ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Днес обсъждат стадион "Пловдив" като втори национален
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:25 / 16.06.2011Коментари (33)16978
© Plovdiv24.bg
Възможността за превръщането на стадион "Пловдив" във втори национален стадион ще обсъждат днес на среща зам.-кметът по младежки политики и спорт Георги Титюков, представители на държавата и общината, на спортните федерации и организации, предаде репортер на Plovdiv24.bg.Срещата ще се проведе от 11.00 ч. в Залата за пресконференции на Гребна база, Финален комплекс.

С писмо до премиера Бойко Борисов, финансовия министър Симеон Дянков, министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, до президента на БФС Борислав Михайлов, областния управител Иван Тотев, директора на "Пловдивспорт" Георги Славков и още близо 15 души, спортни дейци, зам.-кметът Георги Титюков заявява възможността държавата да направи втори национален стадион тук, довършвайки стадион "Пловдив", влагайки 7 пъти по-малко средства и спестявайки тромави и тежки процедури.

Програмата за днес предвижда след дискусията разглеждане на Олимпийски гребен канал, стадион "Пловдив" и Лекоатлетическото хале, което е в строеж.

Преди срещата, от 10.00 ч. зам.-кметът Георги Титюков, архитектите от община Пловдив - Даниела Пухалева и Иван Аргиров, както и представители на софийската фирма "А-3- архитектура и изпълнение" и арх. Георги Савов ще направят оглед на стадион "Христо Ботев". Това се случва само ден след решението на Министерски съвет за отпускане на средства от парите за приетия столичен боклук. Правителството обяви, че предоставя по 950 хил.лв. за стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив", и 150 хил.лв. за видеостена на Гребния канал.

"Има готовност за стартирате на процедурите по реконструкции - на стадион "хр. Ботев" е направено геодезическо заснемане, а за стадион "Локомотив" още на 25 януари 2011 г. е издадена скица-виза за проучване, проектиране и изграждане за осветление", заяви зам.-кметът Титюков.

Припомняме, че на 22.12 2010 г. зам.-кметът Георги Титюков изпрати писмо на премиера, с което заяви, че има възможност държавата да има втори национален стадион, отпускайки вместо предвидените 140 млн.лв. - 20 млн.лв. На 6.01.2011 г. в общината се получи писмо от областния управител Иван Тотев, в което той заяви, че държавата ще отпусне 2 млн.лв. от парите от приетия столичен боклук за спортни обекти в Пловдив. На 11.01.2011 г. зам.-кметът внесе в Общинския съвет предложение за предназначаване на 2 990 000 лв. На 15 юни правителството излезе с решение за отпускане на пари от средствата, които правителството дължи на Пловдив срещу приетите столични бали.
Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Да втори ??? И кво те мачовете ще се играят в София и кат са сетат че има "2 национялен стадион" и ще дойдат да изиграят 1-2 срещи тука и тва ще е сиг и пак ще за*бат стадиона :@
+6
 
 
Пловдивските фенове са номер едно в България.На този стадион преди доста години съм присъствал на двубой младежи България-Полша сред 30 000 зрители.Само веднъж националите да изиграят един мач тук и няма да искат да играят на друго място.Когато е нужно ние пловдивчани се обединяваме срещу други.Един срещу друг Ботев и Локомотив ,но заедно срещу софийските вампири.А и Пловдив е почти в центъра на България с удобен авто и жп-транспорт.
+6
 
 
А защо втори, а не първи. Това не мога да разбера. Малко самочувствие няма ли ... При условие, че стадиона е най-големия в България ... Освен това се намира в центъра на Държавата, т.е. е удобен от към разположение ... Изобщо като стане въпрос за стадиона - минат 2-3 месеца и се "изплюе" нещо по темата ... след 2-3 месеца пак, а реално се прави едно голямо НИЩО
+2
 
 
Защо,като "ВТОРИ"...!!!???? Защо да не е ПЪРВИ...!!!!???? С какво сме по назад от София...????
+6
 
 
Едно ще ви кажа - във всяко едно общество нещата се случват тогава и само тогава, когато хората наистина го искат. Както искайте така го интерпретирайте. Но докато чакаме някой да свърши работата вместо нас - винаги ще има "столица" и "провинция", винаги ще има "първи" и "втори" национален стадион. Лесно е да хвърлим вината върху кмет и политици. Хората в БГ много плюят гърците, но я погледнете как си отстояват правата хората там! Ей това ни липсва на нас, българите, за съжаление - самочувствието да накараме институциите да си свършат работата.
+6
 
 
Хората в Испания са световни и европейски шампиони, и всеки мач играят на ново място по географията на страната! Ние в тази селска държавица само в София трябва да играем...За мен е обидно всичко да се случва в столицата и после да ти казват -" провинцията". Сега ги видяхме и колко хора им ходят на сбирките. Ние с Ботев ще го напълним ,както в доброто старо време.
+2
 
 
Ако искате го направете направо 3-4-ти национален стадион...Или 1-ви или нищо кво ми се праат на ударени.....Замисляли не знам си кво правили...е***е си майката ако не направите Голямата Къща национален стадион
0
 
 
Добре че е зам. кметът Титюков, че да има кой да се бори и лобира за интересите на града.
+11
 
 
Хайде чакаме успех по случая "Пловдив е най-спортният град"
+3
 
 
Само като прочете човек кои ще обсъждат: Зам.-кметът по младежки политики и спорт, представители на държавата и общината, на спортните федерации и организации..." И на човек ясно му става, че пак много пушек, ама огън - тц. Моите уважения към Титюков и останалите, които се борят стадион Пловдив или както го помним "9-ти септември" да бъде ремонтиран и завършен преди хазната и данъкоплатците да олекнат със 150-200 милиона както са плановете на правителството, но от това обсъждане не се надявайте да излезе нещо. Просто още една сбирка на която ще се говорят хубави и верни неща, но щом не участва поне министрите на спорта и финансиите - ще си остане само с пожелания и предложения.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: