ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Кой кой е в Управителния съвет на възродения Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:04 / 01.05.2010Коментари (40)19183
© Plovdiv24.bg
От ляво надясно: Христо Андреев, Едуард Сарафян, Божидар Божилов, Ангел Ванчев, Андрей Павлов, Ангел Палийски, Васко Наумов, Тодор Коев, Марин Бакалов, Крум Хаджиев, Радослав Кошински, Иван Глухчев, Николай Георгиев, Божидар Хаджиев, Запрян Раков, Димитър Младенов
Миналата събота(24 април) се състоя среща на сдружението "Професионален футболен клуб Ботев Пловдив", което е основано през 1990-а година и ще продължи традицията на Ботев в професионалния футбол. На срещата в Новотела бяха приети нови членове и бе избран нов Управителен съвет. В него влизат 16 души - по четирима бизнесмена, общественици, легенди на клуба и фенове. През седмицата Пловдивският районен съд одобри и регистрира промените в сдружението. Plovdiv24.bg реши да Ви запознае чрез кратка биография кои са 16-те възродители на Ботев:

Ангел Ванчев

Един от акционерите в АД-то на Христолов от 2000-а година. Остана притежател на малък пакет акции през цялото време на ръководство на Христолов. Заедно с Валентин Кънчев заведе дело срещу Христолов и решенията от общото събрание в Авиотехника през декември 2008-а година.

Ангел Палийски


Почти не се появява в медийното пространство. Развива бизнес с верига заведения в Слънчев бряг и Банско, като цяло развива бизнес в туризма и ресторантьорството.

Андрей Павлов

Собственик на детско-юношеската школа "Ботев 2002", основана през 2002-а година. Една от най-добрите школи в страната, тази година най-малките играха финал за Купата срещу Левски. Има модерна спортна база в Катуница. Член на сдружението от самото му създаване. Част от акционерите във фалиралото АД на Христолов до 2001-а година. Собственик е на една от най-големите и модерни яйцеферми и на ресторант Олимпик или "Малкия Новотел".

Божидар Божилов


Председател на фенклуба на Ботев, обединяваща фигура за "жълто-черните" привърженици и "глас" на "жълто-черната" общественост от дълги години. Държи популярното сред феновете на Ботев тату-студио на ул. "Марин Дринов". Дизайнер и автор на идеите за повечето от хореографиите на феновете през последните години.

Божидар Хаджиев

Един от най-добрите пловдивски хирурзи. Само преди дни извърши уникална операция на около 2,5 кг далак. От осем месеца доц. Хаджиев е изпълнителен директор на най-голямата болница на Балканите - УМБАЛ "Св. Георги", която пое с 35 млн. лв. дългове от предшественика си, и за този период лечебното заведение за пръв път през последните пет години постигна печалба от близо 2,5 млн. лв. Доцентът е общински съветник от ГЕРБ и активно дебатира по обществено-значимите за града теми. 

Васко Наумов


Част от групата фенове в УС, член на Изгрев бойс. Повечето "жълто-черни" привърженици го познават като фена, който нахлу след дербито с Локо, за да вземе знамето, което футболистът на "черно-белите" Дани Кики щеше да забие в центъра на стадион "Христо Ботев". Държи верига магазини за бързи закуски и сандвичи в Пловдив, и магазини на елитна марка дрехи.

Димитър Младенов


Бивш футболист на Ботев Пловдив с близо 350 мача с жълто-черния екип. Играл е още в ЦСКА, Локо (ГО), Хасково и Марица. Активен футболист в периода 1979-1997 година. Осми в класацията по най-много мачове в "А" група с общо 388 двубоя.

Едуард Сарафян


Музикант кларинетист, преподавател в АМТИИ. За втори мандат е общински съветник. Представител е на Граждански съюз за нова България в местния парламент, като зае мястото на Георги Титюков след назначаването му за заместник-кмет по спорта. Особено активен е по проблемите със синята зона и цялостната организация на паркирането в града. Неведнъж е заявявал, че общината много мудно работи по темата, а през това време губи приходи.

Запрян Раков


Легенда на Ботев Пловдив с над 350 мача с екипа на "канарчетата". Активен футболист между 1983-а и 1999-а година. Играе още в Марица, Спартак Пловдив и Олимпик Тетевен. Шести в класацията по най-много мачове в "А" група - общо 403. Съсобственик заедно с брат си на "Атлас Инвест" АД, закупило столичния ЦУМ през 2006-а за 20 млн. лв.

Иван Глухчев

Бивш футболист на Ботев Пловдив с над 200 мача за "канарчетата". Част от шампионския тим през 1967-а и носител на Балканската купа от 1972 година. Играл е още за Чепинец. След приключване на футболната си кариера става треньор, като такъв е вицешампион през 1986-а година и на три пъти бронзов медалист.

Крум Хаджиев


Един от най-изявените фенове на Ботев, член на една от най-активните групировки през последните години "Лудата Банда" от Кючук Париж. Управител в една от големите търговски вериги за техника в Пловдив.

Марин Бакалов(председател на Управителния съвет)


Легенда на Ботев Пловдив, рекордьор по мачове в "А" група - 454 мача в "А" група и 69 вкарани гола. Кариерата си прекарва в Ботев, ЦСКА, Спартак Пд, Марица и Олимпик Тетевен, играе един сезон и в Португалия. След края на футболната си кариера става треньор, за кратко е и директор в Ботев.

Николай Георгиев

Сърпредседател на групировката "Лудата Банда". Маркетинг директор на дистрибуторска фирма.

Радослав Кошински


Шеф на общинската фирма "Чистота" от 2007-а година. Член на ВМРО. Имал е собствен бизнес, свързан с търговията и компютърните технологии, притежавал е и пункт за залагания, но го е прекратил, след като е станал общински шеф.  Икономист по образование, завършил е управление на индустрията, но е работил предимно в неправителствения сектор.

Тодор Коев


Управител и едноличен собственик на строителната фирма "Коев ЕООД". Дипломиран инженер по специалността "Промишлено и гражданско строителство - конструкции" от ВИАС - София. "Коев ЕООД" се занимава с проектиране и строителство на различни сгради. Тази година фирмата получи награда за изпълнението на новия терминал на Летище Пловдив. Фирмата извърши и козметичния ремонт на стадион "Христо Ботев" преди няколко години.

Христо Андреев


Собственик на "Баня Голф & Спа ризорт" АД, шеф на българските мелничари. За кратко бе директор в Ботев през 2008-а година, когато Ботев почти бе продаден на Ирен Кръстева, но Христолов провали сделката. Близък до бизнесмена Цветан Василев, който изявява желание да инвестира в Ботев.

Още по темата: общо новини по темата: 94
12.03.2011
20.01.2011
14.01.2011
14.01.2011
04.01.2011
03.01.2011
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-5
 
 
к*****ската жълта сган и умряха те от сраам.... еееее догодина пак във В ;).
на 01.05.2010 г.
+6
 
 
Извинявам се за грубия език, но буферите що не си гледат тяхния отбор и да се трвожат утре с колко ще ги натоварят, а са взели да се притесняват за нас. Отивайте да събирате стотинки, че билета за мача е цял лев. На локомотивците желая успех срещу латекса. И нали знаете - САМО БОТЕВ !!! ТОЙ НЕ УМИРА !!!
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
0
 
 
по глолямата 4аст от изброените хора ми харесват като отписвам последният.дано да успеем САМО БОТЕВ!!!!!
+3
 
 
Браво момчета успех в начинанието и дано се засечем някаде да разцъкат два велики отбора!!Още веднъж УСПЕХ!Само НАФТА!!
+9
 
 
Хубавите за нас новини ускоряват процеса "пикаене на газ" при буферите! Вместо да идат на Лаута да помагат на хилавото си отборче. Това е: не сакам да ми е добре, а на Вуте да му е зле. Тя злобата не се поддава на лечение. Особено, когато е вродена.
+8
 
 
Достойни хора, велика кауза! Бог да е с тях и нас за възраждането на великия ни клуб. Само Ботев!!! За "Пловдивчанина" и приятелите му - Пловдивчанин не те прави името на ника ти! За да си Българин и Пловдивчанин трябва да си закърмен с любов към родовата памет и отечеството. Изчети си всички коментари от профила - омразата не е присъща нито на Пловдив, нито на България.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
Първо в Plovdiv24.bg: Юноша на Ботев с тежка контузия! Претърпя операция в столична клиника
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: