанасов и Тотев), ноооо след днешния гьонсуратлък на пловдивските депутати няма да се учудя ако в борбата се включи и трети. И ако сколаса (третият) кой ли измежду Тотев и атанасов ще отпадне?
-2
 
 
Аз предварително ви казах че това допитване беше само с рекламна цел. И че ще се вземе решението, при което могат да се откраднат най-много пари - а това не е реконструкция.Между другото какво стана с експертизта за състоянието - колко месеци или години ще се прави.
+11
 
 
Заради тясно-политическите си интереси милиционерчетата от герп, скритите комунистчета от мвро, да не говорим пък за лумпените от атака, се покриха от страх да не би Титюков и Георгиев да натрупат макар и минимален актив. Пък тук не става въпрос да им искат нещо - просто искаха да ги запознаят с МНЕНИЕТО НА ПЛОВДИВЧАНИ. Но на коя от горните "национално-отговорни" партии им пука за мнението на пловдивчани... Не знам дали някой друг, политик или партия, се е интересувал/а от мнението на жителите на града по какъвто и да е въпрос. Така че не ходете за гъби на 23.10 и не отбелязвайте върху бюлетината със затворени очи. Следете внимателно участващите в предизборната надпревара и не забравяйте днешната неосъществена среща, когато влезете в стаичката.
-15
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Манол Георгиев: Изпуснахме уникален шанс да бием Спартак, те изравниха след карамбол
"Канарчетата" се похвалиха с повиквателни за националните отбори за девойки
Пуснаха на търг фланелка на Левски, средствата отиват за юноша на Марица
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
Голова суша тормози любимеца от "Лаута" Ален Ожболт, тимът му не вкара в 6-и пореден мач
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: