ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (11) | Вчера (28)
Оптимистично приключи дискусията: Стадион "Пловдив" втори национален
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:07 / 17.06.2011Коментари (55)24056
Приключи срещата-дискусия във връзка с възможността за превръщането на стадион "Пловдив" във втори национален стадион, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На нея присъстваха зам.-кметът по младежки политики и спорт Георги Титюков, председателят на общинския съвет на Пловдив Илко Илиев, представители на БФС, както и представители на спортните федерации и организации от страната. Очаквано нямаше представител на правителството.

Впечатление направи, че освен председателите на фенклубовете на Ботев и Локо, на срещата бяха и Дучето от страна на ЦСКА, както и представители на Дунав (Русе) и Берое (Стара Загора).

Костадин  Славов, председател на фенклуба на Локомотив-1926 изрази своето възмущение от факта, че последните 20 г. стадион Пловдив изобщо не е ремонтиран и това е символ на отношението на държавата към спорта изобщо.

Представителят на фен-клуба на Ботев Велизар Цолакирев беше категоричен, че реконструкцията на стадиона не касае само Пловдив, а и останалите градове, които за София са, отбеляза иронично той, провинция. 

"Възмутен съм от отсъствие

(c) ПОТВ
то на държавни мъже на срещата. Не може в Пловдив преди около 2000 години да е имало стадион, на който да са се провеждали спортни събития(Римския стадион), а  сега да няма адекватно спортно съоръжение от ранга на стадион "Пловдив", продължи във същият тон Цолакирев.

В същият тон бяха и всички други изказвания на срещата, продължила близо два часа. Проектът за реконструкцията на стадион Пловдив беше подкрепен и от Дучето, както и от представителите на Стара Загора и "Дунав" Русе.

Архитектът на съоръжението Валентин Маринов заяви, че стадиона е завършен на 80% и с 20 милиона лева България ще има национален стадион с 50 000 седящи места и паркинг за 1 500 автомобила, което също не е за подценяване.

Правителството ще получи протокол от срещата.

"Смятаме, че ще убедим правителството да подпомогне в изграждането на стадиона", каза сред завършването на срещата организаторът на събитието Георги Титюков.

След това гостите и зам.-кметът  разгледаха Олимпийския гребен канал, стадион "Пловдив" и Лекоатлетическото хале, което в момента е в строеж.

Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
До оптимистите по долу, обяснете ми как най рано след 3 години ще имаме готов стадион. Ако на вас ви се иска, то на мен още повече ми се иска да го имастадиона но Голямо УВИ!
+5
 
 
Посочете ми друг такъв комплекс в Европа.Няма.Лудост е този стадион да стои занемарен.Националният отбор им трябва само един мач на него за да не си помислят за друг стадион.
+6
 
 
аз пък от прочетеното днес и от изявление на Стоичков разбрах,че нещата не вървят въобще оптимистично!Както винаги нашата община бави документите със стадиона,,пак си бараме ушите,бъркаме в пъпа,ауе с 2 думи айляк...Не знам с каква цел става това...Не може документите в Шопия да са готови за 24 часа,а ний да сме е*ахти мухалите...Но проблема не е в мен или някой от пишещите долу,а в мишките,които се крият в общината..Сега Шопия ще има 2 стадиона,а ние един голям член!Ай честито!
+4
 
 
стига с този песимизъм , стадион пловдив и комплекса около него са уникални ,гребната база е уникална , трябва да им стане навик в парламента да се мисли и за другите градове , иначе без пловдив , бургас , варна , по добре да заличим страната ни
-4
 
 
Пак няма никой о твласт имащите а без ченгето нищо не става.Пловдив върви към забрава.
+2
 
 
Нищо няма да стане поредната лъжа.Пловдив не вярва на нищо вече само приказки,а действия никакви.
+6
 
 
Немога да ги чакам 2 години да вадят разрешителни, или ще го правят и ще работят за града или да не се мотат. Как то е тръгнало след 2 години в България може да няма и спорт, визирам и футбола. Тогава за кой ще го строят. Тук се пенят някой ще се пълни , ама то 20 години простотия хората нямат навик да ходят на стадионите, защото там няма личности футболисти като едно време! кажете ми в днешните отбори един футболист заради който на стадиона ще се изсипят 20 000 души? Последния голям преди 2 седмици събра 15 000!
+2
 
 
До ПЕКСТ ПЕКСТ: ясно е, че няма да стане веднага, но колкото по-рано се поеме ангажимент от държавата, толкова по-бързо ще имаме и стадион. Ние сме чакали 20 години сега за 1-2 години уреждане на документация - проекти, разрешение за строеж и строителство няма да правим проблем я! Лично аз смятам, че подходът е правилен и искам да поздравя г-н Титюков за това, че успя да повдигне въпроса, и то с много силни икономически и други аргументи.
+8
 
 
Трай коньо за зелена трева.Добре е все пак,че са ни подкрепили другите градове като Стара Загора и Русе.Не знам само Дучето какво е правил там?
+10
 
 
Май доста хора вярват в дядо коледа.Аз от една година съм в софия (не по мое желание) и мога да ви кажа,че никога няма да има такъв стадион в Пловдив.Софиянци или по-точно столичани,защото софиянец не съм видял още. ще направят национален стадион в Костинброд от колкото в Пловдив.Аз изгубих надежда за Пловдив или така наречената провинция от столичани.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Треньорът на Марица: Готови сме за плейофи през два-три дни
Трогателно! Фенове на ЦСКА помагат на юноша на Марица
Локомотив Пловдив загуби от Чавдар, предстои двубой срещу лидера
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: