ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Кметът: Разликата между двата варианта за стадион "Пловдив" е над 100 млн. лв.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:03 / 21.06.2011Коментари (36)11917
© Plovdiv24.bg
"Има два варианта за стадион "Пловдив", заяви днес на извънреден брифинг кметът Славчо Атанасов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Градоначалникът смята, че с планът на арх. Вальо Маринов, според който съоръжението може да възстанови напълно за не повече от 20 млн.лв., стадионът ще се превърне в "кукличка и бижу".

Вторият вариант е съоръжението да бъде изцяло съборено от испанските инвеститори, които футболната легенда Христо Стоичков доведе преди време на оглед и на място на стадиона да се прострои чисто нов такъв.

"Разликата обаче между двата варианта е над 100 млн. лв.", уточни още кметът  и допълни, че за да се бутне "Голямата къща" и се прострои нов стадион, ще са необходими 140 млн. лв. Новото съоръжение ще разполага, не както сега с 50 000 места, а с 35 000.

Славчо Атанасов е категоричен, че трябва да бъде инициирана нова среща с Бойко Борисов, Симеон Дянков и Свилен Нейков и изрази своето съгласие  за всеки един от вариантите, стига пловдивчани да имат един модерен стадион.
Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Ако се приеме 2 рия вариант и се построи стадион,в който да бъдат вложени 140 млн. лева от частен инвеститор,представяте ли си каква ще бъде цената на билетите!?Айде сега,всеки един от вас,които четете това, независимо на кой отбор сте фен, да си помисли колко лева би дал,за да гледа мач....!Мога да ви гарантирам,че след такава инвестиция той няма да е по-евтин от 15 лв.Затова според мен е по-добре да се ремонтира с помоща на държавата и капацитета да остане 55 хил. И дай боже, с по-евтини билети да го видим пълен някой ден!
+2
 
 
стадионът трябва да е с капацитет поне 55 000 зрители , а пък ние привържениците от Пловдив ще си напълним до дупка !
+1
 
 
Стадион " Ботев " .При откриването през 1961 год. с 35 000 места. Рекордна посещаемост 40 000 зрители -на 27.02.1963 год. на мача Ботев- Атлетико.Стадион " Локомотив " .При построяването му капацитет 24 000 .През 1983 год. в мач за влизане в А група -33 000 зрители. През 2010 год. -реконструкция .Тази година отпуснати по около 1 милион лева на стадион.
0
 
 
Експерт излезна тоя доказан мазник. Защо не се върне в хралупата си Славчо - като едноклетъчна мажоретка на Гергов... Нагли Крадци ООД !
+7
 
 
Абе тези луди ли са ....ще развалят готов стадион . И каква е гаранцията че като го бутнат ще го построят ,да неостанем и без него ? Или ще се започнат безкрайни препирни и процедури и ще има да чакаме още 20 години да им дойде кефа да направят нещо за градът ни
+7
 
 
Никакво събаряне, никакъв нов стадион! Само гледат да насочат колкото се може повече пари към тяхни си хора. Да си разиграват селското конче пред панелнте ни "столичани" от село Ключ. Какво значи модерно съоръжение? Ядрото е построено и според архитектите е здраво, "модерното" е само един "кожух" от вън, а мисля че на всеки му е ясно че от вътре както пистата и терена са по скоро козметични ако мога така да се изразя и не чак толкова сложни ремонти. Единствено покритието е по-сложно но не и трудно, но и за него има опции. Мерси съм за "модерен" стадион който след пет години прилича на ла*но. Пловдив заслужава един класически изглеждащ и добре подържан стадион. На Долев думите от предната статия са пълни глупости, бих приел една друга причина но не и че стадиона е "морално остарял" - каквото и да значи това??? Все пак не говорим за идеология а за сграда!
-4
 
 
Това рядко лайно наречено "кмет" на Пловдив, е най-жалкото такова в цялата антична,средновековна и съвременна история, дори включваща и тази при комунизма! Славчо Атанасов нека жълтурите да си го вземат на стадиона, защото и те са такива като него - селяни и потомци на селяни! Аман от вас и от вашата простотия!
+5
 
 
Утре щяло да има среща на Стоичков, Б.Б. и Пловдивчани за стадиона пред зала Чайка.
+8
 
 
Ако се започне нов строеж, пак ще липсват пари и ще си останем без стадион. Направете ремонт - Пловдив има нужда от този стадион
+8
 
 
По добре е на този стадион да се направи основен ремонт и да се довърши окончателно, заедно със залите в него ,ще стане по бързо. При едно бутане и строеж на нов стадион, ще минат 5- 8 години . Ще се смени властта и приоритетите и ще останем без стадион. Желязото се кове докато е горещо, съграждани.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: