ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (7) | Вчера (28)
Анкета: 78% искат стадион "Пловдив" да се завърши в сегашния му вид
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:46 / 01.09.2011Коментари (84)16985
15 356 души взеха участие в най-мащабното допитване до пловдивчани за съдбата на стадион "Пловдив" - каква да бъда съдбата му - реконструиран или разрушен и изграден отново. Това обяви зам.-кметът по младежка политика и спорт и кандидат за кмет на "Кауза Пловдив" Георги Титюков, който днес изнесе резултатите от едномесечното гласуване на гражданите, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Преди всичко искам да благодаря на пловдивчани за високата гражданска позиция, която изказаха докато течеше гласуването. Аз и екипът ми ще лобираме за тезата, която е получила най-широка обществена подкрепа, защото за нас е важно мнението на пловдивчани", категоричен бе той. 

"От общо далите своя вот, 11 972 души или 78% са заявили, че смятат, че спортното съоръжение трябва да бъде ремонтирано и довършено", съобщи Титюков. "Малко над 3 300 пловдивчани са гласували за събаряне и повторно построяване на стадиона, което е 21.75% от анкетираните, отбеляза той и допълни, че "едва 49 душ 0.25% са отговорили, че темата не ги интересува."

Общинският съветник и едно от лицата на &


(с) ПОТВ
quot;Кауза Пловдив" - Константин Георгиев, също благодари на хилядите пловдивчани изрази позицията си. "Изключително красноречив е отговорът на пловдивчани, които масово са подкрепили реконструкция за около 20 млн. лв., а не събарянето му и последващо изграждане, което ще струва над 150 млн. лева. Смятам, че вече е редно управляващите да се вслушат в мнението на жителите на Пловдив", заяви Константин Георгиев.

В присъствието на нотариус бяха изтеглени наградите от томболата. Първата награда, която беше уикенд за двама на брега на морето, отиде при Георги Иванов. Втората награда, която е езиков курс по избор зарадва Александър Габрич. Абонаметни карти за "Ботев" и "Локомотив", получиха съответно Кочо Димитров и Димитър Ковачев. Фланелка на "Локомотив" отива при Надежда Качакова, а фланелка на "Ботев" получава Марио Турников. Абонаментна карта за фитнес за 1 месец спечелиха Стефан Трендафилов и Николай Николов. Карта за солариум отиде при Румен Конарски. Безплатни масажи спечели Христо Поляков. Сашка Бургова спечели билети за романтична вечеря в ресторант.


Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Колкото преведоха парите за Локо и Ботев,толкова и стадион ще направят.Това е поредния евтин пиар,аман от боклуци в тая държава.
+5
 
 
Трайчо, истина е, че Титюков още миналата година откри този дебат. И той не касае само стадион Пловдив. Ако не ти е къса паметта тези 140 млн., които правителството каза, че е осигурило за нов национален стадион в София по идея на Титюков е по-добре да се разпределят по градовете из страната, като само една част от тях - 20 млн. за стадион Пловдив. Идеята е другите пари да отидат във Варна, Русе, Стара Загора и в цяла България ще има обновени стадиони. Не съм съгласна, че ако днес не може да се съберат повече от 20-25000 утре няма да е възможно. Едно време, когато нямаше раждаемост приватизираха десетки детски градини. Сега няма места за децата ни. Така че нека да гледаме по-далеч от носовете си.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+10
 
 
Гласувах за ремонта поради следните причини: 1.Дизайна на испанците е адски грозен и непрактичен за мен. 2. Испанците искат да махнат олимпийската писта от стадиона. Една наистина много добра писта. (не всичко е само футбол). 3.Тоя "бъбрек" ще глътне целия въздух. 4. Защо да събаряме напълно здрав стадион и да дадем 120 млн. , като може да дадем 20млн. (тези пари идват от нашите джобове). 5. Аман от МОЛ-ове 6.Стадиона ремонтиран ще е 40 000 местен, испанския искат да го намлят двойно по-малко. 7.Ремонтирания стадион ще е с писта, има вече изградени спортни зали и няма да глътне въздуха.
-4
 
 
Тука поне би трябвало да мислим и действаме заедно . Защото се изказват лелки и чичковци , които са стъпвали на стадиона само по грандиозните чествания на Първи май и Девети септември.Идват избори и искат пак да ни.... . Аз лично не вярвам нито на Титюков , нито на арх. Маринов.На каталунските бизнесмени би трябвало да се даде не само шанс , но и всячески да се помага .Видя се как Държавата / в частност Общината / могат да стопанисват този грандиозен спортен обект.Пълен провал ! Жив та..к! Лапачите не трябва повече да се допускат . Дайте шанс на бизнеса , но го обвържете със необходимите гаранции за размера на инвестициите , срокове на изпълнение и начин менажиране.Трудно ми е да повярвам че това може да стане .Въпрос на обществен натиск . И канарите и черно-белите имаме нужда от този стадион. Всички имаме и добри и лоши спомени от него и го искаме за всички нас, искаме го за Пловдив.
+5
 
 
Незнам защо, тези които защитаваме тезата за реконструкция на стадиона, не сме разбирали какво ни предлагат митичните архитекти от Каталуния! Аз не обиждам никой, това е тяхното мнение, искат нов стадион, добре! Само че тези които искат нов стадион, сигурно не познават харизмата на "голямата къща". Аз съм бил на този стадион многократно когато е бил пълен, атмосферата е невероятна повярвайте ми, а и до днес макар в много трагичен вид, стадиона има европейска архитектура! Ако е наистина здрав да го ремонтират, ако не да го бутат! Както писах по рано, ако въобще стане нещо от цялата шумотевица, май ще го открият за 50 годишнина на Стоичков, а може и тогава да го кръстят на него, не че не заслужава! Само дето незнам дали ще има пловдивски спорт тогава!
+6
 
 
Ако е само за футбол трябва да се бутне и да се направи футболен. Ако не , да го реконструират и да го завършват в тоя вид , щото и сега не е зле като визия , само дето трябва да го позакърпят малко , за да не падне някоя тераса.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локомотив Пловдив загуби от Чавдар, предстои двубой срещу лидера
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Димитър Кузманов стартира успешно в Хърватия, върна си на познат съперник
ЦСКА за най-добрия млад пловдивчанин: Гордеем се с теб, Ицо!
Над 500 щангисти от цялата страна вече са в Асеновград за държавното първенство
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: