ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Кметът: Ако стад. Пловдив ще се бута, ще искаме пълна банкова гаранция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:00 / 23.06.2011Коментари (53)16686
© Plovdiv24.bg
"Ако се реши, че стадион Пловдив трябва да се бутне,  задължително ще искаме пълна банкова гаранция от испанските инвеститори", заяви днес кметът Славчо Атанасов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Така той отговори на журналистически въпрос, как ще се процедира, ако се установи, че съоръжението е негодно и трябва да се бутне. Припомняме, че вчера премиерът Бойко Борисов нареди резултатите от въпросната проверка да станат известни до не повече от 14 дни.

"След като комисията бъде готова с някакво становище, ще организирам и Общественото обсъждане за съдбата на стадиона, за което вчера вече казах", поясни кметът. Стана ясно, че той ще в настоява в Експертният съвет, който ще се произнесе за състоянието на съоръжението, да участват и арх. Вальо Маринов, както и зам.-кметът  Георги Титюков.

По същата тема, зам.кметът Георги Титюков заяви, че е съгласен стадион "Пловдив" да се бутне и да се построи наново, но се притеснява да не се получи ситуацията с гръцкия АЕК, където след бутане на техния стадион,нов  не е построен.

Той също смята, че трябва да се иска пълна банкова гаранция от инвеститора, за да може в случай, че той спре строежа, общината да го завърши.

Относно изявленията на някои спортни дейци, че Община Пловдив не е изпратила нужната документация на испанските инвеститори, Титюков беше категоричен, че притежава документи,  доказващи точно обратното. 

"Въпреки това,  днес ще бъде изпратен повторно целия набор с документи, които испанците искат- скици на стадиона, информация за града, моловете, хотелите, посещаемостта на мачовете, отстоянието от летището и др.", каза още зам.-кметът.
Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не на всяка цена, трябва да се направи стадиона. Много зависи какво ще искат от среща испанците....
0
 
 
Браво на кмета, докраи защитава интересите на Пловдив. От къде да сме сигурни, че няма да го бутнат и после да си гледаме само снимки от него и да разказваме на децата си какво сме и мали и какво е можело да стане. На стадиона му трябва още много малко и това го казаха не един и двама компетентни хора и ще имаме един от най-големите стдиони на балканския полуостров и добра атлетическа база не 2 в 1, а доста повече в 1, и то за малко кинти.
+2
 
 
никво бутане иска се да се пооправи тук там ако беше толкова зле до сега да е паднал сам нямаше да 4ака изборите 4е да го бутат зорлен иска се малко пари от обштината дет зимат данаци и винетки пак не праят ништо само бутаме и уш после строим тва са филми от едно време
+1
 
 
Колко стадиона има на балканите с капацитет за финал на европейски турнир? В момента един от тях е в Пловдив. Бутнат ли го ще останем извън този списък. И за какво? Така и никой не е задал правилният въпрос, а именно: Какво по-добро получаваме за тези над 100 млн. Какви точно предимства ще има този нов стадион та да си струва тази цена?
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+4
 
 
Бутнат ли го ,напълно е възможно да се случи същото като стадион "Варна",оформянето на дупка и строителна площадка.Затова трябва да има сериозни гаранции от страна на инвеститора.
+4
 
 
Добре, че беше Жоро Титюков още по нова година да бие камбаната за ст. Пловдив, та политическите лихуси да се размърдат. И ако питате мен - НИКАКВО БУТАНЕ! С това събаряне усещам, че нещо не е както трябва. Как от една разходка по пистата решиха, че трябва да се събаря? Ако затворим очи и ги отворим ще видим, че "Испанският модел" е лишен от всякаква финансово-икономическа логика.
+3
 
 
За какво бутане става на въпрос.Саниране и поддържане на този уникален стадион.Бетона му още се втвърдява.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+10
 
 
Оставете настрана парите и политиката ... Замислете се над друго нещо - колко труд е хвърлен за строежа на стадиона ... за някои хора говорят за събаряне без да са поставили една тухла през живота си ... Някои кандидат кметове казват "морално остарял" - разходете се по света - точно "морално остарялите" неща се ценят най-много ... Ама давай да го бутаме, после "нашите" строителни фирми ще лапат парите (които уж ги няма).
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: