ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бакалов: Проектът за стадион Пловдив е крачка към бъдещето
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:09 / 29.07.2011Коментари (29)10642
© Plovdiv24.bg
Почетният президент на Ботев Пд Марин Бакалов застана твърдо зад идеята стадион "Пловдив" да бъде реконструиран по плана испанските архитекти, които Христо Стоичков доведе. Според него обаче, това трябва да стане и със съгласието на представителите на леката атлетика и Университета по хранителни технологии, които стопанисват под една или друга форма различни части от площта предвидена за строеж.

"На първо място трябва да благодарим на Христо Стоичков и да го адмирираме за желанието му да помогне Пловдив да има подобно съоръжение и за това, че действа по този въпрос. Това, което показаха хората от Испания, е уникално за България. Лично за мен няма съмнение дали трябва да бъде реализиран този проект, защото това съоръжение ще бъде крачка към бъдещето за Пловдив. Нашият град има нужда от това.

От дебатите при представянето на проекта се видя, че има конфликт с интересите на тениса, плуването и леката атлетика. Голям пропуск е, че тези спортове не бяха предварително запознати с плановете за стадион "Пловдив". Това доведе до тяхното оправдано недоволство. Сега най-важното е общинарите да предизвикат един разумен диалог с представителите на тези клубове, в който всеки да каже своите изисквания и да се стигне до коненсус. След това тези изисквания да бъдат представени на проектантите. Те показаха, че са отворени към разговор, след който интересите на всички да бъдат защитени.

Колкото до нас - футболните хора, мисля че единствените претенции, които можем да имаме са около капацитета на стадиона. Но и тук испанците веднага се съгласиха и казаха, че не е проблем да се увеличи броят на седящите места.

Проектът е страхотен, а търговски части в него е нормално да има. Тенденциите по цял свят са такива. По този начин комплексът ще бъде достъпен и интересен за всички пловдивчани. Да не забравяме, че говорим за инвестиция от почти 160 млн. евро. Това не се случва всеки ден. Все пак е в реда на нещата инвеститорите да търсят възвръщаемост по този начин. Длъжни сме да привлечем тези хора в града, само ще спечелим от това."



Източник: botevplovdiv.bg
Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
За пореден път се убеждавам, че хорската памет е къса. Преди 2-3 месеца когато Б.Борисов, а след това и областния Тотев лансираха идеята за бутането на ст."Пловдив" повечето фенове и граждани на Пловдив бяха против. Благодарение на мощния Пи-аР в медиите и силно участие по форуми, вече единствения спор е не дали ще се бута стадион Пловдив и ще се строи нов, а с колко седящи места ще е новия стадион. Никой не се сеща дори, че е назначена комисия която да оцени здравината на спортното съоръжение. Това ме навежда на мисълта, че съдбата на ст."Пловдив" е предизвестена и той ще бъде бутнат. Никой не се замисля, че ще се бутнат тенис-кортовете и поне 3-4 години Пиронкова и останалите състезатели-надежди на Пловдив и България няма да има къде да тренират. Същото ще е положението и с леката атлетика (Таджан Наимова и др.), и плуването, и с другите спортове които се развиват на спортен комплекс "Пловдив". А 4 години са един цял олимпийски цикъл. Никой не помисля, че ако се бутнат съоръженията и не се построят нови, то спорта в Пловдив загива. На Резон-а и останалите платени драскачи които ще ме апострофират, че ще има банкова гаранция от 200 млн. ще напиша, че преди да се платят тези пари ще се водят дела поне десетина години и накрая не се знае кой ще излезне виновен. И като знам, че Община Пловдив вече 10 години не може да си вземе наема от 1-2 млн. от Симфония в Градската градина, като знаем как се справя Общината с Градски транспорт и Батаклиев, със Синдикалния дом, с балите боклук от София, с апортите в Панаира и какво не още, то можем да си представим как оставаме без спортно съоръжение развиващо десетки видове спорт. Там е и спортното училище .......... изобщо има доста засегнати дори и всичко да е наред, и всичко приключи за 3-4 години. Идва и следващия въпрос - след като се построи новия комплекс, кой ще се грижи за подръжката му? Срещу какъв наем ще се ползва съоръжението от съответните клубове и кой ще плаща на испанците? Нашите деца дали ще могат да тренират там - пловдивчани ще имат ли пари да пращат децата си в този нов комплекс или там ще се забавляват само богати мамини дечица??? Какъв достъп (например безплатен) ще получат деца от домовете за сираци например, инвалидите и т.н., и т.н.... Моя въпрос е защо не се опита да се запази и довърши съществуващото спортно съоръжение, а на испанските инвеститори да се предложи да реализират техния идеен проект в район Тракия или в район Южен например. Все някъде ще има 200 декара общински имот който да задоволи изискванията на испанците. От още един спортен комплекс Пловдив само ще спечели. За съжаление никой не мисли в друга насока освен за бутането на ст."Пловдив" което е жалко, а 15-20 млн. лв. за завършването му могат да се намерят - желание трябва. Ако всеки пловдивчанин внесе по 60 лв. то могат да се съберат нужните 20 млн.лв.
+5
 
 
Браво!! Нека се осъществи. Страхотна инвестиция и за Пловдивчани.
+7
 
 
кажи с нашия стадион какво става то оня го остави там кашата е пълна
+5
 
 
Най важно е за такъв хубав стадион да се развие маркетинговата система за да може стадиона да печели както е на всякъде по света...
+6
 
 
Обсъждането да става час по скоро и да се решават нещата бързо и ефективно, за да не изтървем инвеститорите! Вместо магазини за " кифли, който се правят на кроасани ", то този МОЛ да бъде по спортен и вътре да има закрит плувен комплекс с атракциони и подобни спортни съоръжения.
-3
 
 
Доколкото виждам, това са първите хора с реални пари, които имат желание да инвестират в спортния комплекс на стадион"Пловдив".Никога досега градът ни не е имал толкова голям инвеститор. По закона на Бг, това е инвеститор от клас "А", за когото са спестени голяма част от сложните и дълги бюрократични законови процедури до издаването на правото на строеж. Ще бъде голяма грешка още отсега да им кажем да си гледат работата и да си отидат натам, откъдето са дошли. Те показаха какво могат с визията-концепция, обявиха, че могат да дадат банкова гаранция за 200 млн.евро. Сега топката е в нас, приятели. С нетърпение ще чакам общественото обсъждане, където всички ние да заявим какво точно искаме да бъде направено там. Така, че да бъдем удовлетворени и за капацитета на стадиона, и за царицата на всички спортове - леката атлетика, за плуването, за тениса и т.н. Само така ще можем да зададем основните критерии за техническото задание за проектиране, което общината да възложи на кандидата-инвеститор да проектира.
+7
 
 
Много разумно и балансирано изказване на Бакалов. Има качества на мениджър.
+5
 
 
ДимитарК, мисли за светлото бъдеще, когато Пловдив ще има нужда от стадион с капацитета на Мараканя, не само за концерти, а и за футбол на европейско и световно равнище; това време неминуемо ще дойде, когато изритаме от футболния съюз, от държавното и местното управление всички гниди, паразити и кърлежи, които знаят само да лапат и да духат...
-14
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: