ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
"Лаута" с осветление до 4 месеца?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:59 / 16.06.2011Коментари (28)6233
© Plovdiv24.bg
След шест месечно очакване, най-после вчера Министерски съвет на Република България прегласува свое предишно решение, с което част от средствата за софийския боклук ще бъдат преведени по сметките на община "Пловдив", които предстои да бъдат използвани целево за развитие на спортната инфраструктура на града ни. В тази връзка за спортен комплекс "Локомотив" са предназначени 950 хил. лева, за изграждане на модерно осветление и проектиране на нова фен-трибуна "Бесика".

"Община Пловдив" ще инвестира средствата директно като собственик на спортния комплекс. Футболният клуб няма да разполага с тях. Според законите на страната ще се обяви обществена поръчка и в срок от 52 дни ще бъде избран изпълнител. След като това стане факт, е реалистично да се очаква изпълнение на поръчката в срок от два месеца, след които Локомотив ще разполага със свое собствено осветление на стадиона си.

За проектирането на трибуна "Бесика", "Клубът на привържениците" съвместно с футболния клуб и "Община Пловдив" вече са създали работна група, която в срок до средата на месец юли ще представи идеен проект за новата трибуна, както и новите виждания за адаптацията на спортния комплекс към парк "Лаута" и жилищен район "Тракия".

Междувременно община "Пловдив" ще направи ремонт на част от осветлението на алеите на спортния комплекс до края на настоящия месец. До края на месец юли ще е изградено игрището с изкуствена трева с размери 50х30 м., средствата за което са осигурени от годишния бюджет на общината ни. 

Източник: Lportala.net

Още по темата: общо новини по темата: 31
04.04.2013
04.04.2013
03.04.2013
15.03.2013
13.03.2013
11.03.2013
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Честито буфери,ама помислете вече и за табло.
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+6
 
 
Невероятно е да се гледа мач на осветление.Гледал съм Витоша-днешен Левски срещу Милан преди години.Ходил съм и на вечерни мачове на Девети Септември предишното име на ст.Пловдив.Дано скоро пак гледаме такива грандове на нашите Пловдивски стадиони.Само Пловдив!!!
+4
 
 
Няма как една 20 години обирана до стотинка държава....и община като Пловдив...да инвестира повече отколкото се краде ! Последните 4 кмета на градабяха слуги на БСП, Гергов и ДПС - Славчо е лидер в краденето ! Само обещания и трагична инфрастуктура ! Все пак тези пари са някакво начало поне за спорта !
+4
 
 
Резона е прав.Може да има протакане и за двата проекта.Да не говорим пък,че за този на ст Ботев то може да е Година-две!!Общо взето,топката е в управниците на града ни.Боко си изпълни обещанието.Наши,чужди-парите са преведени!!!Задължително трябва да има хора от клубовете,за да следят за харчовете!!Щото примери много,за крадливите родни политици.Да не излезе една лампа 5 000лв,а една седалка-10 000.....
+13
 
 
Много се радвам,не само за Локомотив,а и за Пловдив,защото със 2 модерни стадиона Локомотив и Ботев ще размазват и ще демонстрират класа пред софийските грандове.
+4
 
 
Чудесно ще е ако обърнат внимание и на инфраструктурата около стадиона. Това, че слагат осветление и по алеите е чудесно. Знае ли някой, дали в проекта е предвидено информационно табло и ако да какъв вид е?
+3
 
 
Няма нищо негативно в това, някой да е скептичен по отношение на срокове, които явно няма да бъдат спазени така, както са замислени.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: