ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Георги Колев: Поставянето на камерите в "Северен" е противоконституционно
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:45 / 15.05.2011Коментари (25)7072
© Plovdiv24.bg
"Поставянето на тези камери е противоконституционно, защото в Конституцията се казва така: "Никой български гражданин няма право да бъде записван, сниман, филмиран или слушан без негово знание или изрично съгласие", заяви специално за Plovdiv24.bg общинският съветник Георги Колев.

Свързахме се с него по повод на решението на последната сесия на общинския съвет, проведена на 12.05.2011 г., когато за приемане на предложението за поставяне на 15 видеокамери на кръстовища в "Северен", не достигнаха само два гласа.

Съветниците на Пловдив дебатираха повече от час за това-СРС-та ли са въпросните съоръжения и ще бъдат ли нарушавани така правата на гражданите. С 24 гласа "за", 5 "против" и 7 "въздържал се", предложението не беше прието. Въпреки това, то не е отхвърлено и може да бъде поставено за гласуване на следваща общинска сесия. Георги Колев е един от петимата, гласували срещу поставянето на камерите.

"Първо, когато се поставят тези камери, трябва да сме наясно дали всички пловдивчани желаят да бъдат снимани и техните снимки и действия да бъдат под разпореждане и под възможността да бъдат използвани от МВР.

Второ, Община София е решила този проблем доста добре. На повечето кръстовища там има поставени камери, само че те са под разпореждане на общината, а не на МВР. В тази връзка, община Пловдив има достатъчно на брой общински предприятия, които се занимават с контрола на трафика, като "Синя зона, паркинги и гаражи" и "Охрана и сигнализация". Ако дарим тези камери на общината, тя ще може да контролира този трафик, да влезе във взаимоотношения с МВР и да изпраща само необходимите данни там, без гражданите на Пловдив да имат страха, че техни лични данни и снимки, които те не желаят, могат да бъдат под вниманието и под оперативното управление на МВР", защити аргументите си Колев и продължи:

"Затова българският законодател е създал Закона за специалните разузнавателни средства. В него е регламентирано кога всеки български гражданин може да бъде сниман, филмиран, подслушван или следен. В противен случай, всеки един от нас участва в 24-часов "Биг Брадър", 7 дни в седмицата, 365 дни в годината. Като юрист и общински съветник, смятам, че това е незаконно. Освен това, никой не изслуша волята на дарителите".

"Второто много важно нещо е, че в предложението е записано: контрол на криминогенния фактор. В тази връзка, камерите са разположени на колелото на Панаира, на кръстовището на Нева и на кръстовището на бул."Васил Априлов", а нито една камера не е разположена в Шекер махала и в Харман махала. Всички знаят къде се продават цигари без бандерол и къде влизат откраднатите метали. Питам: Защо в тези места, които имат ясен криминогенен характер, няма разположена нито една камера? Защо гражданите на район "Северен" не участват в обсъждането къде да бъдат разположени тези камери?", обоснова се още адвокат Георги Колев.



Още по темата: общо новини по темата: 37
19.11.2022 »
02.08.2022 »
20.02.2015 »
23.07.2014 »
10.06.2014 »
28.05.2013 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
И с ограничението на скороста ми се нарушават човешките права....За какво все още се опитваме да учим младите да шофират,като труда ни се обесмисля още със стъпването им на пътя...Има си закон,значи ще се спазва...иначе....няма смисъл....
+2
 
 
Колеги, нека да уважаваме чуждите мнения във форума. Никой не заслужава лични нападки заради мнението си. Напразно се ядосвате. Георги Колев ни най-малко не се интересува от Конституцията и правата на гражданите. Та той е един от най-големите престъпници в Пловдив, всъщност най-големия майстор на престъпни схеми, които предполагам пласира, където трябва. Чисто и просто Георги Колев и групичката около него (от разни измислени партии) се опитват да продават гласовете си в общинския съвет срещу нещо друго. Те крепят управляващата коалиция. Това, което този адвокат казва в защита на позицията си, има смисъл, но истинските му мотиви са изцяло комерсиални. На ти камерите, дай ми, примерно, паркингите. Горе долу така търгуват сферите си на влияние, т.е. на грабеж, групичките в управляващата коалиция в местния парламент.
+2
 
 
Кой НЕ Е за камери? ;Гузен негонен бяга.;Ако има какво да криеш....
-3
 
 
Георги Колев е изключително прав, за поставянето на въпросните камери - те не решават нищо! Направил го е и много аргументирано, съвсем друг въпрос е (преглеждайки коментарите по-долу) - дали е трябвало да го прави?! Всички, на които " Биг Брадър" им липсва - да не се притесняват - ще си го получат, на следващата общинска сесия...
+4
 
 
И да сложат камери и да не сложат - все тая.Някой ще го снимат,ще кихне парички или ще има вуйчо владика и пак ще му се размине.
-1
 
 
Как може този боклук Г.Колев да е общински съветник!?Заради такива боклуци, като него държавата ни е в това състояние.Имам чувството, че говори адвокатът на мутрите в България!
-2
 
 
Против поставянето на камерите съм!!! Имаме достатъчно полиция друг е въпроса, колко тя си върши работата! А след поставянето на камерите на някои кръстовища и отсечки съвсем няма да си я върши.В града "няма пари "да се оправят светофарите, които не работят добре и създават предпоставки за ПТП и пътната маркировка,която не места я няма никаква,ние камери ще слагаме.Още повече, че не във всички западни страни има камери, и отново има ред и толератност, което зависи само и единствено от нас! Колкото до мнението на "Сетим" явно завоите от средна лента, не му се отдават и не харесва да го изпреварват на кръстовище.В някой страни от Европа завоите от средна лента СА разрешени и то с цел разтоварване на трафика (Испания,Португалия, Франция и дори в по-големите градове в Германия. Има по-важни неща от камерите в момента!
+10
 
 
Защо във всички западни страни е законно да има камери а при нас не - толкова ли сме примитивни че да не можем да си направим законите
+9
 
 
Не е в разрез с Конституцията защото Конституцията пази правата на гражданите Не може да пази правата на идиотите да минават откъдето си искат и през когото си искат Като пише цитирам С НЕГОВО ЗНАНИЕ се подразбира че когато шофьорът види на пътя и разпознае визуално камерата той или тя вече ЗНАЕ ЧЕ ЩЕ БЪДЕ НА СНИМКА АКО НАРУШИ
+8
 
 
Абсолютно задължително да се сложат! ЗА една седмица едва не ме сгазиха три пъти включително на тротоар и на пешеходен остров на кръстовището пред Макдоналдс и бул Хр Ботев а бях и с тригодишно дете! Не може ние пешеходците да бъдем принуждавани да се залепяме по стените за да мине някой умствен инвалид откъдето му хрумне! Това е война по пътищата ни и трябва да има начин за контрол!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: