ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Архитектът на новия стадион на Локо обсъди проекта с фенове
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:38 / 27.04.2010Коментари (55)10553
Архитект Никола Балджиев, под чието ръководство проектантски екип е изработил идейния проект за нов стадион на Локомотив Пловдив, обсъди в залата за пресконференции бъдещото съоръжение, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Първоначално той представи идеите си пред привържениците на Локо, изпълнили залата.

Според проекта, стадионът ще бъде с капацитет 14 500 зрители. Трибуната за фенове ще събира около 2600 души, като за по-важни мачове ще се пълнят и два малки овала за още около 1000 правостоящи. За да вземе лиценз, стадионът ще има козирки, покриващи над 75% от седящите места.

В съоръжението ще се влиза от общо 10 входа. Стълбища ще отвеждат зрителите до коридор до средата на трибуните, от към гърба им, след което през тунел ще се влиза до самите трибуни, откъдето феновете ще се изкачват нагоре или надолу до местата си. Архитект Балджиев разказа и за покритието на козирката, както и външните панели, които ще създадат уникален облик на фасадата на стадиона.

Под трибуните ще се обособят различни помещения за офиси, спортни зали, медицински центрове, тоалетни и други. Целият проект ще се изгражда поетапно - трибуните ще се строят една по една. Идеята е строежът на една трибуна да не пречи на провеждането на футболните срещи.

Първоначално ще се построи трибуната за фенове, която ще се намира на мястото на сегашното бетонно съоръжение за светлинно табло. Тя ще бъде максимално близо до терена зад вратата откъм централния вход и няма да бъде отделена от писта. Идеята на феновете бе тя да се увеличи
©
и от 2600 да стане около 4000 места. Обсъдиха се и алтернативни варианти, за да не се ползват седалки с облегалки. Под "фенската" трибуна ще има магазини за артикули на Локомотив, има идея и да се направи музей на клуба. В двата ъгъла между тази трибуна и останалата част от стадиона ще има и две светлинни табла.

"Надявам се проектът да бъде готов до 2-3 години. Всичко обаче зависи от много фактори - държавата, общината, финансирането и др. До сега не бе правен проект за стадион на Локомотив, като имаше само различни рисунки. За мен бе изключителна чест да проектирам този стадион, тъй като от дете съм фен на Локомотив", заяви архитект Балджиев. В неговия екип влизат още арх. Минко Маринов и арх. Елена Стършанова.

Архитектът уточни, че проектът е само идеен. Подробностите около съоръжението се уточняват в бъдещ работен проект. Той ще почне да се изпълнява след като бъде възложен и финансиран от собственикът на Локомотив Константин Динев. Изготвянето на работният проект ще отнеме около 6 месеца, след това ще има около месец да бъде приет от общината и да бъде издадено разрешително за строеж. Чак след това ще започне поетапно изпълнение на проекта, който в завършен вид ще покрива всички изисквания на УЕФА като терен, паркоместа, осветление, места за журналисти и др.

Административният директор на клуба Атанас Узунов пък заяви, че в близките дни му предстои среща с премиера Бойко Борисов. Узунов се е срещнал с областният управител Иван Тотев, който ще се опита да подпомогне проектът да се осъществи.
Още по темата: общо новини по темата: 98
06.10.2016
31.08.2016
26.08.2016
25.08.2016
23.08.2016
19.08.2016
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 28.04.2010 г.
-2
 
 
От сърце ще се радвам ако Локомотив има хубав стадион.Не съм локомотивец,никога не съм бил и никога няма да стана,но голями спортисти се раждат на модерни съоръжения а на сегашните кокошарници които се клатят рушат и падат се раждат само олигофрени! Да олигофрени,те не заслужават званието лумпен дори и когато единия нещо прави олигофрена се мъчи да му пречи защото е завистлив и комплексите не му позволяват да допусне че и съперника може да се развива,нищо че досега 50 години само е левитирал.
+6
 
 
козирката може отгоре и със слънчеви панели да се покрие, та да проъзвежда енергия :)
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
-5
 
 
Какво толкова ви харесва ,стадионите с писта отдалечават феновете от зрелището.Знае се че стадионите за футбол -БЕРНАБЕО,ОЛТ... и други нямат писти.Козерките са направо смешни,а да не говорим за разтоянието между трибуните-от там добитък да пасе ли ще вкарват.Капацитета също е направо за подигравка-това че сега няма посещаемост не значи че след години децата ни няма да заобичат отбора както ние през 90те години на миналия век,помните стадион Девети Септември как вреше!
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+1
 
 
ДАНО ТОЗИ ПЪТ ДА СТАНЕ! УБЕДЕН СЪМ ОБАЧЕ ЧЕ ЖЪЛТАТА ВЪРХУШКА В ГРАДА НИ ЩЕ СЪЗДАДЕ МНОГО ПРЕЧКИ УМИШЛЕНО! ДОКАТО НЕ ОПРАВЯТ СОБСТВЕНИЯ СИ ОТБОР И СТАДИОН,НИКОЙ НЯМА ДА ДОПУСНЕ ЛОКОМОТИВ ДА ЗАПОЧНЕ ПЪРВИ!
+4
 
 
Красив изглежда,но само да вметна че са нужни повече подходи към комплекса,а не целия поток да идва от булеварда
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Кадри от дрон: Вижте как върви изграждането на козирката на Трибуна Спортклуб
Фенклубът на Локо преди дербито с Ботев: Нека подкрепим момчетата! Пловдив е черно-бял!
Локо се включи в благотворителна кампания! Урни и турнир на "Лаута" в помощ на млад пловдивчанин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: